Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Přemýšlíte, co dát do burgeru? Objevte kouzlo Avenburgeru a jeho tajnou ingredienci
Zdroj: avenberg.cz

Představte si teplý letní večer, vzduch voní čerstvě posekanou trávou a z grilu se line lákavá vůně pečeného masa. Přátelé se smějí, cinkají skleničky a vy se chystáte servírovat hlavní hvězdu večera – dokonalý burger. Ale ne ledajaký burger. Chystáte se představit Avenburger, vítězný recept soutěže Griluj s Avenbergem!

Seznamte se s nejlepším hamburgerem sezóny

Avenburger není jen obyčejný fastfood, je to vítězný recept, který vyhrál v soutěži o nejlepší hamburger. Tu vyhlásil známý prodejce grilů a dalšího vybavení pro dům i zahradu: Avenberg.

Je to kulinářský skvost, který spojuje to nejlepší z domácí kuchyně s grilováním pod širým nebem. Když přemýšlíte nad tím, co do burgeru dát, Avenburger vám nabídne inspiraci. Připravte se na explozi chutí, která vás přenese do burgerového nebe! Kombinace šťavnatého trhaného hovězího, domácích žemlí a tajné ingredience vás uchvátí od prvního sousta.

Hamburger z mletého masa je přece nuda!

Co dělá Avenburger tak výjimečným? Je to pečlivý výběr ingrediencí a láska, se kterou je každá část připravena. Začněme od základu – domácích žemlí. Křupavé na povrchu, měkké uvnitř, posypané směsí bílého a černého sezamu.

Budete potřebovat: 450 g hladké mouky, 240 ml plnotučného mléka, 1 čajovou lžičku soli, 7 g sušeného droždí, 40 g cukru, 75 g másla, 1 žloutek na potření, bílý a černý sezam na posypání

Smíchejte mléko, cukr a droždí pro vytvoření kvásku. V míse s moukou přidejte kvásek a hněťte těsto, postupně přidávejte sůl a změklé máslo. Nechte kynout, vytvarujte kuličky, které ještě necháte odležet, potřete žloutkem, posypte semínky a pečte cca 20 minut při 180 °C.

Co do burgeru? Přece trhané hovězí

Srdcem Avenburgeru je šťavnaté trhané hovězí. Když uvažujete o tom, jaké maso do burgeru použít, vyberte kvalitní hovězí plec, která se díky svému mramorování skvěle hodí na dlouhé pečení. To hamburger z mletého masa daleko předčí.

Maso nejprve naložte na 24 hodin do aromatické marinády z olivového oleje, cibule, česneku a vašeho oblíbeného koření – vše rozmixujte do hladké pasty tyčovým mixérem. Takto připravené maso vložte do pekáčku, podlijte trochou hovězího vývaru a pečte při nízké teplotě 130 °C přibližně 6 hodin. Trpělivost se vyplatí – maso bude tak křehké, že se bude rozpadat. Po upečení ho jednoduše natrhejte pomocí dvou vidliček.

Pst, tady je tajná ingredience

A teď přichází to nejlepší – tajná ingredience! Cibulová šmakuláda, která dodá burgeru nezaměnitelnou chuť.

Nakrájejte červenou cibuli na tenká půlkolečka a pomalu ji osmahněte na olivovém oleji. Po 20 minutách, když cibule změkne a zprůhlední, přidejte třtinový cukr a nechte ho pomalu zkaramelizovat. Tím docílíte nádherné sladko-pikantní chuti. Na závěr dochuťte špetkou sušeného česneku a zázvoru, solí a pepřem. Tato směs funguje skvěle jako dresing na hamburger, dodá každému soustu extra šmrnc.

Nezapomeňte na správný výběr sýru na hamburger. Avenburger skvěle doplní plátky zralého čedaru nebo gouda, které se na rozpáleném mase krásně rozpustí.

Grilování jako životní styl

Tak neváhejte, rozpalte grily a pusťte se do přípravy Avenburgeru. Uvidíte, že tento recept se stane vaším letním favoritem. Ať už experimentujete s různými druhy masa do burgeru nebo hledáte ten nejlepší dresing na hamburger, Avenburger vám ukáže cestu k dokonalosti.