Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Když už jdete do restaurace, chcete se najíst, co hrdlo ráčí, ale nechcete tam zase nechat půlku výplaty? V tom případě se vám určitě musí líbit koncept all you can eat neboli Všechno, co můžete sníst. Do třech takových restaurací jsme v Praze zavítali a zde vám přinášíme naše zkušenosti. 

Sněz, co můžeš potěší hlavně jedlíky

All you can eat restaurace jsou v poslední době poměrně oblíbené, hlavně mezi těmi, kteří se v jídle nežinýrují a jež jeden chod neuspokojí. Koncept „sněz co, můžeš“ se spojuje poměrně často s running sushi restauracemi, v nichž kolem hostů koluje sushi a další primárně japonské speciality na pásech a oni si mohou postupně brát cokoliv, na co mají chuť.

Právě to je i jedna z výhod all you can eat restaurací, můžete v nich ochutnat různé speciality zahraničních kuchyni, aniž byste si museli objednávat celé velké porce. 

Sushi i grilované maso

Podniků s tímto konceptem však existuje mnohem víc. Obvykle se specializují na kuchyně asijských zemí, a to nejen tu japonskou, ale třeba i indickou. V Praze ovšem můžete neomezeně ochutnávat třeba i steaky a další grilované pochutiny nebo vydatně posnídat jako v hotelu

Samozřejmě neomezené konzumaci odpovídá i cena, pokud ale patříte mezi větší jedlíky, určitě se vám návštěva takové restaurace vyplatí. Naše redaktorka Nikola vyzkoušela rovnou tři all you can eat restaurace v Praze, aby se s vámi mohla podělit o své zkušenosti. A kam tedy vyrazila a jak jí chutnalo? 

Neomezené sushi i další asijské chuťovky

První z podniků, do nichž Nikola zamířila, byla asijská restaurace Haikky v Karlíně, hned u zastávky Karlínské náměstí. Nikola ocenila bohatý výběr pokrmů, v nichž ovšem dominovaly hlavně ty smažené, spokojeni tu budou ale i vegetariáni. I když nejde o running sushi podnik, sushi si tu rovněž můžete dát a podle Nikoly je chutné a kvalitní. 

„Na výběr jsou i dezerty ve formě smaženého banánu, smažených oříšků nebo kombinace čerstvého ovoce,“ vyzdvihla Nikola, která si přidala asi třikrát, a za vše zaplatila celkem 239 Kč. K jídlu si dala malé pivo za 30 Kč, nabízejí samozřejmě i nealko nápoje. A pokud byste sem zamířili desetkrát, budete mít jeden bufet zdarma

Ochutnávka indických specialit

Z Karlína se vydala naše reportérka pro změnu na Vinohrady do indické restaurace Lal Qila v Italské ulici kousek od Riegrových sadů. Nikola ocenila „příjemné tmavší prostředí a výběr z indických klasik, jako je čočka, kuře tikka masala, bramborové aloo gobi…“ I přílohy jsou tradiční – tedy rýže nebo oblíbené indické placky naan.

Nikola ochutnala podle svých slov snad vše a všechno jí také chutnalo, včetně dobře vychlazené citrusové limonády. Příjemná byla i konečná cena, a to pouhých 189 Kč za obědový bufet a 90 Kč za limonádu, dohromady tedy vše za krásných 279 Kč. Jen upozorňujeme, že od 1. 8. se cena za bufet zvýšila na 205 Kč

Snídaně na Václaváku

Nakonec vyzkoušela Nikola i trochu jinou, tentokrát snídaňovou nabídku. Pokud milujete hotelové snídaně jako na dovolené, budete v restauraci Talíř, kterou najdete v dolní části Václavského náměstí, nadšeni. Podnik se specializuje na tapas, každé ráno od 7:00 do 11:00 ale nabízejí i snídani formou all you can eat. „Nabídka mě ohromila,“ libovala si Nikola.

Zahrnuje totiž spoustu snídaňových dobrot, jako jsou míchaná vajíčka, různé druhy uzenin, krupicovou kaši, lívance, sýry, ovoce i zeleninu. V ceně 299 Kč jsou i všechny nápoje, tedy káva, džusy a dokonce i prosecco. Naše reportérka ocenila i příjemné posezení a obsluhu a podnik se pro ni stal jasným favoritem.

GALERIE: Jak to ve všech podnicích vypadalo i jaká jídla se tam servírovala, na to se můžete podívat v naší foto galerii: 

Fotogalerie - Kam v Praze vyrazit na all you can eat? Otestovali jsme tři podniky, kde se za cenu kolem 200 Kč můžete doslova „přecpat“

Ukázat 13 fotografií

Náš tip: Pokud byste to na all you can eat snídani nestíhali, můžete si aspoň luxusní lívance připravit doma podle našeho video receptu

 

Recepty k tomuto článku