Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohové řezy: Hrnečkový moučník je úžasně vláčný, osvěžující a lahodný na chuť. Hotový je za chvíli a zvládne ho i začátečník
Zdroj: Toprecepty, ivulinka

Hledáte jednoduchý, rychlý, a přitom vynikající moučník? Vyzkoušejte kombinaci kakaového těsta a tvarohové náplně podle našeho osvědčeného receptu. Budete překvapeni jeho chutí.

Hrníčkové řezy s tvarohem

Dvoubarevné dezerty jsou efektní. A když jde o lehounké kakaové vrstvy proložené tvarohovou náplní, získáme navíc velmi osvěžující dezert. Jako bonus je i fakt, že řezy jsou velmi snadné na přípravu. A když máme k dispozici hrníčkový recept, je celé pečení bez odvažování, a tím ještě mnohem jednodušší.  

Tvarohová náplň do moučníku

Tvaroh je osvěžující a v moučnících proto bývá oblíbený. Když potřebujeme přichystat náplň, hodí se vědět několik zajímavostí.

Důležitý je výběr vhodného tvarohu. Tvarohů existuje celá řada, základním rozdílem je balení jako takzvaná "kostka" nebo "vanička". Tvaroh z kostky (měkký, tučný) nevyžaduje větší zahušťování na rozdíl od tvarohu ve vaničce, který je tekutější. Řešením je, že tento řidší tvaroh odkapat přes plátno nebo utěrku.

Přidáním vajíčka do tvarohu zase náplň zředíme. Když potřebujeme, aby tvarohová náplň při pečení lépe ztuhla, přidáme do ní škrob, třeba v podobě prášku vanilkového pudinku.

Tvarohová náplň skvěle ladí s vanilkou, rumem, rozinkami, ale také s citronovou kůrou.

Hrníčkové

Patrně není hospodyňky (anebo i hospodáře), která by někdy nevyužila hrníčkové míry. Je to tak jednoduché a rychlé! Stanovit si hrníček a jím odměřovat nejen ingredience, ale vlastně i velikost…

Tvarohové řezy 

Na kakaové těsto si připravte: 2 hrnky hladké mouky (nebo polohrubé), 1 hrnek mléka, 1 prášek do pečiva, 2 vejce, 1 hrnek cukru, 3/4 hrnku oleje, 2 lžíce kakaa a citronovou kůru. Na tvarohovou náplň: 2 měkké tvarohy, 2 vejce, 1 vanilkový cukr, 1 vanilkový pudink (prášek), 1 hrnek mléka a 1 hrnek moukového cukru. Dále: ovoce (možno vynechat).

Jak na to? V míse ušlehejte vejce s cukrem, přidejte citronovou kůru, olej, mléko a prosátou mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva. 2/3 těsta nalijte na plech vyložený papírem na pečení nebo vymazaný tukem a vysypaný hrubou moukou.

Troubu předehřejte na 170 °C. Ze surovin na náplň umíchejte v další misce tvarohovou náplň. Tu pak nalijte na kakaové těsto na plechu. Kdo chce, může vrstvu těsta a tvarohu proložit ovocem. Vše zalijte zbylým kakaovým těstem a pečte dosucha.

Náš tip: Připravte si podle následujícího video receptu výborné hrníčkové tvarohové řezy:

Recepty k tomuto článku