Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šťavnaté, tak akorát propečené maso, nadýchaná opečená houska, omáčka, zelenina... Dobrý burger toho moc nepotřebuje, ale přesto takový nenajdete všude. Naše reportérka Eliška tak opět v Praze vyrazila do terénu, aby otestovala vaše tipy na nejlepší poctivé hamburgery.

Jacob's street food

Jako první vyrazila Eliška do podniku Jacob's street food na Pankráci, který v hodnocení spokojenosti, zveřejněném na Googlu, získal od zákazníků z pětistovky recenzí úctyhodných 4,8 hvězdiček.

Naše reportérka si zde vybrala burger Jacobs one s hovězím masem, sýrem cheddar, slaninou, karamelizovanou cibulí, česnekovo-pažitkovou majonézou, kečupem, salátem s rajčetem. „Nechala jsem si udělat burger médium a je fakt médium,“ ocenila Eliška.

V burgeru byla podle ní na chuti hodně znát karamelizovaná cibulka, maso bylo dobře dochucené, bulka doslova skvělá a parádně nadýchaná. Jen česnekovo-pažitková majonéza v chuti nešla moc znát. 

Cena: 205 Kč
Hodnocení: 7,5 z 10

Meat&Greet Burgerhouse

Duhou zastávkou byl pro Elišku Meat&Greet Burgerhouse na Senovážném náměstí v centru Prahy, který má na Googlu z bezmála 4 tisíc recenzí úctyhodných 4,5 hvězd. Nejklasičtější burger zde má název jednoduše MAG.

Jde o hovězí burger s cheddarem, slaninou, kečupem, česnekovou majonézou, salátem a rajčaty. Eliška si poručila opět propečení médium a ocenila, že v housce byl pořádný kus masa, navíc skvěle dochuceného. „Bulka není rozmočená, je pořádně propečená a je podle mě domácí,“ zhodnotila Eliška a ocenila i to, že v nabídce mají i bulku bezlepkovou.

Maso, díky tomu, jak bylo vysoké a připravené na médium, tak bylo neskutečně šťavnaté.

Cena: 235 Kč
Hodnocení: 9 z 10

Hadog

Firma Hadog funguje na pražské kulinární scéně už 12 let a kvalitu si drží. Není divu, že s 2,5 tisíci recenzemi na Googlu dosahuje známky 4,7 hvězdiček (z možných 5). Sama firma se chlubí tím, že zde dostanete prvotřídní hovězí maso v denně čerstvě napečené bulce. A tak to přesně je. 

Eliška si zde objednala burger s názvem Hadog s mletým hovězím masem, malinovou BBQ omáčkou, slaninou, nivou, chipsem z hranolek a goudy, červenou cibulí, majonézou, okurkou a ledovým salátem.

Burger se zde nabízí ve dvou velikostech, menší a větší. Ačkoliv naše reportérka vybrala menší verzi, burger byl doslova obří a na první pohled největší ze všech testovaných, což zhodnotila i Eliška: Je to obří, je tam toho dost.“

Zajímavá přišla Elišce kombinace malin a nivy, ale porce byla tak obrovská, že to skoro nešlo sníst. Maso bylo opět hodně šťavnaté a bulka dost opečená, což je fajn, díky tomu se totiž bulka při jídle nerozpadá, přestože je v burgeru dost tekutin. 

V nabídce mají i bezlepkové pečivo. 

Cena: 255 Kč
Hodnocení: 8 z 10 

Tip navíc: Za návštěvu stojí určitě i slavný žižkovský Želva burger a již legendární Dish v Belgické na Praze 2. 

Recepty k tomuto článku