Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Piňa Colada, Mojito, slivovička... Tyhle a další příchutě zmrzlin s alkoholem najdete v nabídce zmrzlináren každý rok. A každý rok také přicházejí otázky, zda jsou alkoholické zmrzliny, neboli alkoholičky, bezpečné pro děti, řidiče či abstinenty. Pro Toprecepty.cz na všechny otázky odpovídal zmrzlinář Honza Hochsteiger z Crème de la Crème.

Opilé zmrzliny 

K létu patří míchané koktejly s alkoholem a ten se také „propašoval“ do příchutí zmrzlin. Oblíbené drinky tak už nemusíte jen vypít, ale můžete si je v klidu sníst a ještě se při tom osvěžit. 

Pravé italské gelato s kapičkou alkoholu dělají každoročně také ve vyhlášené pražské zmrzlinárně Crème de la Crème. Letos si tady můžete „slíznout“ třeba osvěžující pomerančový sorbet s Jägermeister Orange, nebo krémovou zmrzlinu s mandlemi a amaretem, meruňkový sorbet s proseccem či klasiku jako jsou Piňa Colada nebo Mojito. 

Opilost nehrozí, ale...

Zní to všechno náramně, ale - nenadýcháme pak při silniční kontrole? Nezamotá se nám po dvou kopečcích hlava? „Toho se opravdu bát nemusíte,“ říká pro Toprecepty.cz Honza Hochsteiger a dodává, že alkoholu je ve zmrzlině „kapička“, podle druhu maximálně do 2%, tedy zanedbatelné množství.

I při snědení velké porce je to méně než 0,1 litru piva, takže určitě nic nenadýcháte. A v tom smyslu bych se nebál ani konzumace u dětí," dodává zmrzlinář. Existují však přece jen skupiny lidí, pro které ani to málo alkoholu vhodné není. 

Nesmí to pochopitelné muslimové nebo lidé, kteří mají silnou intoleranci i na velmi malé množství,“ doplňuje Honza Hochsteiger. Ani jedni ale smutnit nemusejí. 

Pražský zmrzlinový mág totiž ve svých šesti pražských pobočkách nabízí jiných druhů zmrzlin dost. Ve Zmrzlinovém salonu na Národní jich najdete až neuvěřitelných 58 druhů a asi i proto je zde v létě non stop fronta. 

Za nás vede příchuť slaný arašíd, mango nebo čokoláda s višněmi. Ty si v pobočce na Francouzské dopřáváme pravidelně. 

A pokud chcete vědět, jak vypadají letošní alkoholové novinkyCrème de la Crème i jaká je běžná nabídka, nahlédněte do naší galerie. 

Fotogalerie - Po zmrzlině s alkoholem se vám hlava nezamotá, ani nenadýcháte, říká Honza Hochsteiger z Creme de al creme

Ukázat 10 fotografií

Něco navíc: Jahodovo-tvarohovou zmrzlinu si můžete připravit i podle našeho video receptu: 

 

Témata

Recepty k tomuto článku