Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Moderátor Rey Koranteng je po dovolené, kterou si užíval v krásné Gruzii společně se svou rodinou. pro web Toprecepty.cz jsme Reye vyzpovídali, co mu na dovolené i mimo ni nejvíce chutná a jak to má s vařením jeho žena.

Gruzie pro Reye

Usměvavou tvář zná z televizního zpravodajství většina z nás. A pokud jste Raye teď nějakou dobu na svých obrazovkách postrádali, pak vězte, že se nedávno vrátil z dovolené. Tu, pro mnohé možná překvapivě, trávil v Gruzii. 

Gruzie je krásná země s příjemnými lidmi a skvělou kuchyní,“ řekl Rey pro Toprecepty.cz po svém návratu a přiznal, že kromě přírody a památek se už předem těšil na tamní vyhlášenou kuchyni.

A i když se slavný moderátor s rodinou stravovali primárně v hotelu, tak v Gruzii také dost cestovali a prozkoumávali místní restaurace. Co je nejvíc oslovilo? 

Ochutnali jsme toho spoustu, ale všechny nás nadchla chačapuri, což je sýr pečený v těstu nebo bílém chlebu. Existuje několik verzí tohoto pokrmu, já mám nejraději tu se dvěma sýry,“ svěřil se Rey a dodal, že od hotelu dostali ještě pak i spoustu dobrot na cestu, včetně skvělých gruzínských sýrů.

Hezky česky

Rey, kterému v krvi po koluje africká krev, se v jídle obecně nedrží při zemi. „Já jsem docela mlsný a tak rád ochutnám všechno, co tady není běžně k dostání,“ prozradil s tím, že ale africkou kuchyni moc nezná a spíš pro něj v tomto souboji vítězí kuchyně česká. 

Maminka občas dělala kuře tak, jak se ho naučila v Ghaně, ale to mě nijak zvlášť nenadchlo. Sama ovšem s lítostí vzpomínala na ohromné množství ovoce, které se tady ani neprodává a v Ghaně bylo běžnou součástí jídelníčku,“ zavzpomínal Rey.

Kdo Reye sleduje, tak ví, že se svou ženou má moderátor tři dcery. Tak jsme se zeptali i na to, jak jsou na tom ony s jídlem a případnou vybíravostí. 

Naše dcery moc nemusí maso. Ani jedna z nich, což je zvláštní, protože je mezi nimi velký věkový rozdíl. Nejsou přímo vegetariánky, ale maso si dají tak jednou za měsíc a to musí být ryba, maximálně kuře," řekl pro Toprecepty moderátor a dodal, že všechny tři jeho dcery shodně milují sushi. „A já ho mám taky rád!

Nejlíp vaří moje žena!

Ačkoliv moderátor rád objevuje chutě cizích zemí a zajde si i do restaurace nebo na zmrzlinu, ani doma nepřijde zkrátka. Jeho žena Monika totiž vaří perfektně. A dokonce zvládne i již zmiňované sushi! 

Je to výborná kuchařka, ale čas na vaření má jen o víkendu. A já se cítím provinile, když vidím, že tráví dopoledne v kuchyni, takže preferuji rychlá jídla. Omáčky nijak zvlášť nevyhledávám. Monika ale umí skvělé kapří hranolky, burrito, sushi a podobně," vypočítával Rey. 

„Ještě se nestalo, že by uvařila něco, co by mi nechutnalo," vyznal se na závěr Rey Koranteng, kterého jsme potkali v restauraci Obecního domu při představení pečené zmrzliny. Tu si s chutí dal, ale pak už se jistě těšil na to, co mu doma připraví žena Monika. 

Něco navíc: Pokud se chcete podívat, jak taková pečená zmrzka vypadá a jaké to bylo při jejím představování, mrkněte do naší galerie: 

Fotogalerie - V Praze se nabízí pečená zmrzlina. Pochutnával si na ní nedávno i moderátor Ray Koranteng

Ukázat 11 fotografií

Témata

Recepty k tomuto článku