Vychytávky slaví deset let: Díky nim jsem se naučil vařit spoustu skvělých věcí, říká moderátor Láďa Hruška
1. 9. 2024 Rozhovory a reportáže
Jubilejním dílem s číslovkou 300 vstoupí do nové sezony na obrazovkách Primy Vychytávky Ládi Hrušky. Symbolické desáté narozeniny oslavil známý moderátor společně se štábem a pro Toprecepty.cz přiznal, co pro něj pořad plný rad, nápadů i nenáročného vaření či pečení, znamená.
Láska k vaření
Vychytávky se i díky svému moderátorovi staly populárním rádcem nejen zahrádkářům, kutilům a dalším šikovným lidem, ale i těm, kteří si doma chtějí připravit něco dobrého k jídlu. I nadále se v každém díle Láďa Hruška zaměří na minimálně jeden snadný recept, který divákům nabídne.
„Mám k vaření kladný vztah už od malička. Nikdy jsem nechtěl vystudovat kuchařinu, lákalo mě víc to domácí vaření a pečení,“ říká moderátor pro Toprecepty.cz. „Člověk je prostě pánem své pánvičky a svých chutí a nenechá si do toho nikým kafrat. Tak to je dodnes i s mými recepty ve Vychytávkách,“ dodává.
Mohlo by vás zajímat
Velká škola
Láďa zároveň přiznává, že množství reportáží, které za deset let fungování pořadu stačil natočit, ovlivnilo i jeho vaření. Od diváků, za nimiž se pravidelně vypravuje, se totiž mnohé naučil. „Jasná věc. Protože vaří doma jako já. A baví mě ta jejich moudra a vychytávky z kuchyně předávat dál divákům,“ říká Hruška.
Sám v jídle moc vybíravý není. „Jím vše, co mně chutná. Když jsem doma, tak mě baví zdravé, ale žravé recepty. Následně, po vyzkoušení na sobě, je vydávám jako dárek svým divákům a fanouškům knižně. A to mě naplňuje a žene dál, protože vidím, že to všechno, co dělám, má stále smysl,“ sdělil Láďa webu Toprecepty.cz.
Pokud by si však měl vybrat jeden pokrm, který by preferoval, má jasno. „Když jedu na Moravu, tak se těším na pořádný pecen se škvarkovou pomazánkou, na moravské müsli, tedy škvarky, a vše, co k tamnímu spokojenému životu patří,“ přiznává moderátor Vychytávek.
Výročí jako velké překvapení
Vstup do desáté sezóny pořadu Láďu i další lidi, podílející se na výrobě Vychytávek, překvapil. „Když jsme s pořadem začínali, říkali jsme si se štábem, že budeme rádi za tři, možná čtyři série. V životě by nikoho z nás nenapadlo, že natočíme 300 dílů," přiznává Hruška s tím, že se to neobešlo ani bez oslavy. „Výročí jsme samozřejmě pořádně oslavili, jak jinak než vychytaným hruškovým dortem,“ směje se Láďa.
Nahlédnout do soukromí i pracovního zákulisí Ládi Hrušky můžete v naší fotogalerii:
Náš tip: Když už se nepustíte do dortu, můžete si podle našeho video receptu připravit vynikající hruškový koláč:
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Kuchyňští pomocníci: Co potřebujeme, když je vaření vášní i zábavou?
Přemýšlíte, jestli si pořídit litinou pánev, nebo… Číst více
Chyby při okrajování a škrabání brambor: Zbytečný odpad i tupá škrabka
Rádi vaříme pro celou rodinu - ale jen než nám dojde, že se jako příloha hodí vařené brambory. Jejich příprava k vaření je zdlouhavá, nudná a chyby… Číst více
Jak se starat o krájecí prkénko? Pomůže kokosový olej i obyčejná sůl s citronem!
Plastová, skleněná či klasická dřevěná kuchyňská… Číst více
Jak se starat o grilovací náčiní? Myčka mu neprospívá, myjte ho nejlépe ručně
Nejběžnější údržbou, kterou grilovacímu náčiní můžeme věnovat, je dostatečné mytí, během kterého postupujeme tak, abychom nástroje nepoškodili nebo… Číst více
Na krájení musíte jít zostra aneb Víte, jak vybrat do kuchyně dobrý nůž, který vydrží dlouho?
Možná jste se už přesvědčili na vlastní kůži, že… Číst více
Příbory rukojetí dolů a teflonu vstup zakázán aneb Jak správně dávat nádobí do myčky a co tam rozhodně nepatří
Možná vám to tak nepřipadá, ale i u tak obyčejné… Číst více
Časté chyby při krájení zeleniny: Pozor na používání tupého nože i malého prkénka
Krájení zeleniny patří mezi základní úkony při práci v kuchyni. Pokud se vám zdá, že je to nadlidský úkon, zelenina vám "utíká" po krájecím prkénku… Číst více
Jak správně nabrousit a naostřit nože. Radíme začátečníkům
Práce se správně ostrým nožem je jednodušší i bezpečnější než s tupým. Vynaložíme méně síly a je menší možnost sklouznutí ostří i zranění. Také… Číst více
Retro okénko: Rychlošlehač na smetanu stával kdysi 15 Kčs, šlehač s metličkami 30 Kčs. A práci zvládly oba za pár minut
Na vyšší úroveň pozvedne nejen dort, ale i… Číst více
Které jídlo se dá použít prošlé? Těstoviny, olej, rýže nebo sušenky do koše nepatří! S opatrností lze využít i zkyslé mléko
Občas se nám podaří některé potraviny… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Skvělý nepečený jahodový dort podle Pavla Berkyho: Tvarohový krém na sušenkovém korpusu chutná fantasticky
Škvarková pomazánka je nejlepší s křupavými škvarky: Její chuť vylepší kyselé okurky a smažená cibulka
Vychytávky slaví deset let: Díky nim jsem se naučil vařit spoustu skvělých věcí, říká moderátor Láďa Hruška
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křepelky sous - vide s pečenou zeleninou a jogurtovým dipem
Přidáno před 4 hodinami
Mrkvová polévka s chilli
Přidáno před 4 hodinami
Zdravý barevný kuskus
Přidáno před 7 hodinami
Salát z květáku romanesco s rýží a čočkou beluga
Přidáno před 16 hodinami
Gulášová polévečka
Přidáno před 17 hodinami
Koláče s povidlovo-makovou náplní a se švestkami
Přidáno 13. 9. 2024 21:15
Přečtěte si Zobrazit více
Holka u plotny vaří: Nastavovaná bramborová kaše s ječnými krupkami voní osmaženou cibulkou a skvěle zasytí
Láďa Hruška překvapuje: Reportáž o kuřecích kůžičkách bych natočil i dnes. Vždycky jsem měl svůj styl, říká
Do netradičního chlebu ve vajíčku patří i párek: Jednoduché jídlo voní po tvarůžcích a předčí i originál