Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dvacetiminutový těstovinový oběd: Vynikající jídlo plné masa a zeleniny je hotové za chvíli a zvládne ho i začátečník
Zdroj: Toprecepty, mika59

Potřebujete připravit oběd do dvaceti minut? Jde to snadno. Z těstovin, kvalitní masové konzervy, zeleniny a koření přichystáte dobrý a rychlý oběd. za který sklidíte velkou pochvalu.

Jídlo do 20 minut

Snadných a rychlých receptů není nikdy dost. Stále někam spěcháme a dlouhé vyvařování úplně nezapadá do našich časových plánů, i když světlé výjimky se najdou. Když se potřebujeme rychle najíst, jídlo do dvaceti minut se velmi hodí. 

Těstoviny patří mezi potraviny, které nám v tomto případě velmi pomohou. Právě ony jsou volbou, když nestíháme. Jsou uvařené během pár minut. Ale nemusí to vždy být jen těstoviny s kečupem a se sýrem.

Variantou jsou třeba těstoviny s několika druhy zeleniny (hodí se kukuřice, paprika, pórek), na chuť česnek a cibule a na dochucení kmín, pepř a sůl. Pro milovníky pikantního jídla je možné přidat chilli. Součástí pokrmu je i maso v podobě kvalitní masové konzervy (ideálně domácí, pokud máme), využít by bylo možné i mleté maso, případně kuřecí.    

Výběr masové konzervy

Při nákupu masové konzervy bychom se měli řídit informacemi o jejím obsahu. Důležité je, aby byl uveden konkrétní druh masa, a to na prvním místě. Nejlepší konzervy mají více než 90% podíl masa. Voda, škrob, případně další ingredience vypsané před masem vypovídají o tom, že maso tu nehraje hlavní roli.

Dalším faktorem jsou právě ony další složky v konzervě. Je obsaženo pouze maso, nebo v ní najdeme i koření, případně omáčku? Ideální je vybrat konzervu, která má nízký podíl soli a je bez přidaného cukru. Také se díváme na to, jestli se jde o masovou konzervu, která se dá jíst přímo z plechovky, ale konzervované maso většinou kombinujeme s dalšími ingrediencemi.

Rychlé

Rychle, rychle, ať už je jídlo na stole! Možná jste se zdrželi v práci, možná vás zaskočila nečekaná návštěva... dobré jídlo nemusí být věda, která vyžaduje hodiny u plotny. I rychle připravené…

Dvacetiminutový těstovinový oběd

Pro čtyři strávníky potřebujete: 2 hrnky těstovin, 1 hovězí nebo vepřovou konzervu, 2 červené papriky, 2 velké cibule, 4 stroužky česneku, 20cm kus pórku (zelená část), 2 hrsti mražené kukuřice, 2 lžíce sádla, chilli, kmín, mletý pepř a sůl.

Jak na to? Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Papriku omyjte a nakrájejte ji na kostičky. Zelenou část pórku nakrájejte na kolečka. Těstoviny uvařte podle návodu.

Zatím na pánvi rozehřejte sádlo a orestujte na něm cibuli. Po chvíli přidejte papriku, česnek a kmín. Opékejte zhruba 2–3 minuty, a potom k zelenině přidejte celý obsah masové konzervy. Pomalu prohřívejte a vařečkou maso rozdělujte na kousky.

Vsypte kukuřici a nakrájený pórek. Ochuťte chilli, pepřem a dosolte. Uvařené těstoviny vyndejte děrovanou naběračkou (nebo je slijte přes cedník) a dávejte je přímo do pánve k masové směsi. Trochu vody můžete nechat a případně přidat ke směsi.

Nechte probublat, vytvoří se tak krémová konzistence. Dochuťte a můžete podávat.

Zdroj informací: 
dtest.cz: Jak vybrat vepřovou konzervu

Náš tip: Přichystejte si dvacetiminutový těstovinový oběd podle následujícího videoreceptu:

Recepty k tomuto článku

Naposledy jste si prohlédli