Otestovali jsme nové burgery Přemka Forejta: Porotce MasterChef Česko konečně naučil McDonald's připravit kuřecí maso
10. 4. 2024 Rozhovory a reportáže
Přemek Forejt spojil své síly, stejně jako v minulém roce, se společností McDonald’s a pro fastfoodový řetězec připravil dva speciální burgery. Rozhodli jsme se vyzkoušet, zda jsou skutečně tak dobré, jak hlásá reklama a jestli si zaslouží označení „Maestro“.
Kuře vs. hovězí
Stejně jako vloni si šéfkuchař olomoucké restaurace Entrée připravil pro „Mekáč“ dva recepty. Jeden s hovězím a druhý s kuřecím masem. Právě ten nás zajímal víc, protože je všeobecně známo, že přesně tam tlačí populární fastfood bota.
Je sice jasné, že na kuřecím je založeno hlavně konkurenční KFC, či u nás nově americký řetězec Popeyes, ale i McDonald’s nabízí nugety a burgery z drůbežího masa, byť ve většině případů jde o sekaná kuřecí stehna či prsa.
V tomhle je Forejtův kuřecí burger zásadně jiný a snese přísnější hodnocení.
Mohlo by vás zajímat
Když se chutě dobře sladí
Nejen, že se dočkáte pořádného kusu řízku, ale také dochucení je vyladěné. „Maestro Deluxe Chicken“ totiž dotváří kromě klasické cibule, ledového salátu, sladkokyselé okurky, plátku čedaru a křupavé slaniny i dva druhy omáček - rajčatová chargrill, a majonézová McBacon.
Kdo si těžko představí, co se pod těmito názvy skrývá, tak vězte, že podle naší zkušenosti je chuť podobná majonéze, do které byste přidali trochu ajvaru.
Tato kombinace ke kuřecímu řízku v jemné strouhance s podmáslím sedí skvěle, stejně jako sušená rajčata nebo chilli houska. Ta je sice nasládlá, jak je v McDonald’s zvykem, ale chilli posyp jí dodává lehkou pikantnost, která nikomu nespálí ústa, ale naopak příjemně v průběhu konzumace štípne.
Dobrý je za tři
Stejným trumfem je chilli houska i pro hovězí burger „Maestro Deluxe Beef“. Ten má překvapivě stejné složení jako jeho kuřecí „bráška“, ale nás tolik nezaujal.
Hovězího masa je v něm sice dost a je velmi šťavnaté, ale obě omáčky k němu tolik „neladí“, s kuřecím si určitě sednou víc. I tak jde o kvalitní burger s větší porcí velmi šťavnatého masa oproti klasickým produktům, který stojí za ochutnání.
Že byste kvůli němu však měli ihned jít hledat nejbližší pobočku „Mekáče“, to tedy ne. Navíc cena také nebude tím, co by dokázalo nalákat obvyklého návštěvníka fastfoodu.
Cena nepomáhá
Oba burgery se totiž prodávají od 165 korun, což znamená, že pokud si do nich necháte přidat ingredience navíc, můžete se dostat na ještě vyšší sumu.
Ve srovnání s klasickým cheeseburgerem za 42 Kč sice dostanete mnohem chutnější produkt, ale Přemkovu burgeru šlape na paty Big Mac za 109 Kč, nebo největší „kousek“ Double Big Tasty Bacon za 159 korun.
Jinak je to však u kuřete. Jak už jsme psali, standardní nabídka v Mekáči sestává u kuřecího masa v drtivé většině z masa sekaného. Ačkoliv se firma chlubí, že kuřecí pečlivě vykosťuje a produkty tak neobsahují například žádné chrupavky, stejně to není kus masa (kromě grilled wrapů a grilled chicken salátu)
Oproti tomu Forejtův Chicken Maestro je vyloženě povedená záležitost. Kromě „pořádné flákoty“, neboli poctivého kusu kuřecích prsou, je i skvěle ochucený a nám v redakci, přestože jinak jsme spíš „tým hovězí“, chutnal jednoznačně více.
Dalo by se tedy s trochou nadsázky říct, že oblíbený šéfkuchař a porotce MasterChef Česko naučil světový řetězec, jak má připravovat kuřecí burger.
Jak vypadají nové burgery od Přemka Forejta se můžete podívat do naší fotogalerie:
Náš tip: Ke správnému hamburgeru patří i skvělá houska, připravte si ji podle našeho videoreceptu:
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Jak správně připravit šťavnatý hamburger? Základem je libové maso, nejlépe z hovězího krku. Sůl ani koření tam nepatří
Připravili jsme legendární Marry Me Chicken: Šťavnaté kuře s omáčkou, která prý funguje jako magnet na manželství
Popeyes v Praze: Hodinová fronta, hádky a předbíhání kvůli smaženému kuřeti. Zjišťovali jsme na místě, jestli to stojí za to
Přečtěte si Zobrazit více
Těchto pět znamení nepouštějte v dubnu do kuchyně: Beran všechno spálí, Střelci a Ryby můžou zaměnit ingredience
Jan Punčochář radí, jak na domácí majonézu: Stačí dodržet tento postup a povede se to každému, říká šéfkuchař
Otestovali jsme nové burgery Přemka Forejta: Porotce MasterChef Česko konečně naučil McDonald's připravit kuřecí maso