Krkovice naložená v hořčici, pečená s cibulí, paprikami a rajčaty: Tajemství šťavnaté chuti je ve správně připravené marinádě
29. 7. 2024 Vaření
Krkovice naložená v hořčici, pečená s cibulí, paprikami a rajčaty je výborným obědem. Šťavnaté křehké maso s pikantním nádechem hořčice chutná dobře s bramborovou přílohou, případně se salátem.
Nakládaná krkovička
Krkovička sama o sobě je výborné maso. Obvykle ji pouze osolíme, opepříme a pokapeme olejem. Když ji ale ještě předem naložíme, mnohem vylepšíme její chuť.
Můžeme ji naložit třeba jen do soli, pepře a zakápnout olejem, případně využít bylinky, jako jsou rozmarýn, tymián. Druhou variantou je, když ji ještě potřeme hořčicí (plnotučnou, nebo třeba dijonskou), díky které získá chuť i kůrčičku. Maso vždy dáme do dobře uzavíratelné nádoby a do lednice přes noc. Rozleželé bude vynikající.
Mohlo by vás zajímat
Snadná příprava paprik
Když připravujeme větší množství paprik, hodí se snadný návod. Jak na to? Tentokrát mytí až nakonec.
- Papriky podélně rozkrojte a vykojte stopku.
- Vykrojte semeník a dejte ho pryč. Případné dejte pryč i vadné části.
- Papriky omyjte pod tekoucí vodou. Odstraníte tak všechna semínka.
Dobrá trouba je polovinou kulinářského úspěchu, když se rozhodnete pro pečení. Dobře upečená kachna, chléb nebo třeba i čaj na velkém pekáči poskytují lahodné zásoby na dlouhou dobu. Na pekáč se…
Krkovice naložená v hořčici, pečená s cibulí, paprikami a rajčaty
Pro čtyři strávníky potřebujete: 4 plátky krkovice, ostřejší hořčici, sůl, mletý pepř, 2 velké cibule, olivový olej, 4 bílé papriky a 4 rajčata.
Jak na to? Den předem krkovici potřete hořčicí (např. dijonskou), osolte, opepřete a pokapejte olivovým olejem. Maso dejte do uzavíratelné nádoby přes noc do chladu.
Druhý den omyté papriky zbavte jádřinců, pokrájejte je na kousky, omytá rajčata pokrájejte na plátky, cibuli oloupejte a pokrájejte na kolečka. Naloženou krkovici vložte do pekáčku, zasypte cibulí a podlijte malinko vodou. Pečte v rozehřáté troubě na program "Gril" cca 20 minut.
Po této době přidejte do pekáčku nakrájená rajčata a papriky, podle potřeby přilijte vodu a již pečte bez grilu dozlatova a doměkka. Podle chuti dosolte, opepřete. Podávejte se salátem jen tak, výborná je tato varianta krkovice i s bramborovou přílohou (hranolky, americké brambory).
Náš tip: Upečte si podle následujícího video receptu krkovici naloženou v hořčici, pečenou s cibulí, paprikami a rajčaty
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Krupicové nočky do polévky už potrápily nejednoho začátečníka. Poradíme dva způsoby přípravy
Dijonská hořčice: Dochucovadlo, které zbožňoval už francouzský král Ludvík XI. a básnil o něm i Shakespeare!
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Krkovička v máslové marinádě: Fantastickou chuť másla a koření doladí černé pivo, křehkost zajistí delší marinování
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku