Krémové kokosové řezy: Jemný a voňavý dezert s pudinkovým krémem je krásně vláčný, kokos potřebuje speciální úpravu
4. 3. 2024 Vaření
Dostali jste chuť na moučník z voňavého kokosu? Krémové kokosové řezy jsou skvělým dezertem, který se hodí ke kávě po náročném dni, ale také o víkendu pro návštěvu. Upečte si tuto dobrotu podle našeho receptu.
Proč milujeme kokos
Kokosové moučníky milujeme pro jejich kouzelnou vůni a chuť. Už samotný kokos, který dáváme nejen do cukroví, vzbuzuje příjemné představy dálek a exotiky. Ať už s touto ingrediencí připravíme drobné kousky nebo moučník na plech, je jejich konzumace zkrátka požitkem.
Mohlo by vás zajímat
Jak na luxusní kokosové řezy
Luxusní kokosový řez může pro každého představovat úplně něco jiného. I proto je tolik vynikajících kokosových dezertů i tolik variant pečených či nepečených, drobných nebo velkých dobrot s kokosem. Jednou z nich je třeba ta s piškotovým těstem a kokosovým krémem.
V dnešním receptu na kokosové řezy kombinujeme kakaové těsto, na kterém je jemný vanilkový krém z dobrého pudinku a másla. Navrch využijeme opražený kokos, který připravíme na pánvi bez tuku. Přitom ho musíme stále míchat, protože rychle zlátne.
Nedělní oběd i dnes znamená něco výjimečného. Celá rodina se sejde u jednoho stolu, aby si pochutnala na výborném menu, které paní domu připravila. Sváteční oběd by měl být tříchodový; začínat by se…
Jak připravit krémové kokosové řezy
Na přípravu tohoto dezertu si přichystejte: 250 g polohrubé mouky, 200 g cukru, 3 vejce, 1 kysanou smetanu (250 ml), 1 prášek do pečiva a 3 lžíce kakaa. Na krém: 2 vanilkové pudinky, 1/2 litru mléka, cukr dle chuti, 1 máslo a kokos dle chuti.
Jak na to? Troubu předehřejte na 180 °C. Do mísy rozklepněte vejce, promíchejte je s cukrem do pěny a přidejte kysanou smetanu. Znovu promíchejte. Prosijte k nim mouku i s práškem do pečiva a kakaem. Dobře promíchejte. Pokud bude těsto tužší, můžete ho mírně naředit mlékem. Střední plech vyložte pečicím papírem, nalijte na něj těsto a pečte asi 20 minut.
Na krém nejprve uvařte z mléka a pudinkových prášků s cukrem pudink. Za stálého míchání ho vychlaďte. Máslo našlehejte s cukrem a pomalu zašlehávejte vychladlý pudink. Na pánvičce opražte kokos dozlatova. Krém naneste na vychladlý korpus a hustě posypte opraženým kokosem.
Náš tip: Vyzkoušet můžete také kokosový Florida Key Lime Pie podle následujícího videoreceptu:
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Den francouzské omáčky
Traduje se, že francouzských opravdu mateřských omáček je celkem pět. Jsou to bešamel, velouté, espagnole, holandská a rajčatová. Z nich je možné… Číst více
Tajemství elixíru dlouhého života? Střeží ho mniši z kláštera Grande Chartreuse
Dějiny alchymistického umění pamatují řadu… Číst více
Křehké, lehké a krásně barevné: Návod na pravé makronky podle profi cukrářky
Byť k nám tenhle proslavený francouzský moučník… Číst více
Velikonoce ve Francii: Na stole nesmí chybět chřest s vajíčky a majonézovou omáčkou. Jak na to?
Velikonoce jsou ve Francii významným svátkem, a… Číst více
Chutě slavných: Napoleon Bonaparte snídal kuře, bál se fazolek a miloval čerstvé mandle, kterých klidně spořádal celý talíř
Milovaný i nenáviděný francouzský vojevůdce,… Číst více
Cukrářka Míša Landová poradí, jak na dokonalé makronky s arašídy a mléčnou čokoládou
Francouzské elegantní a pestré makronky se na… Číst více
Ve Francii zakázali prodej pálivých českých chipsů, jsou prý nebezpečné pro zdraví. Varujeme před tím, brání se výrobce
Výzva na internetu, chipsy s vysokým obsahem… Číst více
Lékařka Kateřina Kotíková k zakázaným českým chipsům: Po požití většího množství chilli hrozí zvracení i šok, pomoci může mléko
Francouzská média minulý týden informovala o… Číst více
Malá útrata nebo nedostatečné spropitné, důvody, proč vás do některých restaurací v Saint-Tropez nepustí
Slavný filmový četník by se divil. V jeho Saint… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
7 nejlepších receptů na krémovou polévku. Jaké je jejich tajemství?
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Holka u plotny radí: Retro kokosové řezy podle babičky Helenky jsou šťavnaté díky piškotovo-ovocné náplni a krásně voní