Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kde se dá v Praze grilovat: Velký přehled míst, kde je gril zdarma nebo od 150 Kč za hodinu. Tady bude léto horké!
Zdroj: Freepik, freepik

Rádi grilujete nebo vás baví si posedět u ohně, ale v bydlíte v Praze v bytě a na balkoně to moc dobře nejde? Nemusíte čekat, až vás na grilování někdo pozve nebo až se vydáte na víkend mimo město. I v naší metropoli je spousta míst, kde si můžete legálně rozdělat oheň a užít si grilovací atmosféru jako na venkově. 

Oázy klidu uprostřed velkoměsta

Když v Praze zatoužíte po tom, užít si večer spojený s grilováním a nevyžadujete úplně soukromí, máte na výběr z mnoha míst po celém hlavním městě. Přenosný gril si můžete zapálit na místech označovaných jako pikniková, najdete je hlavně v pražských lesích, lesoparcích a parcích a jejich součástí je i posezení.

Kromě nich existují i místa, která jsou rovnou vybavena pevnými grily, a jsou tak báječným řešením pro ty, kteří vlastní gril nemají. I takových míst je v Praze celá řada, jedinou jejich nevýhodou, je, že fungují na principu „Kdo dřív přijde...". Kromě toho je i pár míst, kde si můžete gril rezervovat, nebo půjčit gril přenosný. A kde si tedy můžete grilovačku užít?

