Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Radek Kašpárek jako nekompromisní šéf v Hell's Kitchen.
Zdroj: se souhlasem TV NOVA

Na televizní obrazovky míří další z formátů pořadu slavného britského šéfkuchaře Gordona Ramsaye. Tentokrát jde o jeho nejostřejší show Hell's Kitchen, v níž šestnáctka kuchařů dostane pořádně zabrat. Českou verzi pořadu, kterou uvede TV Nova od 28. srpna, moderuje Radek Kašpárek, a jak prozradil pro Toprecepty.cz, bude se skutečně na co těšit.

Nejsem ras jako Gordon

Hell's Kitchen patří k nejpopulárnějším pořadům, jimž Gordon Ramsay propůjčil svou tvář. Radek Kašpárek chce ovšem zůstat svůj a rozhodně nehodlá britského šéfkuchař nějak kopírovat. „Neřekl bych, že budu novým Gordonem, jak často slýchám a čtu. Radek Kašpárek zůstal Radkem Kašpárkem i v Hells’s Kitchen, byl jsem sice ostřejší, než mě lidi znají z MasterChefa, ale zachoval jsem si takovou svoji lidskou tvář,“ sdělil šéf michelinské restaurace Field webu Toprecepty.cz

Gordon je opravdu ras. Já jsem taky v některých chvílích byl, ale když jsem viděl soutěžícího, že mu není úplně nejlíp, tak jsem šel za ním a spíš jsem ho namotivoval,“ dodal.

Laťka je nastavena vysoko

Nová kuchařská reality show má podle Kašpárka lidi hlavně pobavit. „Vzhledem k tomu, že je určená pro profesionální kuchaře, mohou diváci očekávat skutečně výjimečné díly a tu nejvyšší laťku, která je v gastru možná,“ slibuje Kašpárek.

Hell's Kitchen se účastní 16 soutěžících, dva týmy a v každém dílu jeden z kuchařů vypadne. Soutěžící budou rozděleni do dvou týmů a společně musí každý večer obsloužit desítky hladových hostů. Je tedy nezbytné, aby prokázali jak týmového ducha, tak ostré lokty při vzájemném soupeření.

Vysněné místo i peníze

Na konci zůstane pouze jeden vítěz. Ten vyhraje nejen 2,5 milionu korun, ale také možnost se stát Kašpárkovým kolegou v jeho restauraci 420, kde by měl získat lukrativní pozici kreativního šéfkuchaře. „Pokud se s výhercem dohodnu, tak pevně doufám, že mu tu pozici nabídnu a že bude splňovat všechny požadavky, které na své blízké pracovníky mám,“ potvrdil pro Toprecepty.cz Kašpárek.

Zároveň s úsměvem dodal, že pracovat pro něj je stejně „vostrý“ jako uspět v soutěži, jakou je právě Hell's Kitchen. Jak známý porotce MasterChef Česko upozornil, rozhodně to nebylo jednoduché, protože v každém díle se ukázalo, že i profesionální kuchaři mají slabší místa a mohou se „spálit“ na mnoha věcech.

S kritikou se počítá

Radek Kašpárek je známý tím, že se naučil si věci nebrat tak vážně jako dřív, se reakce veřejnosti na své účinkování v pořadu nebojí. Očekávám, co se kolem mé osoby strhne, až se odvysílá první díl, a chci se spíš držet trochu v ústraní a moc se neukazovat na veřejnosti, mně to tak vyhovuje,“ říká pro Toprecepty.cz.

„Je to 50 na 50, buď se to bude líbit nebo ne. Někomu se budu líbit já, někomu ne, to je normální. Jsem sám, který táhne celý večerní pořad na Nově, takže je mi jasné, že chytrolínů bude spousta, ale to mě nechává úplně v klidu,“ vysvětlil s tím, že pokud ho někdo bude srovnávat se Zdeňkem Pohlreichem, který byl doteď brán jako český Ramsay, rozhodně ho to neurazí.

Náš tip: Kdo ví, třeba v soutěži dojde i na dušená líčka. Vy si je rozhodně můžete připravit podle našeho video receptu:

Recepty k tomuto článku