Více chřestu nejen pro dobrou náladu!
11. 2. 2017 Životní styl
Pokud zvažujete chřest začlenit do svého jídelníčku, můžete se těšit nejen na vynikající chuť a skvělé oživení vašich pokrmů, ale i na posilněné zdraví. Chřest je totiž doslova napěchovaný vitamíny A, C, E, K A B6, kyselinou listovou, železem a vápníkem. Konzumace chřestu tak prospěje vašemu fyzickému i psychickému zdraví po všech stránkách:
Chřest pomáhá při hubnutí
Chřest je skvělou pochoutkou, pokud se snažíte zhubnout. Obsahuje totiž velké množství vlákniny a minimum kalorií a tuku. Chřest tak zajistí, že se budete cítit sytí po dlouhou dobu, a nebudete se přejídat.
Chřest udržuje zdravé močové cesty
Trápí vás časté záněty a infekce močových cest? Vsaďte na chřest, který pomáhá odplavovat nadbytečné tekutiny a soli z těla.
Chřest jako afrodiziakum
Chřest by neměl chybět při žádné romantické večeři, a to nejen díky své luxusní chuti. Dokonalá kombinace vitamínu B6, kyseliny listové a vitamínu E funguje jako přírodní afrodiziakum, které nenechá nikoho chladným.
Chřest jako multivitamín
Chřest obsahuje jedinečné složení vitamínů, a tak jeho konzumace prokazatelně posiluje imunitní systém a chrání tělo před nebezpečnými volnými radikály.
Chřest proti nadýmání
Pokud je vám těžko po každém jídle, začleňte do svého jídelníčku více chřestu, který podpoří správnou funkci trávícího traktu. Chřest navíc obsahuje probiotika, která rychle obnoví střevní mikroflóru.
Chřest zdrojem kyseliny listové
Jen 4 kopí chřestu pokryjí 22% doporučené denní dávky kyseliny listové. Na chřestu by si tak měly pochutnávat zejména budoucí maminky.
Chřest pro dobrou náladu
Chřest je nabitý vitamíny a navíc obsahuje aminokyselinu tryptofan. Toto unikátní složení je pak dokonalou prevencí depresí, úzkostí a špatných nálad.
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
7 nejlepších chřestových receptů. Populární chřest se dá vařit, zapékat, smažit i grilovat. Pochutnáme si na polévkách a salátech
Komentáře