Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Po Vánocích máme obvykle dost sladkého cukroví a zatoužíme po nějaké slané a pikantní dobrůtce. Pokud chcete mít v záloze nějakou takovou vánoční specialitu, připravte si s námi opilé a marinované klobásky, které nadchnou všechny milovníky masa a slaných pokrmů. Skvěle se hodí také jako silvestrovské pohoštění, které na slavnostním menu rozhodně nikdo nepřehlédne.

Na opilé klobásky budete potřebovat:

  • 50 ks koktejlových klobás
  • 50 g pomerančové marmelády
  • 2 lžíce brusinkové omáčky
  • 2 lžíce limetkové šťávy
  • 1 panák vodky

1. Troubu předehřejte na 200°C. Plech vyložte pečícím papírem a vyskládejte na něj klobásky.

2. Ostatní ingredience promíchejte v míse. Marinádou rovnoměrně potřete klobásky.

3. Pečte přibližně 50 minut, dokud se marináda nepromění v sladký táhlý sirup.

Na marinované klobásky budete potřebovat:

  • 75 ks koktejlových klobás
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • 125 ml medu
  • 2 lžíce sójové omáčky

1. Troubu předehřejte na 220 °C. Plech vystelte pečícím papírem a vyskládejte na něj klobásky.

2. Ostatní ingredience dobře smíchejte. Marinádou rovnoměrně potřete klobásky.

2. Pečte 25 – 30 minut. V polovině pečení můžete klobásky lehce promíchat nebo obrátit. 

Komentáře

:-O Nedávno jsem toto zahlédla v náhodných (při přepínání), ale než jsem stačila otevřít, tak už jsem byla někde jinde. Název jsem si pamatovala, ale vyhledávač mi nic nenašel - hledala jsem v receptech. Tady tento zajímavý recept zapadne, :no: pokud by se právě teď znovu neobjevil v náhodných, tak bych ho nenašla - myslela jsem, že jsem nějak zkomolila název.
Proto prosím autora, aby ho dal do receptů.

Přidat komentář