Těchto pět znamení nepouštějte v dubnu do kuchyně: Beran všechno spálí, Střelci a Ryby můžou zaměnit ingredience
5. 4. 2024 Životní styl
Dubnové sluníčko už má sílu, dodává energii a dobrou náladu. Dny plné slunečních paprsků podporují i kreativní myšlení. Pokud ale popustíme uzdu fantazii v kuchyni, může se snadno stát, že kulinární experimenty skončí v koši místo na talíři. Která znamení horoskopu by se tento měsíc měla sporáku raději vyhnout?
Duben nepřeje experimentům v kuchyni
Duben je charakteristický výraznými rozmary počasí, kdy horké dny s letními teplotami střídají přízemní mrazíky. Symbolizuje tak dynamiku a nečekané zvraty v našich životech.
V tomto měsíci, kdy je příroda v plném květu a ve vzduchu cítíme svěžest jara, nás vesmír zve, abychom čelili výzvám a chopili se příležitostí, které se nám naskytnou. Přílišná horlivost však může být někdy na škodu, a to hlavně v kuchyni. Lidé narození v jednom z následujících znamení by víc než čaj vařit neměli.
Mohlo by vás zajímat
Beran (21. března – 19. dubna): Impulzivní smolař
Duben Beranům vlije novou krev do žil a neutuchající elán. Beran coby nebojácný průkopník má tendenci přistupovat k vaření se stejným nadšením, s jakým v životě řeší vše ostatní.
Bohužel, impulzivní povaha se při kuchyňských činnostech tvrdě střetne s realitou. Beran se nedrží osvědčených postupů a receptů, preferuje experimenty a pospíchá, což často vede ke katastrofám a spouštění hlásičů kouře.
Pokud se tedy Beran přece jenom rozhodne vstoupit do kuchyně, měl by maximálně připravit jednoduchý sendvič, například tzv. žabákův.
Mohlo by vás zajímat
Býk (20. dubna – 20. května): Tvrdohlavý gurmán
Také Býci budou tento měsíc překypovat energií a šířit ji na všechny strany. Tito gurmáni a milovníci dobrého jídla budou chtít okouzlit opačné pohlaví kulinářským zážitkem.
Tvrdohlavost Býka bohužel může v kuchyni vést k ne zrovna chutným výsledkům. Jen odhodlání zvládnout bez potřebných zkušeností složitý recept nestačí. Konečným výsledkem mohou být pokrmy, směle konkurující ohořelému dřevěnému uhlí. Oslnit návštěvu může Býk i zcela snadným ovocným pohárem s mascarpone.
Mohlo by vás zajímat
Lev (23. července – 22. srpna): Mistr uměleckých kreací
Odvážní a sebevědomím překypující Lvi mají právě teď i ohromný apetit. A protože duben je v jejich případě měsícem změn, rozhodnou se vyzkoušet nové nápady i v kuchyni.
Lev tentokrát potřebuje jídlo prezentovat i vizuálně, proto se zaměří na dorty složité na přípravu i na zdobení. Sražený korpus s rozteklým krémem a nepovedenými marcipánovými ozdobami ho z toho snad vyléčí. Vždyť dokonale chutnají i vypadají nepečené čokoládové kuličky.
Mohlo by vás zajímat
Střelec (22. listopadu – 21. prosince): Dobrodružný kuchař
Střelci jsou známí svou láskou k dobrodružství, a to se týká i jejich kulinářských eskapád. Jejich touha prozkoumat chutě z celého světa se však někdy může obrátit proti nim.
Střelec například špatně porozumí ingrediencím, splete je a vytvoří exotická jídla, jejichž chuť nebude očekávaný pokrm připomínat ani náhodou. A protože neúspěch těžce vydýchává, lepší bude, když jednoduše upeče kuře.
Mohlo by vás zajímat
Ryby (19. února – 20. března): Kuchyňský snílek
Lidé narození ve znamení Ryb mohou vynikat v kreativních činnostech, jako je malování nebo keramika, ale kuchyně, to je jiný příběh.
Ryby jsou navíc často ztracené a ve svých snech zapomínají na dodržování zásadních postupů v receptech nebo v roztržitosti lehce zamění ingredience, což pak vede k ne zrovna chutným kulinářským výtvorům.
Realizovat se mohou v přípravě různých toustů, například balkánských, kde při zdobení uplatní i svou kreativitu,
Náš tip: Nic zkazit se snad nedá na jednoduchém šopském salátu podle našeho videoreceptu:
horoskopy-online.cz: Znamení zvěrokruhu
astrotalk.com: Zodiac Signs Who Are Terrible In Cooking
astrohoroskop.cz: AstroHoroskop
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Svačiny podle horoskopu: Býkům stačí jahody v čokoládě, Raky uspokojí křupavé preclíky a Kozorozi volí klasický sendvič
Polévky podle horoskopu: Býk si smlsne na krémové dýňové, Panny ocení bramboračku a Lvi italskou minestrone
Snídaně podle horoskopu: Panny potřebují vaječnou omeletu se zeleninou, Býky nejlépe nastartuje dobrý toast
Přečtěte si Zobrazit více
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jarní detox podle horoskopu: Lvi musí mít čerstvé ovoce, Býkům prospěje salát z mrkve, Kozorohům zelené smoothie