„Tatarák“ z tvarůžků a camembertu: Varianta masové klasiky podávaná na topince uchvátí i zaryté masožravce
12. 6. 2024 Vaření
"Tatarák" z tvarůžků a camembertu překvapí milovníky aromatických sýrů netradiční úpravou. "Bezmasý tatarák" báječně chutná na horké topince s česnekem. Připravte si zajímavou obměnu klasické masové verze.
Falešný tatarák
Tatarský biftek neboli tatarák je pokrmem ze syrového masa a spousta strávníků na něj nedá dopustit. Obvykle ho připravujeme z vysoce kvalitního hovězího, případně z lososa jako pohoštění pro přátele. Nejčastěji se podává s pokrájenou cibulí, hořčicí, solí, pepřem a worcestrovou omáčkou. Ale tatarák nemusí být vždy jen z masa.
Pokud si na syrové maso netroufáme, nebo vůbec maso nejíme, můžeme si vybrat z několika bezmasých verzí. Variantou je třeba avokádo, mrkev, červená řepa, brambory, ale také syrečky. A právě z nich je dnešní recept.
Mohlo by vás zajímat
"Tatarák" se sýrem
Falešný tatarák se dá připravit z různých ingrediencí a mezi velmi zajímavou a netradiční variantu patří aromatické syrečky a camembert. Když je camembert dobře uzrálý a ještě navíc jde opravdu o originál, tak ho jen tak snadno nenastrouháme. Abychom si usnadnili práci, tak potřeme struhadlo olejem a strouhání na hrubé části by se mělo podařit.
Olomoucké syrečky (tvarůžky) kdysi sloužily jako platidlo. Dnes už to ale není pravda. Zato je můžeme využít jako ingredienci do různých pokrmů, třeba i právě do falešného sýrového tataráku.
Vegetariánská strava znamená, že je z jídelníčku vynecháno veškeré maso a masné produkty, dokonce třeba i masový vývar. Na rozdíl od veganství ale vegetariánský způsob stravování povoluje konzumaci…
"Tatarák" z tvarůžků a camembertu
Na falešný tatarák potřebujete: 100 g tvarůžků, 90 g camembertu, 1 červenou cibuli, 1 jarní cibulku, 1 lžíci oleje, 1 lžíci hořčice, 1 lžíci pikantního kečupu, 2 lžíce piva, 1 lžičku mleté papriky, špetku chilli, sůl a mletý pepř.
Jak na to? Sýry nastrouhejte nahrubo, oloupanou cibuli nakrájejte hodně najemno. Přidejte pivo, olej, papriku a všechny zbývající suroviny. Důkladně promíchejte, dochuťte solí, pepřem a chilli. Nechte chvíli uležet. Podávejte s horkými topinkami potřenými česnekem.
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
„Na povrchu klouzavý a uvnitř kyprý a vláčný….“ Jak vypadá knedlík a jak nok? Film Pelíšky nabídl před 25 lety jasnou odpověď
Camembert se dříve dával jako válečný příděl, dnes z něj podle našeho receptu uděláte fantastický smažák
Olomoucké tvarůžky kdysi sloužily jako platidlo. V Lošticích se vyrábí už 145 let
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zvěřinové ragú s ovocem
Přidáno před 24 minutami
Vepřové steaky na bylinkách, s brokolicí a pepřovou omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Dýňový koláč s vlašskými ořechy
Přidáno před 2 hodinami
Rolovaná kachna s knedlíky
Přidáno před 14 hodinami
Cuketové kousky s mletým masem
Přidáno před 22 hodinami
Jelení pečeně se závinem
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Lilek 7x jinak: Připravíte z něj falešný tatarák i řízky a skvěle dochutí taky polévku nebo těstoviny
Horkovzdušná fritéza jako pomocník: Nejlepší je začít s hranolkami nebo kuřecími křidélky, důležitá je teplota i čas přípravy
Jak snadno upéct topinky bez tuku. Nejoblíbenější způsoby pečení topinek