Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Součástí každé povedené návštěvy restaurace je nejen dobré jídlo, ale i dojem, který na nás podnik zanechá. Kromě prostředí se může jednat také o výhled, který nám nabízí. Vypravili jsme se proto najít v Praze místa, která potěší nejen naše žaludky, ale také oko.

Kam za hezkým výhledem

Venku je krásně, byl by proto hřích, kdybychom toho nevyužili i při návštěvě restaurací či kaváren. Místo stolu uvnitř tak často hledáme volné místo na zahrádkách, kde si můžeme užít i slunce a čerstvý vzduch. Když navíc „dostaneme“ i parádní výhled, rozhodně se na dané místo rádi vrátíme. Kam by tedy naše kroky měly podle reportérky Nikoly vést?

Klasika, která neomrzí

Jako první zvolila Nikola tradiční restauraci U Prince na Staroměstském náměstí. Ta na své zahrádce ve vyšším patře nabízí výhled na historické centrum Prahy, tedy to nejhezčí, co může naše hlavní město nabídnout. Pokud byste si chtěli pochutnat na zdejším jídle, doporučuje naše reportérka rezervaci. Přeci jen, jedná se o oblíbený podnik turistů, takže místo nemusíte najít vždy.

Nikola U Prince vyzkoušela koktejl Piňa Colada a zákusek ve tvaru orloje. Karamelový dezert mě uchvátil svou kvalitou a delikátní chutí,“ zhodnotila naše reportérka.

Platit můžete hotově i kartou, ale počítejte s tím, že na účtu najdete poplatek 12,5 procenta z ceny za servis. Celková útrata byla 511 Kč a zavládla spokojenost.

Klidná oáza v centru

Druhou zastávkou bylo Café Emauzy na Novém Městě, kousek od Karlova náměstí. I když se stále jedná o centrum Prahy, najdete tady klid a také krásný výhled na Emauzský klášter a blízké okolí.

Nikola si objednala krásně vychlazené pivo z Vinohradského pivovaru a k němu bagetku s chorizem, čerstvým kozím sýrem a salátem. Ten byl podle redaktorky skvěle vychucený a porce také stála za pochvalu. Ve zdejší kavárně utratila jenom 208 Kč a návštěvu může doporučit.

Nejlepší výhled

Jako poslední testované místo si Nikola vybrala nejvýše situovaný podnik v Praze Střecha Radost, který najdete na Žižkově. Kromě unikátního výhledu na všechny světové strany, což umožňuje vidět Pražský hrad, Muzeum i Žižkovskou věž, zde nabízí i osvěžující Aperol nebo pivo Krahulík. To mohlo být podle redaktorky lépe vychlazené, ale jinak chutnalo stejně jako letní drink s krásně ovocnou a tak akorát nahořklou chutí.

Stejně jako u prvního podniku, udělejte si zde raději rezervaci, ať máte jistotu, že bude místo. „Ceny jsou tu přiměřené, dohromady jsem platila 195 Kč,“ popisuje Nikola, která tento podnik jasně doporučuje.

Kam se vydáte vy, to už necháme na vás, ale i pokud byste zůstali doma, namíchat si můžete fajn koktejl i sami. Třeba jahodový, který příjemně osvěží! Zkuste to podle našeho videa: 

Recepty k tomuto článku