Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Výživa pro zdravou pokožku obličeje a vlasy: šest prospěšných potravin pro ženy
Zdroj: Pixabay.com

Je třeba poznamenat, že krása vašich vlasů a kůže přímo závisí na tom, co jíte. Lesklých vlasů a hladké sjednocené pokožky lze dosáhnout právě díky správné a vyvážené stravě. Měla by tedy zahrnovat: sacharidy, tuky, bílkoviny, stejně jako mikroelementy a vitamíny.

Pamatujte, že ani ty nejdražší masky a krémy nebudou schopny zachovat krásu a mládí, pokud budeme jíst nevyváženě. Před přechodem na vyváženou stravu by také bylo správné vzdát se špatných návyků, jako je kouření a zneužívání alkoholu. V tomto článku vám prozradíme, jaké produkty pomohou zachovat krásu a mládí. Pokud máte suchou a hrubou pokožku obličeje, měly byste do svého jídelníčku zařadit mrkev, játra, ryby, avokádo a další potraviny bohaté na vitamín A.

Produkty obsahující vitamín B zabrání vzniku jemných vrásek a najdete ho v potravinách, jako jsou ořechy, luštěniny, lilky, otruby atd. Ke zpevnění kůže a také ke stimulaci produkce kolagenu, který je zodpovědný za pružnost pokožky strava musí zahrnovat potraviny obsahující vitamín C. Do této kategorie lze zařadit zelí, citrusové plody, černý rybíz a papriky.  

Pokud také hledáte kvalitní vlasovou kosmetiku s přírodním složením, obraťte pozornost na značku Davines. Sortiment si můžete prohlédnout zde.

 

6 prospěšných potravin pro zdravou pokožku a krásné vlasy

 

1. Tučné ryby

Tučné ryby obsahují velké množství zdravých Omega-3 kyselin, které jsou nezbytné pro normální fungování těla a také pro dobrý stav vlasů. Aby byly vlasy zdravé a lesklé, musíte do svého jídelníčku zařadit potraviny bohaté na Omega-3 kyseliny, jako jsou filety z lososa, červený kaviár a mořské plody.

 

2. Zelená listová zelenina

Špenát je vynikajícím zdrojem vitamínu C, vitamínu E a beta-karotenu, které jsou nezbytné pro udržení svěží a mladistvé pokožky. Špenát a další zelená listová zelenina mohou být použity k přípravě polévek, palačinek, míchaných vajec, smoothies a dalších. Nejlepších výsledků dosáhnete při vaření špenátu s potravinami bohatými na vitamín C, jako je citronová šťáva.

 

3. Mandle

Mandle jsou produktem číslo jedna pro ty, kteří se starají o své zdraví a chtějí dobře vypadat. Mandle obsahují Omega-3 a Omega-6 mastné kyseliny, vitamín E, biotin a hodně bílkovin, které pomáhají posilovat vlasové folikuly a posilovat vlasy.

 

4. Bobule

Bobule jsou plné vitamínů a mikroelementů, které pomáhají zpomalovat proces stárnutí a činí pokožku zdravější. Bobule navíc obsahují hodně vitamínu C, který je nezbytný pro zdravou pokožku. Protože je sezóna bobulí, zkuste ke své každodenní snídani přidat několik malin, borůvek nebo ostružin nebo začněte připravovat ovocné a bobulové smoothies – lahodné, jednoduché a zdravé!

 

5. Mléčné výrobky

Produkty bohaté na probiotika, jako je jogurt, kefír, jogurt zlepšují trávení, což následně ovlivňuje mnoho funkcí těla, včetně stavu pokožky. Zkuste si připravit kefírové smoothie nebo jogurtové smoothie s ovocem a bobulemi – je to nejen chutné, ale také velmi zdravé!

 

6. Lněná semínka

Stejně jako tučné ryby jsou lněná semínka dobrým zdrojem Omega-3 kyselin, nezbytných pro zdravou pokožku a vlasy. Lněná semínka můžete přidat do salátů, zeleninových jídel a ovocných smoothies.