Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

svíčková
Zdroj: Freepik, freepik, a Freepik, Racool_studio, koláž Toprecepty

Určitě nám dáte za pravdu, že milovníci jídla a dobrého vaření většinou mají své oblíbené recepty. Někdo je přeborník na omáčky, jiný na knedlíky, další zase připraví vynikající asijské pokrmy. Pak jsou naprosto výjimeční jedinci, kteří naprosto dokonale zvládnou všechno. A mají to dokonce napsané ve hvězdách.

Vaření není pro každého zábava

Pro někoho je příprava oběda či večeře jen nutnost. Takoví lidé často ani nemají k dobrému jídlu vztah a kulinářství je jim cizí. Ovšem pak jsou tu opravdoví gurmáni, kteří docení kvalitu a chuť pokrmů a zároveň nemají problém se postavit ke sporáku a servírovat naprosto dokonalé pokrmy.

A samozřejmě, jsou i tací, kterým sice vaření nebo pečení moc nejde, ale na dobrém jídle si umí pochutnat a ocenit ho.

Každopádně, mezi talenty v kulinární oblasti vyniká nade všemi pět znamení horoskopu. Přečtěte si, která to jsou!

Beran (21. března – 19. dubna): Chtějí rozhodovat

První znamení horoskopu zároveň má i prvenství v kuchařských dovednostech. Berani se vyznačují velkým temperamentem, silnou vůlí a rozhodně jim nechybí sebedůvěra. Možná je to i proto, že vládnoucí planeta tohoto znamení Mars je symbolem odvahy a rozhodnosti. Berani potřebují v práci nezávislost a prostor pro vlastní rozhodování. 

Překvapí vás tedy, že ve znamení Berana se narodili slavní kuchaři Zdeněk Pohlreich, Roman Paulus, Přemek Forejt, Hynek Vávra či dokonce kuchařská legenda minulého století Vilém Brabec?

Co Berani skvěle uvaří? Hledají vždy ty nejnáročnější recepty, kančí maso se šípkovou omáčkou je jejich majstrštyk, skvěle připraví i hovězí líčka.

Blíženci (21. května – 20. června): Všestranní kuchaři

Společenští Blíženci jsou zvídaví, vynalézaví a také velice inteligentní jedinci. Mají svébytný smysl pro humor a široké znalosti. Na druhou stranu se v nich stále perou dvě osoby, takže jsou neustále rozpolcení a jejich názory se proměňují. Jejich všestrannost jim ale umožňuje vynikat na poli gastronomie.

Vždyť znamení Blíženců nese slavný britský šéfkuchař Jamie Olivier nebo vítěz MasterChefa Roman Staša.

Co Blíženci skvěle uvaří? Vyšvihnou například naprosto dokonalá kachní prsa foie gras nebo jemný a šťavnatý roastbeef.

Rak (21. června – 22. července): Kuchaři a hoteliéři

Jedním z nejkomplikovanějších znamení zvěrokruhu je Rak. Raci jsou nesmírně citliví a zároveň i zranitelní. Milují svou rodinu a pro své blízké rádi vaří i pečou. Nemají problém zkoušet nové věci. Hvězdy je přímo předurčují k profesi kuchaře, číšníka či hoteliéra nebo majitele penziónu.

Ve znamení Raka se narodili například Filip Sajler či talentovaná mladá kuchařka Kristína Němčková. A pro zajímavost, i šéfredaktorka našeho magazínu Toprecepty Šárka Adámková.

Co Raci skvěle uvaří? Jednoduše - skoro cokoliv. Raci zvládnou snadné i náročnější pokrmy, výborně jim jde i pečení a takové kynuté borůvkové knedlíky v jejich podání jsou nepřekonatelné. 

Lev (23. července – 22. srpna): Musí všude zářit

Vládcem znamení Lva je Slunce, Lvi potřebují být vždy středem pozornosti a zářit. A to platí i u sporáku, kde nemají rádi konkurenci a chtějí být za hvězdy. Proto rádi zkouší nové recepty.

Ve znamení Lva se ostatně narodili i špičkoví šéfkuchaři Jan Punčochář, Radek Kašpárek, Jaroslav Sapík nebo Ondřej Slanina.

Co Lvi skvěle uvaří? Určitě něco mimořádného a netradičního. Očekávejte od nich třeba sladkokyselé voňavé jehněčí na meruňkách nebo dokonale se rozpadající srnčí kotletu na slanině.

Štír (23. října – 21. listopadu): Dokonale připraví klasiku

O Štírech se říká, že jsou problematičtí. Ve skutečnosti jsou Štíři velmi emocionální a berou vše vážně, zároveň jsou vytrvalí a trpěliví. Když vaří, zaměřují se klasickou kuchyni, jejíž chutě dotáhnou do dokonalosti.

Ze slavných šéfkuchařů nesou znamení Štíra například Gordon Ramsey nebo Pavel Berky.

Co Štíři skvěle uvaří? Přece klasiku! Nechte si od nich připravit dršťkovou polévku podle klasického receptu bez předvařených drštěk nebo hovězí svíčkovou na smetaně.

Nenašli jste se mezi vyvolenými? Nezoufejte, vždyť Býci naservírují skvělý tatarák, Panny cibulovou omáčku a Váhy dokonalou vepřovou pečeni. Až dostanete chuť na toho nejlepšího lososa, Střelec je v tomto případě nejlepším kuchařem. Na zvěřinu je skvělý Kozoroh, na guláš Vodnář a na drůbež Ryby.

Náš tip: Pokud chcete doma zazářit jako slavní šéfkuchaři, vyzkoušejte pikantní ohnivé maso podle našeho vide receptu.

Zdroje informací:

horoskopy-online.cz: Znamení zvěrokruhu

cosmopolitan.com: We're Going to Tell You What Food You Are Based on Your Zodiac Sign, Because We Can

Recepty k tomuto článku