Pět rychlých večeří na všední dny: Pikantní těstoviny s fetou, smažené tousty plněné sýrem nebo rychlé kuře s omáčkou
20. 5. 2024 Vaření
Obvykle na konci všedního dne se nám nechce příliš vařit. Máme pro vás pět rychlých večeří na běžný den. Nejsou náročné na přípravu a zároveň si na nich pochutnáte.
Rychlé večeře na běžný den
Večeře je jídlem, u kterého se obvykle schází celá rodina, aby se najedla a zároveň si popovídala. Dobré jídlo by toho mělo být součástí. Ne vždy však máme čas a třeba i náladu chystat specialitky. Po shonu během všedního dne často potřebujeme přichystat večeři, která nebude náročná na přípravu.
1. Těstoviny se sýrem
Když pospícháme, často jen uvaříme těstoviny, polijeme je kečupem a zasypeme sýrem. Ale rychlých variant s těstovinami je mnohem více. Mezi hity patří i těstoviny z fetou, což je řecký sýr s vyšším obsahem tuku. Pokud ho nemáme, můžeme ho nahradit balkánským sýrem. Těstoviny připravujeme zvlášť a poléváme omáčkou z pečené fety a rajčátek.
Náš tip: Přichystejte si rychlé a výborné těstoviny s pečenou fetou.
Mohlo by vás zajímat
2. Rychlé kuře
Kuřecí maso se dá připravit velmi rychle. Úpravy bývají nenáročné a maso se dostane poměrně brzy na stůl. Jedním z oblíbených jídel je kuře na paprice. Sice to původně bývala slepice na paprice, ale dnes obvykle vaříme kuře ve smetanové omáčce plné sladké papriky. Jídlo můžeme chystat z celého rozporcovaného kuřete, ale také jen z prsou, případně stehenních řízků.
Náš tip: Připravte si kuře na paprice s hráškem.
3. Špenátové košíčky
Špenát je vynikající zelenina, jen jí přijít na chuť. Výborné jsou třeba špenátové košíčky, ve kterých kromě špenátu najdeme sýr a vejce.
Na špenátové košíčky potřebujete: 4 vejce, 1/4 hrnku mléka hrnek pokrájených špenátových listů (nebo přiměřeně zmrzlých), můžete dát i mangold, asi 150 g uzeného sýra (nahrubo nastrouhaného), sůl, pepř, sušený česnek a 2 lžíce strouhaného parmazánu.
Jak na to? Troubu předehřejte na 180 °C a připravte si muffinový plech, trochu ho vymažte olejem, využít se dají i muffinové košíčky. Na plechu se ale opečou se i strany muffinů.
V míse rozšlehejte vejce, mléko, přidejte sůl, pepř, sušený česnek, špenát a nahrubo strouhaný uzený sýr. Vzniklou směsí naplňte formu na muffiny a posypte parmazánem. Pečte asi 20 minut, dokud okraje nezezlátnou. Pak mohou ven z trouby.
4. Smažené toasty
Tousty mohou mít řadu podob a už zachránily spoustu prázdných stolů. Nemusejí se dát jen zapéct, ale také osmažit. A pro změnu v pivním těstíčku. Základem jsou samozřejmě toustové chleby, naplněné šunkou a aromatickým sýrem (hodí se niva, čedar). Pivní těstíčko se zakysanou smetanou pak tvoří pověstnou třešničku na dortu, totiž na toustu.
Náš tip: Připravte si smažené plněné tousty v pivním těstíčku.
Večeře je jídlo, na které je čas. Které je oslavou úspěšného dne a které má být vychutnáváno. U večeře se často schází rodina, randí u ní milenci, anebo se prostě doplňuje se oblíbeným televizním…

5. Teplý bramborový salát
Brambory v našich krajích patří mezi základní suroviny, které máme běžně doma. Někdy je máme dokonce uvařené. A pokud ne, stačí je jen omýt a uvařit ve slupce. Skvělou ingrediencí, která zpestří řadu jídel, je polníček. Spolu s cherry rajčátky jsou zdravou vzpruhou po náročném dni. Přichystejte si teplý bramborový salát s polníčkem. Výborný pokrm doladí ocet balzamiko, dijonská hořčice a čerstvá najemno nakrájená cibule.
Náš tip: Jednou z variant bramborových jídel jsou i zapečené brambory, třeba s brokolicí a kuřecím masem. Připravte si je podle následujícího videoreceptu:
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Přehled levných jídel pro celou rodinu šetřících váš rozpočet. Jak se najíst a ušetřit?
Levně jíst lze i dobře a výživně. Máme konečně příležitost naučit rodinu na jídla šetřící rodinný rozpočet, aniž by měli její členové pocit ošizení.… Číst více
Kterou mouku použít na kynuté lité těsto? Vyzkoušejte náš tip a buchta se vždy povede
Kynuté koláče jednoduše patří k osvědčeným a poctivým receptům. Voní máslem, rumem a jsou šťavnaté po ovoci, které můžeme dát čerstvé, kompotované i… Číst více
16 receptů na levná bramborová jídla: Za málo peněz hodně muziky a plná bříška
Bramborová jídla jsou skvělou volbou, pokud plánujete vařit rychle, snadno, ale přesto opravdu sytě a ke všemu ještě navíc za minimum peněz. Z pár… Číst více
Brambory v naší kuchyni: Poradíme, jak se vyznat v typech i jak je správně zpracovat
Brambory jsou nedílnou součástí našeho jídelníčku. Jejich využití je opravdu široké a chutné jsou nasladko i naslano. Připravit je lze během chvilky… Číst více
Jakou mouku na nekynuté lité těsto? Je skvělé na moučníky, palačinky i lívance
Lité těsto se běžně připravuje bez cukru a kypřidel, nicméně vzhledem k použití u různých receptů se jeho příprava mírně liší. Palačinky nakypříme… Číst více
Vynikající ořechový chlebíček podle babičky Elišky je krásně nadýchaný a využijete do něj zbytky ořechů z Vánoc
Sladké chlebíčky patří v poslední době k velmi… Číst více
Peče celá země v číslech: Soutěž „spolkne“ přes sto kilo másla, 72 kilogramů ovoce, 61 kg čokolády a skoro tři tisíce vajec
Soutěž Peče celá země odstartovala 6. ledna svou… Číst více
Míša Landová z Peče celá země nabídla recept na skvělý chlebíček: Vynikající zůstane několik dní, říká
Michaela Landová se ve třetí řadě Peče celá země… Číst více
Zákulisí Peče celá země: Jak vypadá natáčení populární soutěže, kdo peče za porotce a kam mizí všechny dobroty
Třetí řada Peče celá země opět slaví u diváků… Číst více
Rakouské käsespätzle připomínají halušky. Lehce pikantní máslovou chuť jim dodá sýr z Tyrolska a speciálně osmažená cibulka
Snad žádné jiné jídlo nechutná po lyžovačce tak… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Přečtěte si Zobrazit více