Tipy pro zdravé a vitální ráno
26. 1. 2017 Životní styl
Pokud se chcete cítit fit a plni energie, popřípadě shodit něco ze svých tukových zásob, rozpohybujte svůj metabolismus na plné obrátky již ráno. Urychlit metabolismus mohou i drobné změny, které ovšem přinesou velkolepé výsledky!
1. Začněte svůj den lehkým cvičením
Když si ráno zacvičíte, zrychlíte tím svůj metabolismus a ten bude spalovat více kalorií po celý den. A naopak – když budete celé dopoledne ospalí a neaktivní, bude se vaše tělo dožadovat zvýšení energetické hladiny a vy tak budete celý den bojovat s velkou chutí na sladká a tučná jídla.
2. Dejte si jablko
Jedno anglické přísloví tvrdí, že dáte-li si jedno jablko denně, nebudete potřebovat doktora. A je to pravda. Jablka mají vysoký obsah pektinu a tak nastartují náš metabolismus na maximum. Ideální je si na nich pochutnat v dopoledních hodinách nebo před cvičením. Díky konzumaci jablka každý den budete mít více energie a budeme se cítit méně hladoví.
3. Pijte
Vodu byste měli pít po celý den, ale její příjem je důležitý zejména ráno. Dvě sklenice vody totiž zbaví vaše tělo toxinů, propláchnou ledviny a opět zvýší metabolismus.
4. Dopřejte si smoothie
Skvělý způsob, jak s chutí začít nový den, představuje zeleninové nebo ovocné smoothie, které vašemu tělu dodá vše, co na celý den potřebuje. TIP: Pro zvýraznění chuti můžete místo vody nebo minerálky použít kokosovou vodu.
5. Buďte dobře naladěni
Může to znít zvláštně, ale i dobrá nálada, optimismus a pozitivní postoj významným způsobem urychlují metabolismus a tím napomáhají hubnutí a očistě těla. Začněte proto každý den s úsměvem a beze stresu a uvidíte, jak se vám zkvalitní celý život.
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Tlačenka, zabíjačková pochoutka: Můžete ji připravit i doma. Poradíme, jak na to
Účastnice Hell's Kitchen Sierra přiznala, kdy je v kuchyni nejistá a jaká jídla neumí vařit: Musím se to naučit, to vím, říká
Zázvorový čaj pomáhá při nachlazení. Důležitá je správná doba luhování, s medem a citronem krásně prohřeje i báječně chutná
Komentáře
31. 3. 2017 13:24