Pět znamení, která jsou mistry v grilování: Vodnář musí mít rybu, Kozoroh umí zvěřinu a Panna vyšvihne šťavnaté karbanáky
12. 4. 2024 Životní styl
S přibývajícími slunečnými dny pomalu začíná i grilovací sezóna. Oblíbená aktivita většiny Čechů se nese v duchu dobrého jídla a pohody. Připravit krásně voňavý a šťavnatý pokrm na grilu ale nedokáže každý. Grilovacími hvězdami se mohou stát lidé narození v určitém znamení. Patříte také mezi ně?
Přichází doba grilovací
Konečně je to tady! Počasí nám dovoluje posedět si na zahradě nebo na terase a příjemnou atmosféru si ještě doladit nějakou grilovanou dobrotou. Češi grilování milují a na grilech rozpálených voňavým dřevených uhlím nebo „jen“ plynem či elektřinou připravují úžasné pokrmy.
Ať už jde o hovězí steak, vepřovou krkovičku, klobásku a špízy, aromatický sýr nebo bylinkami ochucenou zeleninu, i tady platí, že ne každý má potřebný talent pro tuto kuchyňskou disciplínu.
Mohlo by vás zajímat
Blíženci (21. května – 20. června): Rozmanitá nabídka
Společnost milující Blíženci se nemohou dočkat, až se sejdou s přáteli na pořádné grilovačce. Jejich vynalézavost a touha objevovat nové věci je vede k hledání nových receptů.
Nemají problém hostům nabídnout nespočet rozmanitých pokrmů od vyzrálých hovězích steaků s bylinkovým máslem přes vepřové maso v naložené v pikantní marinádě po skvěle ochucenou zeleninu.
Opravdovými mistry jsou v grilování kukuřice s pikantním paprikovým máslíčkem.
Mohlo by vás zajímat
Rak (21. června – 22. července): Musí mít sladkou tečku
Domácky založení Raci mají k přípravě jídlo obvzlášť vřelý vztah. A navíc mezi nimi najdeme i dost profesionálních kuchařů, číšníků, restauratérů a majitelů penzionů. Na grilování se pečlivě připravují a nic neponechají náhodě.
Většinou grilují na dřevěném uhlí, aby pokrmy získaly správnou vůni. Dokáží báječně ugrilovat a zachovat šťavnatost i sušším masům, jako jsou kuřecí prsní řízky nebo vepřová panenka.
Na závěr ale musí mít sladkou tečku, grilované ovoce v medové marinádě se skořicí úžasně voní i chutná.
Mohlo by vás zajímat
Panna (23. srpna – 22. září): Dokonalý karbanátek
Kdo jiný, než praktická Panna by tak hravě zvládl grilování? Nedostatek nápadů a fantazie vyrovnává pečlivostí sobě vlastní a důsledným dodržováním všech receptů a postupů.
Grilovací repertoár Panny je tradiční a zahrnuje klasická jídla. Na gril dá nejčastěji karbanátek nebo hamburger. Jejich přípravu ale zvládá bravurně a sklízí za ně pochvalu.
Když si od Panny necháte ugrilovat karbanátek, rozhodně vás překvapí jeho vyvážená jemná chuť.
Mohlo by vás zajímat
Kozoroh (22. prosince – 19. ledna): Zvěřinové hody
Kozorozi jsou ambiciózní a důslední, nejsou zastánci kuchyňské improvizace. Začnou tím, že si pořídí dokonalý a kvalitní gril a rozhodně nešetří na grilovacích surovinách.
A protože mají v sobě i dostatek kreativity, nespokojí se s grilováním obyčejné krkovičky, ale návštěvě předloží předem naloženou šťavnatou kýtou z jelena nebo daňka.
Jako dělané pro ně je také grilované kančí maso na bylinkách se zeleninou.
Mohlo by vás zajímat
Vodnář (20. ledna – 18. února): Skvělé ryby
Být za každou cenu originální, to je zásadní vlastnost Vodnářů. Když pozvou rodinu a přátele na grilování, není to jen o tom dát na rozpálený gril kus masa. Potřebují vyniknout a ohromit.
S radostí se pustí do grilování ryb, které vyžaduje určitou zkušenost. Nečekejte rybí filé ze supermarketu, ale lososa, tuňáka, afrického sumečka nebo i candáta a kapra – a to vše čerstvé z chladicího pultu.
Když vás Vodnář pozve na grilované špízy z norského lososa, určitě půjde o kulinární zážitek.
Náš tip: Dokřupava grilovaný bůček předem naložený v pivní marinádě podle našeho videoreceptu bude určitě chutnat všem.
horoskopy-online.cz: Znamení zvěrokruhu
astrotheme.com: Zodiacal Barbecues for the 12 Signs
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
7 častých chyb při grilování masa: Neděláte je také?
Dieta podle horoskopu: Beranům pomůže skořice, Blíženci by měli vsadit na maso a Raci budou muset počítat kalorie
Pizza podle horoskopu: Berani ujíždějí na pálivé, Blíženci provokují pizzou Havaj a Raci milují vegetariánskou
Přečtěte si Zobrazit více
Snídaně podle horoskopu: Panny potřebují vaječnou omeletu se zeleninou, Býky nejlépe nastartuje dobrý toast
Těchto pět znamení nepouštějte v dubnu do kuchyně: Beran všechno spálí, Střelci a Ryby můžou zaměnit ingredience
Dezerty podle horoskopu: Blíženci milují čokoládovou pěnu, Střelcům nesmí chybět šlehačka a Raci ocení makový koláč