Jan Punčochář připravil speciální hot dogy pro Oktagon: V prodeji bude 3000 kusů a vydávat se budou do 30 vteřin
7. 6. 2024 Rozhovory a reportáže
Speciální hot dog Jana Punčocháře budou mít možnost ochutnat návštěvníci sobotního turnaje Oktagon 58, kterému bude vévodit odveta zápasu Karlose Vémoly s Attilou Véghem. Lahůdkový pokrm bude divákům MMA zápasů podávat známý šéfkuchař Lukáš Neckář, který dostal osobně od Punčocháře svolení, aby jeho recept připravoval.
Největší sportovní akce
Na stadionu v pražských Vršovicích, kde hraje svá domácí utkání fotbalová Slavia, se před zraky desetitisíců diváků odehraje nejočekávanější turnaj MMA u nás. Jeho vrcholem bude Odveta století, tedy zápas mezi Karlosem Vémolou a vítězem minulého klání Attilou Véghem.
Vzhledem k tomu, že se bude jednat o největší podobnou akci, která u nás kdy byla pořádána, dávají si organizátoři záležet na všem, co je s ní spojené. Pořadatelé Oktagonu tak nepodceňují ani občerstvení, které bude pro návštěvníky připraveno.
Mohlo by vás zajímat
Oslovení těch nejlepších
Kromě klasického jídla, které je v Edenu podáváno během sportovních akcí nebo koncertů, se na Oktagonu objeví i dva food trucky a jeden stan, v němž bude podáváno to jedno gastronomické překvapení.
Tím je speciální hot dog populárního porotce soutěže MasterChef Česko Jana Punčocháře, jehož přípravu a podávání dostal na starost známý šéfkuchař a majitel Color Sushi Lukáš Neckář.
„Mám velkou radost, že se mohu účastnit i této největší akce v dějinách Oktagonu. Není to pro mě premiéra, protože běžně připravuji na turnajích své barevné sushi, ale tentokrát to přeci jen bude v něčem nové,“ sdělil Lukáš pro Toprecepty.cz.
Netradiční hot dog
Novinkou pro zkušeného kuchaře bude jídlo, které bude tentokrát servírovat. „Už jsem si to stihl trochu zažít, ale Honzův hot dog bude něco jiného, než na co jsem zvyklý,“ říká Neckář s tím, že Punčochářův recept je naštěstí jednoduchý a dá se připravit velmi rychle, takže zákazníci nebudou muset čekat.
„Musíme hotdogy stihnout vydávat tak do 30 vteřin, aby byli všichni spokojeni,“ vysvětluje Lukáš a dodává, že na výdej budou ve čtyřech lidech, s účtováním jim navíc pomohou dvě slečny u pokladen. Ty si za každý prodaný kus budou účtovat 285 korun.
„Jako parťačku budu mít účastnici MasterChef Česko 2021 Petru Vindyšovou, takže se nebojím, že by měl někde vzniknout jakýkoliv problém,“ řekl pro Toprecepty.cz Lukáš. Sám má velké gastronomické zkušenosti, takže si dokáže vše naplánovat tak, aby se zbytečně neztrácel čas.
Proškolení u Punčocháře
Před tím, než se mohl Lukáš pustit do přípravy, která obsahovala naložení 600 kg vepřového masa či oloupaní a naložení 400 kg cibule, musel „na zkušenou“ do restaurace U Matěje.
V podniku Jana Punčocháře totiž luxusní hot dog standardně nabízí jako Špaldový rohlík s trhaným vepřovým bokem „Qualivo“ na zázvoru a chilli. „Honzovi kluci v kuchyni mi všechno ukázali, byla s nimi skvělá spolupráce,“ chválí si Neckář.
Poslední slovo měl ovšem sám Punčochář. „Vše prošlo bez problémů, Honza byl s mou verzí spokojen a dostali jsem zelenou,“ říká Lukáš pro Toprecepty.cz. Na akci se moc těší, ale zároveň si uvědomuje, že jde o velký závazek.
„Budeme mít v našem stanu, který bude součástí venkovní fanzóny, připraveno 3000 hot dogů. Jsme nachystáni snad na každou drobnost, třeba maso budeme mít naložené ve vývaru, aby se nevysušovalo a nikdo nedostal nedokonalý produkt,“ vysvětlil Neckář.
Jednoduchá receptura
Přestože je chuť jedinečná, nejde podle Lukáše o nic složitého. „V rohlíku najdete trhané vepřové maso s asijskými bylinkami, sladko-slano-kyselou nakládanou cibuli, bílou cibuli nakládanou se zázvorem a citronovou trávou, salát, ochucený olivovým olejem, citronovou šťávou, solí a pepřem a pikantní majonézu,“ prozradil pro Toprecepty.cz základ receptury Lukáš.
Pokud se na Oktagon nechystáte, na hot-dog vyrazte klidně k Janu Punčochářovi do restaurace. Ostatně, potkat se se známým šéfkuchařem můžete naživo klidně i 15.6. v pražské Grébovce, kde se objeví jako jeden z hvězdných hostů Apetit Pikniku.
Jak vypadá příprava speciálního hot dogu zjistíte v naší fotogalerii:
Náš tip: Jedli jste někdy obrácený hot dog? Připravte si ho podle našeho video receptu:
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Jan Punčochář prozradil fígl, jak na skvělé řízky: Trik spočívá ve správném obalení i smažení, říká šéfkuchař
Jan Punčochář připravil speciální hot dogy pro Oktagon: V prodeji bude 3000 kusů a vydávat se budou do 30 vteřin
Testovali jsme ginger shoty: V některých je jen malé množství zázvoru, ten nejsilnější vás ale opravdu „protáhne“
Přečtěte si Zobrazit více
Zpěvák Ben Cristovao je veganem z přesvědčení. Zvířata žijí v nekřesťanských podmínkách, říká slavný influencer
Velká houbová mapa 2024: Plné košíky hlásí houbaři ze Středních Čech, na bramboračku si nasbíráte i na Vysočině
Občerstvení na Oktagonu: Pro hosty připravujeme řízky, barevné sushi, krevety i guláš, říká šéfkuchař Lukáš Neckář