Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bylinkové brambory s krkovičkou z jednoho pekáčku: Rychlý a snadný oběd provoní slanina i čerstvé bylinky
Zdroj: Toprecepty, ivulinka

Bylinkové brambory s krkovičkou z jednoho pekáčku se hodí, když chceme připravit výborný oběd, který nám nedá spoustu práce. Díky různým bylinkám má řadu variant. Když pekáček nachystáme den předem, bude lepší.

Oběd z jednoho pekáčku

Oběd z jednoho pekáčku je praktický, snadný a proto i velmi oblíbený. Mnohdy nepotřebujeme ani moc surovin. Vystačíme si třeba se základem z masa, brambor a cibule. Když si navíc pohrajeme s různými druhy koření, doplníme anglickou slaninu, nebo když nakonec vše posypeme nastrouhaným sýrem, získáme hned několik variant tohoto sytého pokrmu.

Nejvíce si pochutnáme, když pekáček nachystáme den předem. Tím se chutě propojí a kromě toho bude maso ještě křehčí.

Koření na brambory

Koření na pečené brambory volíme podle toho, jaká bude příloha, aby jídlo hezky ladilo dohromady. Můžeme si rozhodování usnadnit a využít koupenou směs, ale také si přichystat vlastní kombinaci koření.

Na pečené brambory se hodí mletá paprika, česnek, mletý pepř, koriandr, a dále třeba také tymián, rozmarýn a bazalka.

Z jednoho pekáčku

Potřebujete nakrmit několik hladových krků, a to co možná nejrychleji? Recepty z jednoho pekáče jsou přesně to, co hledáte. Vaření v tomto stylu znamená, že připravujete nějakou dobrotu, většinou…

Bylinkové brambory s krkovičkou z jednoho pekáčku

Pro tři strávníky si připravte: 3 plátky krkovičky, sůl, pepř mletý, 600-700 g brambor, 3 cibule, koření na brambory, mletou sladkou papriku, sůl, mletý pepř a olej (volitelně). Dále: 4 snítky tymiánu, 1 snítku libečku a několik lístků šalvěje.

Jak na to? Plátky masa osolte a opepřete. Brambory nakrájejte na půlkolečka o síle přibližně 0,5 cm, cibuli očistěte a nakrájejte ji na půlměsíčky. Pekáček vyložte pečicím papírem. Brambory s cibulí promíchejte v misce s kořením, solí, pepřem a sladkou paprikou. Pokud chystáte pekáček den předem, promíchejte okořeněné brambory s trochou oleje, aby neztmavly.

Na dno pekáčku rozložte polovinu okořeněných brambor, na ně položte plátky masa a navrstvěte zbytek brambor, na které položte čerstvé bylinky. Pekáček zakryjte poklicí nebo alobalem a vložte do trouby. Pečte při 200 °C po dobu cca 1,5 hodiny, do změknutí masa a brambor. Ke konci pečení poklici sundejte a dopečte dozlatova. Podávejte se zeleninou, nebo se zeleninovým salátem.

Náš tip: Přichystejte si bylinkové brambory s krkovičkou z jednoho pekáčku podle tohoto video receptu:

 

Recepty k tomuto článku