Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krůtí nudličky v zakysané smetaně: Výborný rychlý oběd plný chutí a se spoustou zeleniny
Zdroj: Toprecepty, rebeka

Dostali jste chuť na krůtí maso a chcete jednoduchý a rychlý recept? Krůtí nudličky v zakysané smetaně jsou doplněné o spoustu zeleniny. Připravte si je k obědu či večeři, ideálně s rýží.

Co s krůtím masem

Vždy nemusíme vařit z kuřete. Krůtí maso je v každé části jiné a krásně dokáže zpestřit jídelníček. Jemné a libové masíčko se často označuje jako dietní.

Při přípravě obvykle využíváme krůtí prsa. Dají se z nich přichystat nejen řízky, ale i závitky. Další možností je třeba guláš a spousta dalších variant. Nejlepší je krůtí prsa chystat narychlo v pánvi wok. Výsledkem je šťavnaté masíčko.

Jak ochutit krůtí nudličky

Také krůtí maso je lepší ochutit a nechat chvíli (15 minut) odležet. Kromě obvyklé soli a pepře můžeme okořenit nějakou směsí, ať už koupenou či doma připravenou.

Výborně se do ní hodí sladká paprika. Krůtu také báječně ochutí zázvor, kurkuma, sušený česnek, muškátový oříšek, ale případně také tymián, rozmarýn nebo třeba oregano.

Snadné

Jak zvládnout vaření, když nemáte čas nebo nejste zrovna zběhlí v kuchařském umění? I snadné recepty mohou být výborné; platí totiž, že v jednoduchosti je krása. Vezměte si třeba červenou čočku; nemá…

Jak na krůtí nudličky v zakysané smetaně

Na čtyři porce potřebujete: 500 g krůtích prsou, 1 pórek, 1 zelenou papriku, 2 rajčata, 2-3 stroužky česneku, kousek cukety, 100 ml bílého vína, 2-3 lžíce sójové omáčky (podle chuti), 200 ml zakysané smetany, sůl, mletý pepř a směs koření na kuře.

Jak na to? Krůtí maso nakrájejte na nudličky, osolte, opepřete, posypte směsí koření a chvíli nechte odležet. Pórek a papriku očistěte a nakrájejte je na nudličky, očištěná rajčata a cuketu nakrájejte na malé kousky a oloupaný česnek nasekejte na tenké plátky.

Na pánvi (nejlépe na pánvi wok) rozehřejte trochu oleje a maso zprudka opečte. Přidejte všechnu zeleninu a společně chvíli restujte. Pak vše zalijte bílým vínem a poduste.

Když je maso měkké, zastříkněte ho sójovou omáčkou a na závěr vmíchejte zakysanou smetanu. Už dál nevařte. Podávejte s dušenou rýží.

Náš tip: Z krůtího masa můžete připravit i krůtí stehno

 

Recepty k tomuto článku