Těstoviny s uzeným masem a kysaným zelím: Netradiční kombinace překvapí skvělou chutí, hotová je za pár minut
5. 8. 2024 Vaření
Těstoviny s uzeným masem ve směsi s kyselým zelím jsou báječnou kombinací. Pokud nevěříte, určitě vyzkoušejte tento jednoduchý recept, který je hotový během pár minut. Zamilujete si ho.
Jak na těstoviny s uzeným masem
Těstoviny s uzeným masem obvykle připravujeme v zapečené variantě. Říká se jim lidově šunkofleky. Ale možností je více. Jednou z výborných variant je ta s kysaným zelím. Všechny tři složky k sobě neuvěřitelně dobře ladí a výsledek se určitě zařadí mezi oblíbená jídla. A co je na tom nejlepší. Celý proces vaření je neskutečně jednoduchý a rychlý. Nejtěžším krokem na celém vaření je správná příprava těstovin.
Mohlo by vás zajímat
Jak správně vařit těstoviny
Vaření těstovin je tak snadné, a přitom v něm často chybujeme. V postupu je totiž obsaženo několik zákonitostí, bez kterých výsledek nedopadne tak dobře. Na co nezapomenout?
- Dostatečné množství vařící vody. Těstoviny ve vodě nabydou objemu, takže je potřeba počítat na každých 100 g suchých těstovin jeden litr vody.
- Těstoviny můžeme vařit i ve vývaru (třeba z uzeného masa), budou chutnější.
- Než přidáme těstoviny, voda se musí pořádně vařit.
- Těstoviny pohltí hodně soli. Při nedostatečném osolení by těstoviny neměly chuť. Doporučuje se na litr vody půl lžíce soli.
- Po vložení těstovin voda rychle musí opět přijít k varu. Hrnec nezakrýváme poklicí.
- Těstoviny promícháme, zmírníme plamen a dovaříme podle potřeby. Řídíme se informacemi na obalu.
- Těstoviny tzv. na skus (al dente) znamená, že těstoviny jsou pevné, při konzumaci lehce křupnou. Nejsou tuhé, ani příliš měkké.
- Uvařené těstoviny ihned scedíme, ale nikdy neproplachujeme.
- Těstoviny zakápneme trochou oleje a promícháme, nebudou pak slepené.
Jak zvládnout vaření, když nemáte čas nebo nejste zrovna zběhlí v kuchařském umění? I snadné recepty mohou být výborné; platí totiž, že v jednoduchosti je krása. Vezměte si třeba červenou čočku; nemá…
Příprava těstovin s uzeným masem
Na přípravu budete potřebovat: 500 g těstovin (jakékoli) 300 g uzeného masa, 1 sklenici sterilovaného zelí, sůl, mletý pepř a 1-2 lžíce sádla.
Jak na to? Uvařte těstoviny. Mezitím na sádle opečte kousky uzeného masa. Zelí ze sklenice slijte, vymačkejte a překrájejte. K masu přidejte zelí a společně poduste. Smíchejte s těstovinami, malinko opepřete a podle potřeby přisolte.
Náš tip: Přichystat si můžete také zapečené těstoviny se šunkou, smetanou a sýrem. Vyzkoušejte je podle následujícího video receptu:
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Šunkofleky: Česká klasika může být lahodnější díky smetaně a vývaru z uzeného masa, důležité je správně uvařit těstoviny
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Přečtěte si Zobrazit více
Osvědčené tipy, jak ušetřit čas při vaření luštěnin: Zjednodušme si přípravu těchto zdravých potravin a konzumujme je častěji
Luxusní štědrovečerní večeře pro zdravý spánek
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu