Domácí arašídové máslo a Nutella
22. 8. 2016 Tipy a triky
Vyrobte si s námi dvě oblíbené dobroty, které vám zpříjemní každou snídani či svačinu. Arašídové máslo i Nutellu si snadno připravíte doma a jejich chuť bude prostě vynikající.
Arašídové máslo
Na výrobu arašídového másla budete potřebovat velkou porci suchých, pražených a nesolených arašídů. Ty mixujte v kuchyňském robotu přibližně 10 minut. Občas robot zastavte a arašídovou směs seškrabejte ze stran nádoby. Pokud je i po několika minutách mixování směs příliš suchá, přidejte dvě lžíce rostlinného oleje. Pokud chcete, máslo vylepšete špetkou soli.
Nutella
Na výrobu domácí Nutelly budete potřebovat:
- 1½ šálku lískových oříšků
- ½ šálku krystalového cukru
- 6 lžic kakaa
- ¼ šálku javorového sirupu
- ¼ šálku rostlinného oleje
- 2 lžíce kokosového mléka
Oříšky rozmixujte na krémovitou směs - přibližně 10 minut. Přidejte ostatní suroviny a mixujte další dvě až tři minuty.
Obě pomazánky skladujte v lednici ve vzduchotěsné nádobě, kde vám vydrží až měsíc - určitě se však po nich zapráší mnohem dříve.
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Cukrář Josef Maršálek bude zase péct s Terezou Bebarovou. Do Prahy už tento víkend přivezou Vánoce jako z pohádky
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Komentáře
17. 2. 2017 09:41