Pražská grilovací místa

  • Griloviště Bubeneč – ve spodní části Výstaviště hned u Stromovky jsou dvě příjemná griloviště s elektrickými grily, která umožňují rezervaci předem. Výhodou místa je, že je to i zdroj pitné vody, toalety a dětské hřiště. Nedaleko je i stánek s občerstvením, kde si můžete koupit pivo nebo dokoupit zásoby. 
    Kolik to stojí: Stačí se registrovat na webu Verejne-grilovani.cz a udělat rezervaci, do mailu vám pak přijde aktivační kód na gril. Cena je 199 Kč/hodinu.
  • Grillpoint Park u Chodovské tvrze – najdete tu stejný elektrický veřejný gril jako na Výstavišti. Gril funguje tak, že stačí zmáčknout jen tlačítko a počkat, až se rozehřeje. Místo je rovněž vybaveno zdrojem pitné vody. Gril je nutné po použití očistit.
    Kolik to stojí: Cena je 150 Kč/hodinu. Pokud byste zde neuspěli, kousek dál ve stejném parku je ještě jedno grilovací místo s grilem na uhlí, které funguje bez rezervace. Více na Verejne-grilovani.cz.
  • Stromovkadvě pikniková místa, kde je možné grilovat, jsou i v samotné Stromovce. Obě dvě jsou za tratí u mostu na Císařský ostrov. Na obou místech je vybudované pěkné posezení. Jen zde bývá obvykle velké množství lidí, takže se může stát, že přijdete a bude obsazeno.
    Kolik to stojí: Místa se předem nerezervují a grilovat můžete zdarma
  • Grilovací zóna za nákupním centrem Galerie Butovice – místo je součástí parku Butky s unikátním dětským hřištěm s ptačí tematikou. Kromě něj je tu i hřiště na pétanque, sportovní hřiště, mlhoviště a několik stánků s občerstvením. V grilovací zóně Grillogy vám půjčí gril včetně uhlí a podpalovače a dalších potřebných věcí, dokonce i prodají maso na grilování.
    Kolik to stojí: Půjčovné je 1200 Kč, v ceně je i obraceč, ostrý nůž, příbory, papírové tácky, ubrousky. Více na Grillogy.cz.
  • Ladronka grily – hned několik volně přístupných grilovacích míst je v oblíbeném parku Ladronka jen kousek od samotné usedlosti Ladronka.
    Jsou tu grily na uhlí a několik dřevěných stolů s lavicemi.
    Kolik to stojí: Zde vše opět probíhá bez rezervace. 
  • Piknikové místo obora Hvězda – je zde piknikové místo s posezením a ohništěm. Nad ohništěm u rybníka Ve Hvězdě je i rošt, kde je možné ugrilovat i maso.
    Kolik to stojí: Ani tady si nelze místo předem rezervovat, zároveň platí, že se zde griluje zdarma. Pochopitelně si musíte přinést uhlí či brikety na grilování a další náležitosti. 
  • Parukářka – místa na grilování jsou zde rovnou dvě. První je piknikové místo u vchodu z ulice Malešická a k dispozici jsou tu tři stoly s lavicemi, u každého stolu se nachází stojanový gril. Nechybí ani pítko s pitnou vodou, stoly však bývají brzy obsazené a jelikož se zde nedají grily rezervovat, platí, že kdo dřív přijde, ten griluje. Anebo se dá domluvit na střídání.
    Kolik to stojí: Grily jsou k dispozici zdarma. Kromě těchto míst si ale můžete na Parukářce pronajmout privátní placený gril a grilovat přímo nad pivnicí Parukářka. Rezervování probíhá osobně na baru, cena je 800 Kč na den
  • Kemp Pražačka - v oblíbeném pražském kempu se též dá pronajmout gril, je ale potřeba předem udělat rezervaci. Na místě vám pak obsluha gril připraví i rozpálí a v ceně na první grilování máte i brikety. Výhodou místa je i to, že je zde k dispozici občerstvení (na místo si smíte přinést jen jídlo, ale ne pití), toalety a také kuchyň, kde lze případně použité náčiní umýt. 
    Kolik to stojí: Gril se pronajímá za 550 Kč na den.
  • Griloviště Lesopark Letňany – velké pevné betonové ohniště i s lavicemi kolem ohně najdete v lesoparku kousek od vstupu u křižovatky ulic Toužimská a Polaneckého.
    Kolik to stojí: Dostupné je bez rezervace a zdarma
  • Řeporyje – stejné betonové ohniště je v Řeporyjích v ulici Tělovýchovná hned u hřiště. Můžete si tu i rozdělat oheň a opéct buřty.
    Kolik to stojí: Opět bez rezervace a zdarma
  • Griloviště Braník – příjemné grilování si můžete užít i u Vltavy kousek od branických ledáren. Griloviště se během sezony, tj. od dubna do října, jedenkrát za týden uklízí.
    Kolik to stojí: Vše je zdarma, jen doporučujeme si donést vlastní dřevo, uhlí nebo brikety. Rezervace předem možná není. 
  • Griloviště Hodkovičky – griloviště vybudované ve stejném stylu jako v Braníku s možností grilovat i si rozdělat oheň najdete i Na Dubině v Hodkovičkách pod křížením ulic Klánova a Havlovického u venkovní posilovny.
    Kolik to stojí: Místo funguje bez rezervace a také je zdarma
  • Veřejný gril Chudenická – poměrně obyčejný volně přístupný gril se nachází mezi paneláky v Hostivaři v části Na Košíku v ulici Chudenická.
    Kolik to stojí: Za grilování zde neplatíte a ani si místo nerezervujete. 
  • Veřejné grilovací místo Hostavice – dva zakryté grily společně se stolky a lavicemi jsou vybudované u sídliště Jahodnice u dětského a workoutového hřiště poblíž ulice V Záhorském.
    Kolik to stojí: Za místa se nic neplatí a ani se nerezervují. 

Veřejná ohniště v Praze

Kromě toho je po celé Praze i spousta veřejných volně přístupných ohnišť. Pokud vám stačí si jen opéct na ohni špekáček, máte na výběr z mnoha míst. Ohniště jsou například v Divoké Šárce, Ďáblickém háji, Hostivařském lesoparku, Chuchelském háji, Kunratickém lese, Prokopském údolí, v Areálu Motol-Řepy nebo v Hloubětíně U třech mostů na louce poblíž potoka Rokytky.

Náš tip: Pokud hledáte inspiraci, co si ogrilovat, můžete zkusit třeba krkovičku podle našeho video receptu

Zdroje informací: 
Verejne-grilovani.cz: Veřejné elektrické Grillpointy
Grillogy.cz: Půjčovna grilů
Parukarka.cz: Privátní gril

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více