Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Paprikovaný vepřový bůček: Měkoučké a na jazyku se rozplývající maso obalené v česneku a paprice se musí dobře uležet
Zdroj: Toprecepty, sidera

Potřebujete rychlý oběd? Připravte si dopředu paprikovaný vepřový bůček, naložte ho do koření a nechte vychladit v lednici. Studené jídlo si můžete vychutnat třeba jen tak s chlebem a kyselou okurkou.

Bůček v koření

Z vepřového masa si můžeme přichystat jak luxusní oběd, tak i velmi rychlý. Právě takový pro vás máme. Je snadný na přípravu, jenom je po jeho přípravě zapotřebí odležení v chladu. Poslouží pak jako vydatné jídlo, ať už si ho dáme právě k obědu či k večeři. 

Bůček můžeme péct dlouho i pomalu, ale také ho vařit. Skvěle chutná obalený v koření. V tomto případě ho nejdříve uvaříme, pak maso potřeme utřeným česnekem, a nakonec bůček posypeme mletou paprikou. Na rozdíl od jiných úprav se v koření obaluje až po tepelné úpravě. Vývar, který nám po vaření zbude, můžeme využít na přípravu polévky

Vylepšený paprikovaný bůček

Paprikovaný bůček můžeme různě vylepšit. Základní úprava spočívá v různých druzích papriky. K obyčejné sladké můžeme přidat pálivou papriku, pokud máme raději pikantnější jídla. Variantou je ale také uzená paprika, vyzkoušet můžeme i chuť kvalitní maďarské papriky. 

Obvykle bůček vaříme v soli a pepři. Do vody ale ještě můžeme přidat pro lepší chuť cibuli a česnek, případně bobkový list

Oběd

Většina Čechů považuje oběd za hlavní jídlo dne, které má být velké a vydatné. Pravdou ale je, že mnohé národy preferují naopak velké večeře a obědvají lehce a narychlo. Ať si vyberete to, či to, ať…

Paprikovaný vepřový bůček

Na přípravu paprikovaného bůčku budete potřebovat: 600 g bůčku, sůl, 1/2 lžičky celého pepře, 1 kousek cibule, česnek a mletou papriku.

Jak na to? Bůček vložte do vařící osolené vody. Přidejte cibuli a pepř a vařte, dokud maso nebude měkké. Ve vývaru nechte maso trochu vychladnout, pak ho vykostěte.

Teplý pokrm potřete prolisovaným česnekem a obalte v mleté sladké paprice. Druhou variantou je pokrájet bůček na plátky, každý plátek pak potřete česnekem a obalte v paprice. Nechte odležet v chladničce a podávejte s chlebem.

Náš tip: Vyzkoušet si můžete i jinou úpravu tohoto masa. Podle následujícího video receptu si můžete připravit i babiččin grilovaný bůček:

Recepty k tomuto článku