Silvestrovské klobásky
12. 12. 2016 Vaření
Po Vánocích máme obvykle dost sladkého cukroví a zatoužíme po nějaké slané a pikantní dobrůtce. Pokud chcete mít v záloze nějakou takovou vánoční specialitu, připravte si s námi opilé a marinované klobásky, které nadchnou všechny milovníky masa a slaných pokrmů. Skvěle se hodí také jako silvestrovské pohoštění, které na slavnostním menu rozhodně nikdo nepřehlédne.
Na opilé klobásky budete potřebovat:
- 50 ks koktejlových klobás
- 50 g pomerančové marmelády
- 2 lžíce brusinkové omáčky
- 2 lžíce limetkové šťávy
- 1 panák vodky
1. Troubu předehřejte na 200°C. Plech vyložte pečícím papírem a vyskládejte na něj klobásky.
2. Ostatní ingredience promíchejte v míse. Marinádou rovnoměrně potřete klobásky.
3. Pečte přibližně 50 minut, dokud se marináda nepromění v sladký táhlý sirup.
Na marinované klobásky budete potřebovat:
- 75 ks koktejlových klobás
- 2 lžíce sezamového oleje
- 125 ml medu
- 2 lžíce sójové omáčky
1. Troubu předehřejte na 220 °C. Plech vystelte pečícím papírem a vyskládejte na něj klobásky.
2. Ostatní ingredience dobře smíchejte. Marinádou rovnoměrně potřete klobásky.
2. Pečte 25 – 30 minut. V polovině pečení můžete klobásky lehce promíchat nebo obrátit.
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Sirup, který šetrně zasterilujeme, má mnoho výhod. Nejdůležitější z nich je uchování vitamínů
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Komentáře
23. 12. 2016 14:30
Proto prosím autora, aby ho dal do receptů.