Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jen se někde mihne cukrář Josef Maršálek, už se za ním vrhají davy. Přesně toho jsme byli svědky v sobotu 15. června 2024 na akci v pražské Grébovce. Fanynky za slavným cukrářem nejdříve vlezly na pódium, odkud je musela vyhánět ochranka, následně ještě sladkého mága naháněly v zákulisí.

Cukrář na roztrhání 

Autor několika kuchařských knih, porotce soutěže Peče celá země, cukrář, který dodával své zákusky i pro britskou královskou rodinu, je u nás neskutečně populární. Diváci jej znají i z pořadu Buchty po ránu, který na České televizi s Josefem provázela herečka a moderátorka Tereza Bebarová. 

Buchty po ránu nedávno skončily a slavný cukrář tak možná má před prázdninami trochu volněji. My jsme jej zastihli na Apetit pikniku v pražské Grébovce. Na pódiu tam vyprávěl o moderních trendech v cukrařině, ale zároveň přiznal, že má rád i tradici. 

Vy jste pro mě Bůh!

Podle cukráře, ať už jde o moderní nebo klasické pečení, důležité jsou hlavně dobré suroviny. Mouka, čokoláda, kakao, máslo... „Máslo je základ. Abeceda začíná u písmene M,“ žertoval Josef Maršálek, který po svém vystoupení v pražském parku Grébovka spěchal domů. Ale fanoušci a fanynky ho jen tak odejít nenechali. 

„Co tady děláte?“ reagoval cukrář překvapeně, když zjistil, že se za ním přímo na pódium po schodech vydala dobrá dvacítka lidí žadonících o fotku a podpis. Ochranka všechny nemilosrdně vrátila zpět, ale to některé neodradilo a vydali se za cukrářem do zákulisí u pódia, kde jsme čekali i my. 

„My jsme z Pardubic!“

„My z České Lípy! Můžu si na vás sáhnout? A můžu se s vámi vyfotit? To mi nikdo nebude věřit!“ 

Převážně fanynky (sem tam i fanoušci) si s Josefem chtěli aspoň krátce promluvit, většina žádala i o společné foto. 

„Vy jste pro mě Bůh!“ vyznala se na místě jedna z přítomných dam a už si stoupala před objektiv. 

Nakonec se na všechny fotekchtivé dostalo a Josef stihl i svůj odjezd. Pokud nepatříte mezi ty šťastnější, kteří se akce zúčastnili, podívejte se, jak to na místě vypadalo, alespoň do naší galerie

Fotogalerie - Josef Maršálek v obležení fanynek. Vy jste pro mě Bůh, nedaly se některé odbýt a na fotku s cukrářem se stála fronta

Ukázat 6 fotografií

A pokud jste dostali z toho čtení chuť na něco sladkého, upečte si bublaninu podle našeho video receptu:

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více