Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pokud někdy zavítáte do Karlových Varů, pak určitě musíte navštívit kavárnu hotelu Pupp. My jsme si na místa dokonce vystáli frontu. Ale nelitujeme! Zážitek z návštěvy i ochutnání místních zákusků za to rozhodně stojí. Přinášíme vám reportáž z místa, kde si kafe dává i Jiří Bartoška nebo nejedna hvězda Hollywoodu.

Kavárna hotelu Pupp

I když Karlovy Vary leží v tak trochu Bohem zapomenutém kraji, je jeden týden v roce, kdy by tady chtěl být skoro každý. Nebo aspoň ten, kdo miluje filmy či večírky. Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary se zde letos koná již po padesáté osmé a opět promění poklidné lázeňské město v Las Vegas. 

Je ovšem jedno místo, kde si i přes šrumec kolem můžete užít pohodu u kávy a skvělých zákusků. Kavárna hotelu Pupp stojí jen pár kroků od ikonického hotelu a je o ni podobně značný zájem. Důkazem budiž i to, že jsme si tady koncem dubna, zcela mimo sezonu, vystáli na místa pro tři frontu. Ale vyplatilo se to!

Servis na jedničku

Kavárna hotelu Pupp stojí jen pár korků od legendárního hotelu a je podobně slavná. Zákusky a kávu si zde vychutnával v roce 1812 i hudební skladatel Ludwig van Beethoven a také v současnosti podnik navštěvují různé světové osobnosti, od herců přes režiséry až po zpěváky.

Ale přístupná je kavárna úplně každému a že nepatříte mezi VIP, to tady vůbec nepoznáte. My jsme podnik navštívili jako běžní turisté a byli jsme obletováni úplně stejně. Při příchodu jsme sice museli na místa čekat, ale na to je místní obsluha evidentně zvyklá a dokonce dodržuje pravidla fér přístupu

Když se ke zrovna uvolněnému stolečku, který "čekal na nás" přiřítila italská rodinka a zabrala si jej bez čekání pro sebe, dostali od servírky vlídný "vyhazov". Ve frontě se prostě nepředbíhá!

Kavárna s duchem monarchie 

Tak se to přesně píše na stránkách hotelu Pupp a skutečně si tady připadáte jako v době minulé, čemuž je přizpůsoben i historický interiér, který byl vytvořen na míru tradiční firmou Thonet Vídeň

Vyfotit se tady, nebo si aspoň vyfotit kavárnu, chce mnoho návštěvníků. Nezaměnitelná atmosféra k tomu skutečně vybízí a neodolali jsme ani my (fotky najdete v galerii pod článkem). A neodolali jsme pochopitelně ani ochutnávce místní kávy a legendárního dortu Pupp s Becherovkou. 

U kávy nás okouzlila noblesní forma servírování. Kávu vám totiž přinesou na nablýskaném nerez tácku v nádherném porcelánovém hrníčku, se skleničkou vody, cukrem, šálkem mléka a mini kokoskou na ubrousku. 

Ze zákusků jsme zvolili 2x dort Pupp a 1x čokoládový mousse. Vzhled i chuť obou druhů dortů byla excelentní. Dort Pupp měl příjemně nadýchaný korpus a s meruňkovým džemem provoněným Becherovkou chutnal fantasticky. Nebyl ani trochu suchý, naopak tak akorát vláčný. Podává se zde s kopečkem šlehačky, dozdobeným meruňkovým džemem, opět provoněným Becherovkou. 

Jestli má Vídeň svůj Sacher, tak Vary jednoznačně mají svůj dort Pupp, který sice zatím není tak slavný, ale měl by být. V chuti ten vídeňský totiž za nás jednoznačně překoná. Tak si sem na něj skočte, až půjdete kolem. Jedna porce vyjde na 135 Kč a pochválit musíme i to, že cenu kavárna drží stejnou i během filmového festivalu a na rozdíl od jiných podniků ji nezvyšuje. 

Obsluze také nelze nic vytknout, ačkoliv jsme neměli žádný speciální dress code ani nepatříme mezi VIP zákazníky, starali se o nás vzorně. Tak jak se pravděpodobně budou starat i vás. Což je v kombinaci s výbornými zákusky přesně to, co od takové kavárny očekáváte. A taky to dostanete. 

Jak to v kavárně vypadá, na to můžete podívat v naší galerii: 

Zdroje informací: 
Karlovyvary.cz: Café Pupp
Pupp.cz: Café Pupp
rozhovor s šéfkuchařem hotelu Pupp

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary 2024

58. MFF Karlovy Vary se koná od pátku 28. června do soboty 6. července 2024. Hlavními hvězdami festivalu jsou herci Geoffrey Rush, Viggo Mortensen, Daniel Brühl a Clive Owen a režisér Steven Soderbergh.

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více