Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Horké letní dny lákají k tomu jen se povalovat někde u vody. Co ale když vás mezi vodními radovánkami a sluněním přepadne hlad? Pokud si užíváte letní pohodu někde na plovárně, stačí jen zamířit ke stánku s občerstvením. A my jsme nabídku na třech pražských koupalištích pro vás otestovali. 

Nabídka jídel na pražských koupalištích

Když nastanou v létě vedra, nejlepším místem, kde je přežít, pokud nemůžete někam k moři, jsou koupaliště. Ti, kteří musí léto trávit v Praze, jich mají na výběr hned několik. Každé nabízí něco jiného – některé příjemný stín, další chladnou vodu, jiné tobogány nebo velký bazén na plavání.

Pokud byste ale chtěli strávit na plovárně celý den a nemáte čas na to si připravovat dopředu svačinku, určitě vás bude zajímat, zda koupaliště kromě bazénu nabízí i nějaké jídlo. Naše reportérka Nikola proto navštívila tři pražská koupaliště, aby zjistila, co v místních stáncích s občerstvením nebo dokonce v restauracích nabízejí. A zde vám přinášíme její zkušenosti. 

Koupaliště Divoká Šárka

Prvním místem, na které se Nikola, vydala, bylo koupaliště v Divoké Šárce. Nachází se v údolí Divoká Šárka a od stejnojmenné tramvajové zástavky tam musíte dojít pěšky, což trvá asi 20 minut. A to už vám může pořádně vyhládnout, když k tomu navíc přidáte i koupačku v místním chladnějším bazénu napájeném vodou z místního pramene.

Stánek s občerstvením tak poměrně přijde vhod. Nabídka je tu poměrně bohatá, což se týká i nápojů. Jde ale o běžné koupalištní pokrmy, jako jsou párky v rohlíku, smažený sýr v housce, hamburger nebo klobása.

Naše reportérka si objednala klasiku v podobě langoše s tatarskou omáčkou a sýrem, k němuž si dala dobře vychlazené čepované pivo, to vše za 193 Kč. „Langoš byl malinko tvrdší, ale chuťově kvalitní. Celkově to bylo moc fajn,“ zhodnotila vše Nikola. 

Plavecký stadion Podolí

Druhým koupalištěm, které naše redaktorka vyzkoušela, bylo jedno z těch v Praze nejznámějších, a sice to v Podolí. Vyhlášený stadion disponuje nejen třemi bazény (jedním vnitřním a dvěma venkovními), ale i letní restaurací, Ta byla bohužel v čase naší návštěvy zavřená, tak jsme se museli spokojit s nabídkou bufetu, jež zahrnovala pouze pizzu.

Volba tedy byla jasná. Pizza byla bohužel z polotovaru, ale podle reportérky Nikoly „byla měkoučká a bylo tam opravdu dost sýra. Cena za pizzu a jedno nealko pivo v plechovce činila 290 Kč. Nikola zde navíc ocenila velký výběr kopečkové zmrzliny

Koupaliště Petynka

Vítězem testování se nakonec u naší redaktorky stalo poslední koupaliště – Petynka na Praze 6. I to patří k oblíbeným pro svůj velký padesátimetrový bazén, jenž je navíc vyhřívaný, travnaté pláže, kde je možné se slunit, a tobogán. Stánky s občerstvením jsou tu celkem tři a i kvůli nim stojí za to se sem vydat. Tradiční nabídka v podobě párku, hranolek nebo pizzy je obohacena např. o nachos se salsou, kuřecí nugetky, kuskusový salát nebo BBQ beef burger.

Naše reportérka si vybrala smažený sýr v housce, který tu nabízejí i s hranolky, a ten nakonec označila jako nejlepší z koupalištních specialit, které ochutnala. Pochvalovala si také velký výběr jídel a nápojů, fajn obsluhu a příznivé ceny. Za smažák, který zapila malinovou limonádou, zaplatila celkem jen 174 Kč

Náš tip: Pohodovou atmosféru si můžete užít i doma na zahradě. Stačí, když si k tomu namícháte drink s nádechem exotiky Piña Colada podle našeho video receptu

Recepty k tomuto článku