Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rádi byste si někdy zašli do kavárny, cukrárny nebo restaurace, ale máte pocit, že je to moc drahé? A co takhle s 50% slevou? To už by šlo? Vyzkoušeli jsme za vás, jak mít díky aplikaci Nesnězeno o fous lepší život. Jídlo totiž není jen o zasycení, ale také o radosti. Tak proč si trochu té radosti navíc někdy nedopřát?

Co je Nesnězeno aplikace

Aplikaci Nesnězeno už jsme testovali zhruba před půl rokem. Tehdy jsme chtěli vyzkoušet, jak vůbec funguje a co všechno nabízí. Připomeňme, že apka s vtipným názvem Nesnězeno pomáhá propojit restaurace, cukrárny, kavárny a jiné gastro podniky se zákazníky, a to tak, aby to bylo výhodné pro obě strany.

Zkrátka jídlo, kterému končí doba spotřeby, ale stále je nezávadné a dobré, můžete prostřednictvím aplikace koupit s minimálně 50procentní slevou. Připadá vám zákusek ze špičkové cukrárny za stovku drahý? Kupte si ho za padesát korun. Nemáte na to zajít si každý týden do restaurace? A co takhle získat hlavní jídlo i s polévkou za 122 Kč? To už je jiná!

Radost za pár kaček 

Přesně tyhle „zbytečnosti“ jsme se rozhodli otestovat. Restaurace, cukrárny, zmrzlinárny nebo špičkové pekárny... zkrátka podniky, které si, třeba kvůli ceně, mnozí odpustí, protože „to není nutné“. My víme, že není. Ale je to hezké. A jestli si můžete občas zpříjemnit život a nezruinovat se při tom, tak proč to neudělat? 

Kromě toho, že ušetříte a ochutnáte třeba něco, co vám jinak připadá nedostupné, tak ještě pomůžete planetě. Zachráníte jídlo, které by se možná, kvůli přísným hygienickým předpisům, muselo druhý den vyhodit. A to by byla rozhodně škoda. 

Takže jsme opět vyrazili do terénu v Praze a prozkoumali cukrárny, restaurace i zmrzlinárnu. Máme pro vás tipy, kde se dobře najíst za příznivé ceny.

Pět podniků, které stojí za návštěvu 

Podniků, které v Praze stojí za návštěvu, je jistě rozhodně více, tak berte tento náš přehled spíš jako inspirativní, a pokud zatím nemáte s aplikací zkušenosti, tak aspoň budete vědět, kde neprohloupíte. 

  • Cukrárna Zavalianis v Bubenči 
    Nabídka podniku řeckého podnikatele Zavalianise v Bubenči se v aplikaci Nesnězeno objevuje pravidelně a zajít si tam, to je jednoduše sázka na jistotu. Kvalitu na vysoké úrovni si podnik drží dlouho. Ne náhodou se „Řekovy věnečky“ umísily v našem srovnávacím testu věnečků na druhém místě. Ovšem, co jsme zde dostali při nákupu v aplikaci za 120 Kč, to nám doslova vyrazilo dech. Kromě tří excelentních zákusků (na úvodní fotce) nám příjemná obsluha přidala do sáčku ještě několik plněných sladkých croissantů. 
    Náš závěr: Podnik jsme navštívili dvakrát a pokaždé byl poměr cena-výkon nadmíru uspokojivý a pokaždé byla obsluha velice vstřícná a vlídná. Při druhé návštěvě jsme dostali pečiva tolik, že jsme si je zamrazili na jindy (viz galerie). 
  • Arabská restaurace Aldimashqi
    V centru Prahy v ulici Politických vězňů najdete podnik, kde to na vás dýchne orientem. Z konvičky čaje se non stop kouří, z vitríny voní baklawa a na stole je denně čerstvé arabské pečivo. K mání jsou zde pravá shawarma, halloumi, falafel, hummus, speciálně upravené jehněčí či kuřecí, kořeněná rýže a různé saláty. Restauraci známe už z dřívějška, tak víme, že se zde na kvalitu jídla dá spolehnout.
    Byli jsme však zvědaví, jak si si povede, když budeme nakupovat přes aplikaci. Balíček poledního menu zde, prostřednictvím Nesnězena, koupíte za 150 Kč, což je trošku dražší, ale je nutno vzít v úvahu, že jde vždy o maso s přílohou a to maso obvykle dražší (často jehněčí) a speciálně připravené. 
  • Náš závěr: Podnik jsme navštívili také dvakrát a pokaždé jsme, podobně jako u Zavalianise, dostali jídla víc, než jsme očekávali. Místo dvou porcí to byly hmotnostně spíše tři. Obsluha příjemná a tak nemáme co vytknout. Pokud na nabídku téhle restaurace v aplikaci narazíte, neváhejte.
  • Zmrzlinárna Puro gelato u Grébovky 
    Tahle italská zmrzlinárna, neboli gelato, patří v Praze mezi ty nejlepší řemeslné zmrzlinárny. Gelata zde vyrábějí z čerstvých surovin a bez umělých přísad a také výběr je veliký. Principem nákupu přes aplikaci Nesnězeno je, že si (obvykle) nemůžete vybírat a tak jsou druhy zmrzliny, které zde dostanete, vždy překvapením. My jsme „vyfasovali“ příchutě meruňka, mango a babiččin koláč. Půl litru zmrzky za 130 Kč. 
    Náš závěr: Podnik jsme také navštívili opakovaně, v různých pobočkách, zmrzliny jsou velmi dobré, obsluha u Grébovky trošku laxní (v Karlíně byla skvělá!), ale to vás trápit nemusí, protože si stejně jen přeberete balíček a můžete jít. Za tu cenu rozhodně doporučujeme!
  • La casa trattoria Žižkov 
    Restaurace v italském stylu má v Praze dvě pobočky. My jsme navštívili podnik na pražském Žižkově a z poledního menu nám obsluha předala v krabičce polévku a hlavní jídlo. Dohromady za 122 Kč. Dodání bylo rychlé a na jídlo jsme, dle pokynu obsluhy, čekali venku na zahrádce. 
    Náš závěr: Polévka boršč byla vynikající, směle by mohla konkurovat originálu a v italském podniku bychom to asi nečekali. S obaleným rybím filé to bylo trošku horší, ryba uvnitř byla sušší a těstíčka či obalu bylo tolik, že to převažovalo nad rybím masem (viz galerie). Přesto bychom za tuto cenu nákup opakovali a rádi do restaurace někdy zavítáme i bez slevy. 
  • Pekárna Gram bakery na Vinohradech
    Tuhle pekárnu jsme neznali a tak jsme rádi, že jsme díky aplikaci objevili zajímavý prostor na Vinohradech. Balíček pečiva za 110 Kč obsahoval 2 kousky sladkého ovocného koláče, jeden plněný koláč slaný a pak dva kusy slaného pečiva. 
    Náš závěr: Veškeré pečivo bylo v perfektním stavu a chuťově velmi dobré. Obsluha nesmírně milá a nápomocná. Za největší bonus považujeme to, že jsme si díky aplikaci podniku vůbec všimli. Interiér bistra nás natolik zaujal, že sem určitě vyrazíme znova. 

Jak vidíte, podniků v Praze jsme namátkou vybrali několik, i podle toho, co bylo v aplikaci zrovna dostupné a jak nám vyhovoval čas vydání zboží, případně jak daleko od nás se podniky nacházely.  

Překvapení to bylo pokaždé, protože principem Nesnězena a myšlenky neplýtvání je, že zkrátka vezmete, co zbyde. Nikdy jsme ale nebyli vyloženě zklamáni a s čistým svědomím můžeme všechny výše uvedené podniky doporučit

Něco navíc: Jak to na místě vypadalo, i co si s velkou slevou můžete pořídit, na to se podívejte v naší galerii. 

Fotogalerie - Lepší život za pár korun: Zákusky, zmrzka i jiné dobroty se slevou nejméně 50 %

Ukázat 22 fotografií

Témata

Recepty k tomuto článku