Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chutě podle znamení zvěrokruhu: Na čem si pošmákne Býk a co nedostanete do Kozoroha
Zdroj: Freepik

Není žádným tajemstvím, že každý má jiné chutě. Víte však, že svůj vliv na tom má i to, v jakém jste se narodili znamení? U příležitosti 13. ročníku Apetit pikniku jsme si pro vás připravili velký gurmánský horoskop, který vám řekne, čím jaké znamení potěšit!

Vodnář (21. 1. - 20. 2.) 

Vodnáři mají rádi jak slané, tak sladké a k tomu kvalitní černou kávu. Jejich oblíbeným jídlem dne je rychlá a malá svačinka. Nesnášejí neznámé pokrmy a netradiční variace na klasická jídla, protože preferují osvědčené a známé chutě. 

Ryby (21. 2. - 20. 3.) 

Ryby milují všechny druhy teplých polévek, od vývarů a zeleninových krémů po tradiční gulášovou polévku. Rády si pochutnávají na palačinkách, balkánském sýru, zelenině, ovoci, dortech a klasických zákuscích. Vyhýbají se křenu, studeným polévkám a tučným masům, protože preferují lehká a harmonická jídla, která jim přinášejí radost a pohodu.   

Beran (21. 3. - 20. 4.) 

Berani mají rádi pikantní a ostré pokrmy, rychlé občerstvení a červené víno. Jejich nejoblíbenějším jídlem dne je snídaně, kterou si užívají s nadšením. Naopak nesnášejí nevýrazná jídla, smetanové omáčky, sladkokyselé pokrmy nebo jídla, která vyžadují dlouhou přípravu. Jakmile mají hlad, chtějí jíst okamžitě a preferují rychlost a intenzitu chutí.   

Býk (21. 4. - 21. 5.) 

Býci preferují krémové polévky a jemné omáčky, přičemž z příloh mají nejraději brambory. Těstoviny mohou jíst kdykoliv a v jakékoliv podobě. Jejich oblíbeným jídlem je víkendový brunch, který by si nejraději vychutnávali dennodenně. Nesnášejí diety a jiná omezení v jídelníčku, protože rádi jedí podle svých chutí a preferencí. 

Blíženci (22. 5. - 21. 6.) 

Blíženci mají rádi exotické a nové chutě, jako mandarinky, pomeranče, mrkev a další oranžová jídla. Nejlépe se cítí na rautech nebo hostinách, kde mohou ochutnávat různé pokrmy v malých porcích. Nesnášejí smetanové a krémové pokrmy, preferují lehčí a pestřejší chutě, které jim umožňují objevovat různé kulinářské zážitky. 

Rak (22. 6. - 22. 7.) 

Raci milují sladkosti všeho druhu, od čokolády a koláčů až po zmrzlinové poháry. Dávají přednost jídlům připraveným z kvalitních surovin, jako je pravá italská pizza nebo domácí hamburgery. Z nápojů upřednostňují belgické pivo a jejich oblíbeným jídlem dne je večeře. Nesnášejí instantní nudle, mražené polotovary a červenou řepu, preferují čerstvé a autentické chutě.   

Lev (23. 7. - 22. 8.) 

Lvi mají rádi šťavnatá a výživná jídla, steaky a grilovaná masa. S oblibou přidávají saláty jako přílohu. Jsou vybíraví a často mají jedno oblíbené jídlo už od dětství. Nesnášejí malé porce a vynechávání jídel, protože si zakládají na vydatné a výživné stravě, která jim dodá energii a uspokojí jejich chuťové buňky. 

Panna (23. 8. - 22. 9.) 

Panny preferují zdravá a výživná jídla jako vařenou rýži, drůbeží maso, ryby a čerstvou zeleninu. Často zkouší vegetariánské a veganské recepty, které jim přinášejí pocit lehkosti a vitality. Nesnášejí smažená jídla a komplikovaná jídla s mnoha chutěmi. Zajímavostí je, že nejsou velkými fanoušky ovoce.   

Váhy mají rády ovoce a ovocné koláče v anglickém nebo americkém stylu, lasagne, bílé víno a čerstvý chléb s domácí pomazánkou. Příliš si nepotrpí na ostrá a pikantní jídla jako chilli, protože preferují jemné a harmonické chutě, které odpovídají jejich vyvážené povaze.   

Štír (24. 10. - 22. 11.) 

Štíři preferují pokrmy, ve kterých je jasně poznat, co obsahují, a mají rádi indickou kuchyni se silně aromatickými jídly jako kari. Jedí podle toho, kdy mají skutečně hlad, a ne podle tradičních jídelních zvyklostí. Nesnášejí vývary a ředěné omáčky, preferují plné a autentické chutě, které jim dodávají energii a potěšení.   

Střelec (23. 11. - 21. 12.) 

Střelci milují delikatesy, které ještě neochutnali, tučná jídla, grilované maso a rychlé občerstvení. Rádi si dopřávají míchané alkoholické nápoje, které jim přinášejí nové chuťové zážitky. Nejsou to zastánci “náhrad”, jako jsou rýžové chlebíčky, knäckebrot či zeleninové chipsy, protože preferují plné a výrazné chutě, které jim přinášejí skutečnou radost z jídla.   

Kozoroh (22. 12. - 20. 1.) 

Kozorozi preferují tradiční českou kuchyni jako šišky s mákem, krupicovou kaši s kakaem, svíčkovou, guláš, znojemskou omáčku a koprovku, nejlépe s knedlíkem. Jako dezert mají rádi ovocné knedlíky. Nesnášejí experimenty a exotická jídla složená z bizarních surovin jako jídla s hmyzem nebo mořskými chobotnicemi, protože dávají přednost osvědčeným a známým chutím. 

Recepty k tomuto článku

Naposledy jste si prohlédli