Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Těstoviny s uzeným masem a kysaným zelím: Netradiční kombinace překvapí skvělou chutí, hotová je za pár minut
Zdroj: Toprecepty, HankaPu

Těstoviny s uzeným masem ve směsi s kyselým zelím jsou báječnou kombinací. Pokud nevěříte, určitě vyzkoušejte tento jednoduchý recept, který je hotový během pár minut. Zamilujete si ho.

Jak na těstoviny s uzeným masem

Těstoviny s uzeným masem obvykle připravujeme v zapečené variantě. Říká se jim lidově šunkofleky. Ale možností je více. Jednou z výborných variant je ta s kysaným zelím. Všechny tři složky k sobě neuvěřitelně dobře ladí a výsledek se určitě zařadí mezi oblíbená jídla. A co je na tom nejlepší. Celý proces vaření je neskutečně jednoduchý a rychlý. Nejtěžším krokem na celém vaření je správná příprava těstovin. 

Jak správně vařit těstoviny

Vaření těstovin je tak snadné, a přitom v něm často chybujeme. V postupu je totiž obsaženo několik zákonitostí, bez kterých výsledek nedopadne tak dobře. Na co nezapomenout?

  • Dostatečné množství vařící vody. Těstoviny ve vodě nabydou objemu, takže je potřeba počítat na každých 100 g suchých těstovin jeden litr vody.
  • Těstoviny můžeme vařit i ve vývaru (třeba z uzeného masa), budou chutnější.
  • Než přidáme těstoviny, voda se musí pořádně vařit.
  • Těstoviny pohltí hodně soli. Při nedostatečném osolení by těstoviny neměly chuť. Doporučuje se na litr vody půl lžíce soli
  • Po vložení těstovin voda rychle musí opět přijít k varu. Hrnec nezakrýváme poklicí.
  • Těstoviny promícháme, zmírníme plamen a dovaříme podle potřeby. Řídíme se informacemi na obalu. 
  • Těstoviny tzv. na skus (al dente) znamená, že těstoviny jsou pevné, při konzumaci lehce křupnou. Nejsou tuhé, ani příliš měkké.
  • Uvařené těstoviny ihned scedíme, ale nikdy neproplachujeme.
  • Těstoviny zakápneme trochou oleje a promícháme, nebudou pak slepené.

Snadné

Jak zvládnout vaření, když nemáte čas nebo nejste zrovna zběhlí v kuchařském umění? I snadné recepty mohou být výborné; platí totiž, že v jednoduchosti je krása. Vezměte si třeba červenou čočku; nemá…

Příprava těstovin s uzeným masem

Na přípravu budete potřebovat: 500 g těstovin (jakékoli) 300 g uzeného masa, 1 sklenici sterilovaného zelí, sůl, mletý pepř a 1-2 lžíce sádla.

Jak na to? Uvařte těstoviny. Mezitím na sádle opečte kousky uzeného masa. Zelí ze sklenice slijte, vymačkejte a překrájejte. K masu přidejte zelí a společně poduste. Smíchejte s těstovinami, malinko opepřete a podle potřeby přisolte.

Náš tip: Přichystat si můžete také zapečené těstoviny se šunkou, smetanou a sýrem. Vyzkoušejte je podle následujícího video receptu:

Recepty k tomuto článku