Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

„Tatarák“ z tvarůžků a camembertu: Varianta masové klasiky podávaná na topince uchvátí i zaryté masožravce
Zdroj: Toprecepty, mika59

"Tatarák" z tvarůžků a camembertu překvapí milovníky aromatických sýrů netradiční úpravou. "Bezmasý tatarák" báječně chutná na horké topince s česnekem. Připravte si zajímavou obměnu klasické masové verze.

Falešný tatarák

Tatarský biftek neboli tatarák je pokrmem ze syrového masa a spousta strávníků na něj nedá dopustit. Obvykle ho připravujeme z vysoce kvalitního hovězího, případně z lososa jako pohoštění pro přátele. Nejčastěji se podává s pokrájenou cibulí, hořčicí, solí, pepřem a worcestrovou omáčkou. Ale tatarák nemusí být vždy jen z masa.

Pokud si na syrové maso netroufáme, nebo vůbec maso nejíme, můžeme si vybrat z několika bezmasých verzí. Variantou je třeba avokádo, mrkev, červená řepa, brambory, ale také syrečky. A právě z nich je dnešní recept. 

"Tatarák" se sýrem

Falešný tatarák se dá připravit z různých ingrediencí a mezi velmi zajímavou a netradiční variantu patří aromatické syrečky a camembert. Když je camembert dobře uzrálý a ještě navíc jde opravdu o originál, tak ho jen tak snadno nenastrouháme. Abychom si usnadnili práci, tak potřeme struhadlo olejem a strouhání na hrubé části by se mělo podařit. 

Olomoucké syrečky (tvarůžky) kdysi sloužily jako platidlo. Dnes už to ale není pravda. Zato je můžeme využít jako ingredienci do různých pokrmů, třeba i právě do falešného sýrového tataráku

Vegetarianské

Vegetariánská strava znamená, že je z jídelníčku vynecháno veškeré maso a masné produkty, dokonce třeba i masový vývar. Na rozdíl od veganství ale vegetariánský způsob stravování povoluje konzumaci…

"Tatarák" z tvarůžků a camembertu

Na falešný tatarák potřebujete: 100 g tvarůžků, 90 g camembertu, 1 červenou cibuli, 1 jarní cibulku, 1 lžíci oleje, 1 lžíci hořčice, 1 lžíci pikantního kečupu, 2 lžíce piva, 1 lžičku mleté papriky, špetku chilli, sůl a mletý pepř.

Jak na to? Sýry nastrouhejte nahrubo, oloupanou cibuli nakrájejte hodně najemno. Přidejte pivo, olej, papriku a všechny zbývající suroviny. Důkladně promíchejte, dochuťte solí, pepřem a chilli. Nechte chvíli uležet. Podávejte s horkými topinkami potřenými česnekem.

Náš tip: Připravte si podle následujícího video receptu "tatarák" z tvarůžků a camembertu. 

Recepty k tomuto článku