Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šéfkuchař Gordon Ramsay po ošklivé nehodě na kole: Musíte nosit helmu, i na krátké cesty, vzkázal zraněný drsňák
Zdroj: Profimedia

Štěstí v neštěstí měl britský šéfkuchař Gordon Ramsay. Při nehodě na kole sice utrpěl značná zranění, ale díky helmě, kterou měl na hlavě, se mu nestalo nic horšího. Slavný britský šéfkuchař na videu, které umístil na sociální síti, proto vyzval všechny, kdo jezdí na kole, aby na ochrannou pomůcku nikdy nezapomínali.

Oceňovaný kuchař i moderátor

Gordon Ramsay patří mezi největší osobnosti světové gastronomie. Byl 16 krát oceněn michelinskou hvězdou, má Řád britského impéria, jeho restaurace najdete po celém světě.

Pro většinu lidí je však především kontroverzním moderátorem pořadů Kitchen's Nightmares a Hell's Kitchen. První jmenovanou u nás Prima uvádí jako Ano, šéfe!, kde se v roli drsného hodnotitele restaurací objevuje Zdeněk Pohlreich, druhý pořad zase chystá na podzim do vysílání TV Nova. Zde bude v roli moderátora Radek Kašpárek.

Závažná nehoda na kole

Ramsay asi ze všeho nejraději vaří, ale tentokrát si to nechtíc sám „zavařil“ na kole. Podrobnosti o okolnostech své vážné nehody šéfkuchař nesdělil, ale na videu, které umístil na sociální sítě ji popsal „opravdu ošklivou“. Mělo k ní dojít na začátku minulého týdne, když jel na kole v Connecticutu. „Skutečně mnou otřásla, a upřímně řečeno, mám štěstí, že jsem teď tady,“ prohlásil slavný šéfkuchař.

Britský restauratér a hvězda reality show v příspěvku také zdůraznil důležitost nošení helmy při jízdě na kole. „Upřímně - musíte nosit helmu. Je mi jedno, jak je ta cesta krátká. Je mi jedno, že ty helmy stojí peníze. Jsou klíčové. I pro děti, na krátkou cestu, musí mít helmu,“ vzkázal Ramsay.

Poděkoval zdravotníkům

Zranění, která Ramsay utrpěl si vyžádala nemocniční ošetření. Za způsob, jakým se o něj traumatologové, lékaři a sestřičky v nemocnici Lawrence and Memorial Hospital v pobřežním městě New London v Connecticutu postarali bezprostředně po havárii, jim poděkoval a označil je za úžasné.

Přestože se šéfkuchař již vrátil do práce, trpí stále velkými bolestmi. Není divu, když si ve videu nadzvedl rondon, objevily se obří pohmožděniny, které při nehodě utrpěl. „Byl to brutální týden a nějak se z toho dostávám,“ řekl Ramsay.

Spolu s videem Ramsay sdílel svůj snímek před nehodou na kole a také svou helmu po nehodě. 

Druhé osudové zranění

Ramsay je po nehodě na kole evidentně stále rozrušen, není to však poprvé, kdy se musí vyrovnat z vážným zraněním. V mládí se totiž současná hvězda světové gastronomie snažila v rodném Skotsku prosadit jako fotbalista. Při zápase, který mohl splnit Gordonův sen, posunout se do hlavního týmu Glasgow Rangers, totiž, jak informuje deník The Sun, přišlo zranění kolene.

„Ležel jsem tam v takových bolestech, přetrhl jsem si křížový vaz a rozdrtil chrupavku. Tehdy jsme neměli soukromou zdravotní péči,“ vzpomínal Ramsay. „Neodvezli vás do Německa ke skvělému chirurgovi, byli jste na smetišti. Ocitli jste se ve šrotu. Protože za vámi bylo hned pět kluků, kteří vás nahradili,“ dodal.

Dlouhou dobu trvalo, než se Ramsay mohl na fotbal alespoň dívat. Dnes si ho opět s chutí zahraje, často se také objevoval na stadionu londýnské Chelsea, které je fanouškem.

Zdroj informací:

thescottishsun.co.uk - I was left on the rubbish heap when horror injury ended my Rangers dream reveals Gordon Ramsay

Témata

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Nejnovější recepty Více