Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve: Šťavnaté jemné masíčko ve smetanové omáčce skvěle ladí s kolínky
1. 5. 2024 Vaření
Jídla z jednoho hrnce jsou úsporná na nádobí i na čas, můžete si na nich ale i výborně pochutnat. Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve jsou právě takovým případem výtečného a rychlého pokrmu.
Co je potřeba na kuře z jedné pánve
Kuře samotné je skvělou surovinou na přípravu pokrmu. Úpravy s ním jsou velmi rychlé, a když ještě přidáme další ingredience tak, že celé jídlo přichystáme v jednom hrnci, je to ještě jednodušší.
Ideální jsou stehenní řízky, s nimi bude jídlo vždy vynikající díky jejich jemnosti a šťavnatosti. Zvolit můžeme i kuřecí prsa, která mohou být sušší, když jim nedopřejeme tu správnou úpravu. Potřebují jen prudké a rychlé opečení. Prospívá jim také marinování, a to alespoň půl hodiny, například v sójové omáčce. Jindy zase můžeme naložit kuře do tymiánu, rozmarýnu (nebo jiných bylinek), česneku, soli a oleje.
Výhodou dnešního receptu, který najdete níže, je to, že je maso doplněno o smetanovou omáčku.
Mohlo by vás zajímat
Jak udělat kuřecí maso na pánvi
Kuřecí maso by mělo přijít do hezky rozehřátého oleje (hodí se řepkový olej, ale i přepuštěné máslo ghí). Tam ho necháme zprudka osmahnout dozlatova. Maso by mělo být v jedné vrstvě a okolo mít trochu místa, aby se hezky opeklo. Stačí asi čtyři minuty z každé strany. Do masa nikdy nepícháme vidličkou, aby z něj nevytekla šťáva.
Potřebujete nakrmit několik hladových krků, a to co možná nejrychleji? Recepty z jednoho pekáče jsou přesně to, co hledáte. Vaření v tomto stylu znamená, že připravujete nějakou dobrotu, většinou…
Jak připravit kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Na tři porce si připravte: 2 větší stehenní řízky, 1 červenou papriku, 1 zelenou papriku, 1 cibuli, 2 stroužky česneku, 1,5 hrnku kolínek (nebo jiných drobných těstovin), 2 hrnky drůbežího vývaru, 0,5 hrnku 12% smetany, 1 lžičku uzené papriky, 1 lžíci sójové omáčky, strouhaný sýr (nemusí být), olej, sůl a mletý pepř.
Jak na to? Maso nakrájejte na kousky, smíchejte se sójovou omáčkou a zakápněte olejem. Nechte půl hodiny uležet. Mezitím oloupejte cibuli a nakrájejte ji na kousky. Papriky očistěte, zbavte jádřince a nakrájejte na kousky. Česnek oloupejte a nakrájejte na plátky.
Do vyšší pánve nalijte olej a nechte ho rozehřát. Pak v něm zprudka opečte připravené maso. Přidejte cibuli, česnek a papriky. Chvíli restujte. Ochuťte uzenou paprikou, solí a pepřem. Nasypte těstoviny a zalijte polovinou vývaru. Pánev přiklopte a vařte pozvolna s občasným mícháním. Hlídejte těstoviny a podle potřeby postupně přilévejte vývar. Když začínají těstoviny měknout, přilijte smetanu. Vařte společně do změknutí těstovin. Na závěr je možné přidat sýr. Dochuťte a můžete podávat.
Náš tip: Připravte si kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve podle následujícího videoreceptu:
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Proč nikdy nemýt kuřecí maso před přípravou? Odborníci varují: Riskujete onemocnění i zhoršení chuti pokrmu
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů