Dvacetiminutový těstovinový oběd: Vynikající jídlo plné masa a zeleniny je hotové za chvíli a zvládne ho i začátečník
6. 6. 2024 Vaření
Potřebujete připravit oběd do dvaceti minut? Jde to snadno. Z těstovin, kvalitní masové konzervy, zeleniny a koření přichystáte dobrý a rychlý oběd. za který sklidíte velkou pochvalu.
Jídlo do 20 minut
Snadných a rychlých receptů není nikdy dost. Stále někam spěcháme a dlouhé vyvařování úplně nezapadá do našich časových plánů, i když světlé výjimky se najdou. Když se potřebujeme rychle najíst, jídlo do dvaceti minut se velmi hodí.
Těstoviny patří mezi potraviny, které nám v tomto případě velmi pomohou. Právě ony jsou volbou, když nestíháme. Jsou uvařené během pár minut. Ale nemusí to vždy být jen těstoviny s kečupem a se sýrem.
Variantou jsou třeba těstoviny s několika druhy zeleniny (hodí se kukuřice, paprika, pórek), na chuť česnek a cibule a na dochucení kmín, pepř a sůl. Pro milovníky pikantního jídla je možné přidat chilli. Součástí pokrmu je i maso v podobě kvalitní masové konzervy (ideálně domácí, pokud máme), využít by bylo možné i mleté maso, případně kuřecí.
Mohlo by vás zajímat
Výběr masové konzervy
Při nákupu masové konzervy bychom se měli řídit informacemi o jejím obsahu. Důležité je, aby byl uveden konkrétní druh masa, a to na prvním místě. Nejlepší konzervy mají více než 90% podíl masa. Voda, škrob, případně další ingredience vypsané před masem vypovídají o tom, že maso tu nehraje hlavní roli.
Dalším faktorem jsou právě ony další složky v konzervě. Je obsaženo pouze maso, nebo v ní najdeme i koření, případně omáčku? Ideální je vybrat konzervu, která má nízký podíl soli a je bez přidaného cukru. Také se díváme na to, jestli se jde o masovou konzervu, která se dá jíst přímo z plechovky, ale konzervované maso většinou kombinujeme s dalšími ingrediencemi.
Rychle, rychle, ať už je jídlo na stole! Možná jste se zdrželi v práci, možná vás zaskočila nečekaná návštěva... dobré jídlo nemusí být věda, která vyžaduje hodiny u plotny. I rychle připravené…
Dvacetiminutový těstovinový oběd
Pro čtyři strávníky potřebujete: 2 hrnky těstovin, 1 hovězí nebo vepřovou konzervu, 2 červené papriky, 2 velké cibule, 4 stroužky česneku, 20cm kus pórku (zelená část), 2 hrsti mražené kukuřice, 2 lžíce sádla, chilli, kmín, mletý pepř a sůl.
Jak na to? Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Papriku omyjte a nakrájejte ji na kostičky. Zelenou část pórku nakrájejte na kolečka. Těstoviny uvařte podle návodu.
Zatím na pánvi rozehřejte sádlo a orestujte na něm cibuli. Po chvíli přidejte papriku, česnek a kmín. Opékejte zhruba 2–3 minuty, a potom k zelenině přidejte celý obsah masové konzervy. Pomalu prohřívejte a vařečkou maso rozdělujte na kousky.
Vsypte kukuřici a nakrájený pórek. Ochuťte chilli, pepřem a dosolte. Uvařené těstoviny vyndejte děrovanou naběračkou (nebo je slijte přes cedník) a dávejte je přímo do pánve k masové směsi. Trochu vody můžete nechat a případně přidat ke směsi.
Nechte probublat, vytvoří se tak krémová konzistence. Dochuťte a můžete podávat.
Zdroj informací:
dtest.cz: Jak vybrat vepřovou konzervu
Náš tip: Přichystejte si dvacetiminutový těstovinový oběd podle následujícího videoreceptu:
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Cukrář Josef Maršálek radí, při jaké teplotě péct světlé i tmavé linecké a nabízí fígl, jak poznat, že už je hotovo
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
2 varianty uzení masa v udírně: Jakou zvolit teplotu na studený a teplý kouř