Kdo upeče nejlepší mazanec? Podle znamení horoskopu Berani ohromí vláčným tvarohovým, Panny nadýchaným kváskovým
15. 3. 2024 Životní styl
K velikonoční rodinné pohodě nerozlučně patří voňavý a vláčný mazanec. Každý ho peče trochu jinak a inspirovat se můžeme i astrologií. Víte, která znamení horoskopu připraví ty nejlepší mazance?
Kdo upeče nejlepší mazanec
Velikonoce se blíží a snad v každé rodině mají ten nejlepší a generacemi prověřený recept na mazanec či bochánek (jak se mu také někde říká). Když se budeme řídit astrologií, hvězdy napoví, která znamení mohou připravit úžasné a na jazyku se rozplývající mazance. A každý z nich bude z úplně jiného těsta. Co nám hvězdy říkají?
Mohlo by vás zajímat
Beran (21. března – 19. dubna): Šikovný improvizátor
Přímočaří a temperamentní Berani mají smysl pro dobrodružství. Dokážou se nadchnout pro spoustu věcí – a pečení je jednou z nich. Nadšení ovšem leckdy zhatí jejich netrpělivost. Berani se rádi předvádějí a pečení na Velikonoce je pro ně výzvou. A místo toho, aby připravili přece jen jednoduššího beránka z piškotového těsta, s nadšením sobě vlastním se pustí rovnou do mazance.
Je však třeba poznamenat, že rozhodně ne do kynutého nebo dokonce kváskového. Rodinu a návštěvy uchvátí tvarohovým mazancem, který je mnohem rychlejší a méně pracný.
Mohlo by vás zajímat
Lev (23. července – 22. srpna): Milovník luxusních moučníků
Lvi milují pozornost, jsou tak trochu sebestřední a domýšliví. Jsou doslova závislí na chvále a obdivu. Nedá se říct, že zrovna příprava moučníků je jejich hobby. Péct každý týden „obyčejný“ štrúdl nebo koláč s tvarohem není v jejich stylu. Ve výjimečných případech však uvážou zástěru a postaví se k troubě.
A protože nesnášejí průměrnost, tak o Velikonocích vytvoří naprosto dokonalý ořechový mazanec.
Mohlo by vás zajímat
Panna (23. srpna – 22. září): Nejlepší pekařka
Panny patří k těm nejlepším pekařkám. Souvisí to s jejich smyslem pro praktičnost. Všechno mají dokonale naplánované a vaří a pečou zásadně přesně podle receptů. Dodržují správné suroviny i jejich gramáž. Inovace a improvizace nejsou rozhodně pro ně.
Pile a šikovnost jsou pro ně vlastní, proto si na Velikonoce bez problémů (a s dokonalým výsledkem) troufnou na cukrářský majstrštyk, kterým je neuvěřitelně nadýchaný kváskový mazanec.
Mohlo by vás zajímat
Váhy (23. září – 22. října): Perfekcionisté i v pečení
Šarmantní a společenské Váhy s dokonalým estetickým cítěním se nerady dohadují a nerady říkají ne. Přestože kuchyň není jejich neoblíbenější místností, příležitostné pekařské a cukrářské výtvory těchto od přírody perfekcionistů jsou naprosto dokonalé.
Proto nás nemůže překvapit, že se potřebují blýsknout i před velikočními návštěvami. Dají si práci a místo jednoho velkého mazance naservírují chutné a zároveň skvěle vypadající minimazance.
Mohlo by vás zajímat
Střelec (22. listopadu – 21. prosince): Bohémský pekař
Lidé narození ve znamení Střelce jsou svobodomyslní a nezávislí. S lehkostí se dokážou pohybovat v jakémkoli prostředí. Zajímají se o všechno, co je zrovna „in“. Není divu, že v poslední době pod vlivem televizních soutěží se vrhli i do pečení. A jde jim to dobře.
A protože Střelci mají tak trochu sklon k výstřednostem, klasický mazanec od nich čekat nemůžeme. Zato připraví neuvěřitelně vláčný mazanec cuketový.
Náš tip: Pokud se chystáte péct na Velikonoce mazanec, máme pro vás tip na hrníčkový podle našeho videoreceptu:
Zdroje informací:
horoskopy-online.cz: Znamení zvěrokruhu
eastrohelp.com: Top 5 Zodiac Signs Who Love Baking
tastingtable.com: The Type Of Breakfast Pastry You Are, Based On Your Zodiac Sign
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Čajové pečivo stříkané sáčkem se zdobičkou s námi zvládne téměř každý
Těsto má jiný postup přípravy i jiné složení než klasické linecké. Obsahuje hodně tuku, je křehké a v puse se rozplývá. Můžeme jej tvarovat sáčkem,… Číst více
S marcipánem i modelovací hmotou musíme správně zacházet, abychom je nezničili
Jedná se o několik jednoduchých pravidel, která se opravdu vyplatí dodržovat, pokud má být výsledek dokonalý. Většina z nich platí pro pravý i… Číst více
Retro okénko: Arabesky aneb vánoční chuť dětství. Oblíbené želé bonbony úspěšně konkurovaly kolekcím i salonkám
Věšíte každoročně na stromeček kromě kouliček… Číst více
Pohlreich prozradil, kdo u nich doma peče cukroví i co nemá rád v bramborovém salátu: Dělám si takový polovlašák, říká
Příprava na Vánoce, především pak na Štědrý den,… Číst více
Ochutit nebo obarvit marcipán můžete produkty koupenými nebo přírodními. Vyberte si
Umělá ochucovadla koupíme v drogeriích nebo na cukrářských webech. Máme na výběr pestrou paletu barev, a dokonce i několik příchutí. Více ceněné jsou… Číst více
Falešný vařený marcipán: Naučíme vás vyrobit levnou potahovací hmotu
Základem této hmoty je mouka zpracovaná obdobně jako u odpalovaného těsta. V horké tekutině "odpálíme" mouku a po zchladnutí zapracujeme příchuť a… Číst více
Příběh vánoční kolekce: Prodávaly se v Tuzexu a sloužily i jako úplatky. Jednopatrová stávala 48 Kčs
Pestrobarevné figurky zvířátek a dalších… Číst více
Špaldové rohlíčky, žitné perníčky nebo pohankové linecké aneb Jak se peče z jiných druhů mouky
Vánoční cukroví sice většinou pečeme z klasické… Číst více
Estonský věnec kringel: Severský vánoční moučník je krásně vláčný, omamně voní skořicí a příprava je překvapivě snadná
Skořicové rolky z kynutého těsta určitě znáte.… Číst více
Svátky slavných: Šéfkuchař Roman Paulus šokoval svou alergií na cukr a prozradil, proč dělá dva bramborové saláty
Na vánoční svátky se těší i populární šéfkuchař… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Dezerty podle horoskopu: Blíženci milují čokoládovou pěnu, Střelcům nesmí chybět šlehačka a Raci ocení makový koláč
Svačiny podle horoskopu: Býkům stačí jahody v čokoládě, Raky uspokojí křupavé preclíky a Kozorozi volí klasický sendvič
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Přečtěte si Zobrazit více
Pět nejlepších cukrářů podle horoskopu: Raci předvedou nejlepší kynuté buchty, Býci vyšvihnou nebesky krásný dort
Pizza podle horoskopu: Berani ujíždějí na pálivé, Blíženci provokují pizzou Havaj a Raci milují vegetariánskou
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku