Využijte sezónní ovoce na osvěžující bublaninu
15. 7. 2016 Vaření
Jahody, maliny, meruňky, borůvky - sezónní ovoce je právě teď v kurzu a my ho milujeme především proto, že si jej můžeme vychutnat jen pár dní v roce. Rádi mlsáme jahody a šampus, uzobáváme čerstvé maliny nebo se doslova ládujeme šťavnatými meruňkami.
Ovoce v syrové formě je lahodné, ale někdy může způsobit nepříjemné trávící obtíže, protože je těžké do žaludku. V novém receptu na starou známou bublaninu vám ukážeme, jak sezónní ovoce zpracovat a jak lze z klasického receptu na bublaninu vykouzlit hotovou báseň přidáním kokosu, skořice a citronové kůry do těsta.
Bublanina s borůvkami, kokosem, skořicí a citronovou kůrou
Suroviny:
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek strouhaného kokosu
- 1 hrnek krupicového cukru
- 1 a 1/2 hrnku mléka
- 1/2 hrnku rozpuštěného másla
- 2 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 1 prášek do pečiva
- 1 hrnek borůvek
- 1 lžička mleté skořice
- 2 lžičky strouhané citronové kůry
- Šťáva z 1 citronu
Postup:
Do mísy vsypeme mouku, strouhaný kokos, prášek do pečiva, oba cukry, skořici, citronovou kůru i šťávu z citronu. Následně přimícháme vejce, mléko a máslo. Vše vymícháme na jemné těsto, které vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný menší plech. Poklademe borůvkami a dáme péct do vyhřáté trouby na 180° na 35 minut. Po vychladnutní bublaninu posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
Tip: bublaninu můžete posypat drobenkou, kterou snadno připravíte z mouky, másla a moučkového cukru (přidat můžete i plátky mandlí)
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Zázvorový čaj pomáhá při nachlazení. Důležitá je správná doba luhování, s medem a citronem krásně prohřeje i báječně chutná
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Využití bílků nejen v kuchyni: Univerzální surovina má mnoho úžasných možností
Komentáře