Přemek Forejt slibuje, že uvaří v každé domácnosti: Naučím tě neskutečný vychytávky, říká slavný šéfkuchař
17. 5. 2024 Ostatní
Umět tak vařit jako špičkoví kuchaři, to je snem nejen mnoha hospodyněk, ale stále více i některých mužů. To, co se dříve zdálo jako nesplnitelné, už dnes není problém. Můžete zvolit buď docházení do gastronomického kurzu, nebo si zkušeného kuchaře pozvat přímo domů. Třeba i takovou hvězdu, jakou je Přemek Forejt.
Zázračný kurz od Přemka
Právě jeden z porotců soutěže MasterChef Česko nyní nabízí mimořádně výhodný kurz. Kdo by ovšem čekal, že na jeho dveře zaklepe majitel olomouckého Entrée Restaurantu Přemek Forejt, bude překvapen.
Šéfkuchař si totiž připravil ještě lepší variantu, jak své umění naučit co nejvíce lidí, aniž by přitom musel objíždět celou zemi a každému zákazníkovi dal pouze jednu možnost, aby si receptury a postupy zapamatoval.
Forejt si pro všechny, kteří by rádi vařili jako on, připravil online kurzy, v nichž by se podle jeho slov měli i ti v kuchyni méně zdatní naučit, jak připravit pokrmy, kterými nejen zasytí své okolí, ale zároveň ho i nadchnou.
Videa, které představují novinku od známého porotce kuchařské soutěže, doslova zaplnily sociální sítě.
Z obyčejných surovin neobyčejné jídlo
Jak vysvětluje sám Forejt ve videu na oficiálních stránkách kurzů, chce být nápomocen především těm, pro které se domácí vaření stalo nudnou rutinou. „Co kdybych ti řekl, že za stejný čas i peníze, co investuješ do jídla teď, objevíš úplně nový svět chutí a navíc tě to bude bavit,“ nabízí uznávaný šéfkuchař svou pomoc.
Svůj kurz označuje za jedinečný, protože prý přemýšlel nad lidmi a jejich kuchyněmi, konkrétně tedy nad tím, co v nich mají a naopak, co jim schází. Protože to někdy bývá i kreativita a invence, nabízí Přemek, že předvede, jak se z tohoto problému dostat.
Mohlo by vás zajímat
Škola vaření hrou
„Nemusíš být šéfkuchař z televize, abys mohl vykouzlit fantastická jídla. Přesně pro tebe jsem vytvořil svůj online kurz. Vezmeme úplně obyčejné suroviny, které seženeš kdekoliv a připravíme z nich neobyčejná jídla,“ slibuje Forejt ve videu.
„Vezmu tě za ruku a naučím neskutečný vychytávky, který využiješ v každodenním vaření. Upečeme si spolu křupavý chleba, který rozvoní celý barák. A to nejlepší? Namažeme si ho vlastním máslem,“ dává příklad toho, co ve svém kurzu učí.
A je toho mnohem víc, třeba filetování ryb, fermentování, dokonce i výroba domácí pasty údajně přestane být problém. „Tyhle jídla nedostanou do kolen jenom tebe, ale překvapí i tvoji rodinu při nedělním obědě, tvoje kámoše při nezapomenutelným sobotním brunchi, nebo třeba pomůžou nasbírat plusový body při romantický večeři,“ láká Forejt s tím, že učení proběhne hravou a zábavnou formou.
Vaření jako radost
Ambicí porotce MasterChef Česko je podle jeho slov pomoct lidem z jejich vaření dostat maximum. „Vytvořit z tvé kuchyně prostor, kde se cítíš skvěle a rozdáváš radost na talíři. Přidej se ke mně a otevři dveře do světa, kde vaření není povinnost, ale radost. Kde se z tebe stane kuchař, co překvapí nejen svoje blízké, ale možná i sám sebe,“ vzkazuje Přemek všem, kdo by se chtěli naučit skvěle vařit.
Náš tip: I podle našeho videoreceptu si můžete připravit skvělý domácí chléb:
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Hit sezóny: Domácí fermentace! Přinášíme snadný návod, jak na to
Kam na nejlepší snídaně v Praze podle Lukáše Hejlíka: Turecká vejce ochutnáte na Jiřáku, míchaná jsou boží v Esce
Přečtěte si Zobrazit více
Vyzkoušeli jsme, jak nejlépe skladovat chleba: Vyhrály dvě metody našich babiček, i po týdnu byl bochník dobrý
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Samosběry jahod začaly: Nejlevnější jahody seženete za 60 Kč/kg u Kolína. Sbírá se ale už i na Moravě