Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Využijte sezónní ovoce na osvěžující bublaninu

Jahody, maliny, meruňky, borůvky - sezónní ovoce je právě teď v kurzu a my ho milujeme především proto, že si jej můžeme vychutnat jen pár dní v roce. Rádi mlsáme jahody a šampus, uzobáváme čerstvé maliny nebo se doslova ládujeme šťavnatými meruňkami.

Ovoce v syrové formě je lahodné, ale někdy může způsobit nepříjemné trávící obtíže, protože je těžké do žaludku. V novém receptu na starou známou bublaninu vám ukážeme, jak sezónní ovoce zpracovat a jak lze z klasického receptu na bublaninu vykouzlit hotovou báseň přidáním kokosu, skořice a citronové kůry do těsta.

Bublanina s borůvkami, kokosem, skořicí a citronovou kůrou

Suroviny:

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek strouhaného kokosu
  • 1 hrnek krupicového cukru
  • 1 a 1/2 hrnku mléka
  • 1/2 hrnku rozpuštěného másla
  • 2 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 hrnek borůvek
  • 1 lžička mleté skořice
  • 2 lžičky strouhané citronové kůry
  • Šťáva z 1 citronu

Postup:

Do mísy vsypeme mouku, strouhaný kokos, prášek do pečiva, oba cukry, skořici, citronovou kůru i šťávu z citronu. Následně přimícháme vejce, mléko a máslo. Vše vymícháme na jemné těsto, které vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný menší plech. Poklademe borůvkami a dáme péct do vyhřáté trouby na 180° na 35 minut. Po vychladnutní bublaninu posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Tip: bublaninu můžete posypat drobenkou, kterou snadno připravíte z mouky, másla a moučkového cukru (přidat můžete i plátky mandlí)

Komentáře

Přidat komentář