6 důvodů, proč jíst mango každý den + recept na domácí mangovou zmrzlinu
26. 7. 2016 Životní styl
Mango patří mezi nutričně nejvyváženější druhy ovoce. Díky svému složení se stává skvělou výživou pro vnitřní orgány a je tak účinnou prevencí vzniku mnohých zdravotních problémů. Zařaďte mango do svého jídelníčku – těšit se můžete nejen na skvělou chuť, ale i na zlepšení zdravotního stavu.
1. Budete chytřejší
Mango vyživuje mozek a podporuje myšlenkové funkce. Dejte si mango nebo mangový džus k dopolední svačince a budete hýřit kreativitou. Jelikož je mango nabité vitamínem B6 zaručí Vám navíc dobrou náladu a kvalitní spánek.
2. Blýskněte se bezchybnou pletí
Mango je plné antioxidantů, minerálů a vitamínů A, C a E. Toto složení je skvělou výživou pleti, a to jak při vnitřním, tak při zevním užití. Udělejte si zdravou pleťovou masku – rozmačkané mango smíchejte s bílým jogurtem, nechte 15 minut působit a poté opláchněte teplou vodou.
3. Očista jater
Mango je bohaté na silné antioxidanty, které se postarají o očistu jater. Konzumace manga tak chrání jaterní buňky před poškozením, a tak zabraňuje vzniku onemocnění jater, včetně rakoviny.
4. Silná imunita
Mango díky svému složení posiluje činnost imunitního systému a chrání tělo před volnými radikály. Navíc je skvělou svačinou, když potřebujete rychle a zdravě dobít energii.
5. Zdravé oči
Jedno průměrně velké mango obsahuje 72% doporučené denní dávky vitamínu A, který je nezbytný pro správnou výživu a funkci očí. Mango je doporučováno zejména lidem se syndromem suchých očí či šeroslepostí.
6. Braňte se úpalu
Úžasný letní nápoj si připravíte smícháním mangového džusu a studené vody. Mango dokonale hydratuje tělo a zabraňuje tak jeho přehřátí. Navíc zmírňuje bolesti hlavy, když už to na slunci přeženete.
Mangová zmrzlina
Ingredience:
- 2 velká manga – oloupaná a rozmačkaná
- ½ šálku moučkového cukru
- 2 šálky smetany ke šlehání
- 2 lžičky vanilkového extraktu
Smetanu ušlehejte a smíchejte s cukrem a vanilkovým extraktem. Vmíchejte mango, nalijte do formy a dejte do mrazáku na 1 hodinu. Poté zmrzlinu znovu promixujte a dejte ji zmrazit přes noc. Dobrou chuť!
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Ta nejjednodušší pomazánka na chlebíčky: Suroviny na ni má každý doma a hotová je vmžiku
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
„Tatarák“ z tvarůžků a camembertu: Varianta masové klasiky podávaná na topince uchvátí i zaryté masožravce
„Když nemáte kečup, dejte tam hořčici“ aneb Jak se proměňovala česká gastronomie během třiceti let existence TV Nova