Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech začal a tak jsme taky vyrazili na místo, abychom za vás prozkoumali, kde se turista může dobře najíst a nenechat tam celou výplatu. Naše reportérka Nikola objevila tři podniky, které stojí za návštěvu!

Vary ve varu!

V pátek 28. června byl v Karlových Varech oficiálně zahájen již 58. ročník Mezinárodního filmového festivalu a tak se na týden tohle západočeské město zaplní hvězdami filmového plátna i obyčejnými smrtelníky, kteří si přijedou užít filmy i výjimečnou atmosféru. 

Promítat se bude zhruba 200 celovečerních nebo krátkých filmů, užít si můžete i různé stand-upy, soutěže, koncerty, divadelní představení, přednášky, rozhovory či bujaré večírky. Zkrátka, ve Varech to bude pořádně vřít, a to nejen u horkých lázeňských pramenů

Pochopitelně, že se při vší té činnosti budete chtít taky dobře najíst. A právě proto naše externí reportérka Nikola vyrazila do Varů už první den, aby pro vás vytipovala ty nejzajímavější restaurace, které nezruinují vaši peněženku.

Vary na talíři aneb Kde se najíst

  • Špunt a knoflík 
    Podle tipů místních naše reportérka Nikola vyrazila nejdříve do podniku Špunt a knoflík, který je jen 15 minut chůze od centra. V téhle „burgrárně“ si Nikola vybrala parádní portobello burger s kozím sýrem a hranolky. „Houska byla měkká, lehce křupavá a vnitřek šťavnatý, tak jak má být,“ zhodnotila jídlo, ke kterému si na místě dopřála pivo Hoegaarden. Dohromady obojí stálo 391 Kč. Nikola ocenila i příjemné prostory a vlídnou, nápomocnou obsluhu. 
  • Ventura Evropák
    Druhou zastávkou pak byla restaurace Ventura Evropák s velkou zahrádkou, kterou v těchto vedrech asi oceníte. Tady si kromě obvyklých jídel jako jsou pizza, steaky, saláty nebo smažák můžete dopřát taky hospodské klasiky, tedy utopence (84 Kč), gothaj s cibulí (84 Kč) nebo tlačenku (94 Kč). 
    Naše reportérka zvolila rizoto s parmazánem a hříbky, k pití pak limonádu. „Překvapila mě velká porce a chuť hříbků, na kterých bylo poznat, že jsou lokální,“ ocenila Nikola, ale zároveň dodala, že jí rizoto přišlo trochu sušší. Celková útrata zde byla 333 Kč. 
  • Escobar 
    Klubovna Escobar je kousek od Evropáku, na Jízdárenské ulici, ale musíte k ní sejít po schodech a pak ještě zvonit. Uvnitř je to ale příjemné a vlídný je i pan hospodský, jak poznamenala Nikola. Specializují se tady na čepovanou plzeň, co se týká jídel, nevaří klasiku, ale najdete zde, stejně jako v Evropáku, hospodské chuťovky. 
    Mají domácí nakládaný hermelín (85 Kč), škvarkovou pomazánku (70 Kč), paštiku a lehce pikantní cigárko s hořčicí, křenem a chlebem (85 Kč). Právě cigárko, tedy pikantní párečky, zde Nikola ochutnala a užila is tak plnou chuť, podtrženou ostrým křenem, jež se zde podává jako příloha. 
    Za jednu plzničku, vychlazený radler a cigárko zde Nikola utratila 175 Kč.

Nejlevnější tedy byl Escobar, ale přiznejme si, že jde spíš o chuťovky, než pořádné klasické jídlo. Vzhledem k výběru, cenám i chuti tak doporučujeme spíše Evropák. Jak to na všech místech vypadalo, na to se můžete podívat v naší galerii: 
 

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary 2024

58. MFF Karlovy Vary se koná od pátku 28. června do soboty 6. července 2024. Hlavními hvězdami festivalu jsou herci Geoffrey Rush, Viggo Mortensen, Daniel Brühl a Clive Owen a režisér Steven Soderbergh.

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více