Paprikovaný vepřový bůček: Měkoučké a na jazyku se rozplývající maso obalené v česneku a paprice se musí dobře uležet
2. 9. 2024 Vaření
Potřebujete rychlý oběd? Připravte si dopředu paprikovaný vepřový bůček, naložte ho do koření a nechte vychladit v lednici. Studené jídlo si můžete vychutnat třeba jen tak s chlebem a kyselou okurkou.
Bůček v koření
Z vepřového masa si můžeme přichystat jak luxusní oběd, tak i velmi rychlý. Právě takový pro vás máme. Je snadný na přípravu, jenom je po jeho přípravě zapotřebí odležení v chladu. Poslouží pak jako vydatné jídlo, ať už si ho dáme právě k obědu či k večeři.
Bůček můžeme péct dlouho i pomalu, ale také ho vařit. Skvěle chutná obalený v koření. V tomto případě ho nejdříve uvaříme, pak maso potřeme utřeným česnekem, a nakonec bůček posypeme mletou paprikou. Na rozdíl od jiných úprav se v koření obaluje až po tepelné úpravě. Vývar, který nám po vaření zbude, můžeme využít na přípravu polévky.
Mohlo by vás zajímat
Vylepšený paprikovaný bůček
Paprikovaný bůček můžeme různě vylepšit. Základní úprava spočívá v různých druzích papriky. K obyčejné sladké můžeme přidat pálivou papriku, pokud máme raději pikantnější jídla. Variantou je ale také uzená paprika, vyzkoušet můžeme i chuť kvalitní maďarské papriky.
Obvykle bůček vaříme v soli a pepři. Do vody ale ještě můžeme přidat pro lepší chuť cibuli a česnek, případně bobkový list.
Většina Čechů považuje oběd za hlavní jídlo dne, které má být velké a vydatné. Pravdou ale je, že mnohé národy preferují naopak velké večeře a obědvají lehce a narychlo. Ať si vyberete to, či to, ať…
Paprikovaný vepřový bůček
Na přípravu paprikovaného bůčku budete potřebovat: 600 g bůčku, sůl, 1/2 lžičky celého pepře, 1 kousek cibule, česnek a mletou papriku.
Jak na to? Bůček vložte do vařící osolené vody. Přidejte cibuli a pepř a vařte, dokud maso nebude měkké. Ve vývaru nechte maso trochu vychladnout, pak ho vykostěte.
Teplý pokrm potřete prolisovaným česnekem a obalte v mleté sladké paprice. Druhou variantou je pokrájet bůček na plátky, každý plátek pak potřete česnekem a obalte v paprice. Nechte odležet v chladničce a podávejte s chlebem.
Náš tip: Vyzkoušet si můžete i jinou úpravu tohoto masa. Podle následujícího video receptu si můžete připravit i babiččin grilovaný bůček:
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Bobkový list si můžete snadno vypěstovat i doma. Poradíme vám, jak ho používat
Jak zajistit, aby se bramborové knedlíky při vaření nerozpadly: Je nutné použít správnou mouku a vyzkoušet můžeme i trik s octem
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křepelky sous - vide s pečenou zeleninou a jogurtovým dipem
Přidáno před 12 hodinami
Mrkvová polévka s chilli
Přidáno před 12 hodinami
Zdravý barevný kuskus
Přidáno před 14 hodinami
Salát z květáku romanesco s rýží a čočkou beluga
Přidáno před 23 hodinami
Gulášová polévečka
Přidáno 14. 9. 2024 07:03
Koláče s povidlovo-makovou náplní a se švestkami
Přidáno 13. 9. 2024 21:15
Přečtěte si Zobrazit více
Pět znamení horoskopu, která to přehánějí s cukrem: Býkům hrozí obezita, Lvům výbuchy vzteku a Vodnářům trable s klouby
První císař Říše římské Augustus jedl skromně, podporoval pěstování obilí a zeleniny a zdravé stravovací návyky
Pečený bůček na uzené paprice, cibuli a česneku je krásně šťavnatý a voňavý, jeho příprava je snadná i pro začátečníky