Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Druhý díl kuchařské soutěže Hell’s Kitchen opět nabídl vypjaté emoce, nervozitu v kuchyni i velmi dramatické reakce Radka Kašpárka. Nechyběl řev, silnější výrazy, ale překvapivě i prosby ze strany „šéfa“. Došlo i na překvapení při odměňování týmů, zranění či vyřazení, které bylo líto všem účastníkům.

Probuzení do noční můry

Po prvním vaření byli soutěžící unavení a čekali, že si před dalším soutěžním dnem pořádně odpočinou. Takové ovšem nebyly plány šéfa Pekelné kuchyně Radka Kašpárka a jeho zástupců. Všichni tři připravili účastníkům soutěže o 2,5 milionu korun a místo kreativního šéfkuchaře v restauraci 420, perný den ve vojenském stylu. Ráno tak místo budíků zněla siréna a megafon, soutěžící navíc dostali jen pět minut na to, aby byli nastoupeni v kuchyni. „Čím víc spíte, tím míň vaříte!,“ znělo ložnicemi. 

Fyzicky náročná snídaně

Po seznámení se z pravidly došlo na rozcvičku v podobě opičí dráhy, přes kterou museli soutěžící přenést na vařečce vejce, která posléze připravovali jako snídani pro svého „velitele“. Kromě týmového vítězství v této hře navíc Kašpárek slíbil také individuální odměnu. Šlo o jednodenní opušťák, který svému majiteli nabídne vyhnutí se trestu po jakékoliv prohrané hře a místo toho vychutnání si odměny s vítězným týmem.

Ze získaných vajec modří a červení připravovali pokrmy, kterými měly zaujmout svého šéfa. Ten nechal týmu vybrat z uvařených snídaní pět různých pokrmů, které si nechal odprezentovat. Konkrétně šlo o pošírovaná vejce, míchaná vejce, u nichž Kašpárek ocenil použití jeho oblíbeného créme fraîche na zjemnění pokrmu, vaječnou omeletu, vejce naměkko a sázená vejce. Výzvu v poměru 4-1 tentokrát vyhrál modrý, tedy mužský tým. Speciální odměnu, tedy opušťák, však za svá vejce získala Sierra z červeného týmu.

Odměna a trest

Vítězný tým zamířil do Hummer centra, kde si pánové parádně užili den s vůní benzínu a další opušťák zde po speciální výzvě dokázal získat Václav. Červený tým jako trest za prohraný snídaňový boj musel uklidit celou restauraci a kuchyně, protože šlo o armádně zaměřený den, dámy dostaly k dispozici jako pomocníka zubní kartáčky.

Před večerním servisem oba týmy čekala důkladná příprava. Nikdo totiž nechtěl dopadnout jako v prvním dílu, kdy Radek Kašpárek zavřel restauraci dřív, než se z kuchyně začala vydávat jídla. Každý člen týmů dostal přidělenou svou sekci, které se věnoval celý večer, a s Kašpárkovými asistenty si všichni prošli, na co musí při otevření restaurace Hell’s Kitchen dbát.

Kuba jako problém

V tuto chvíli se ještě zdálo, že vše proběhne bez jakýchkoliv problémů. Jen Kuba opět dokazoval, že jeho zkušenosti ze školní jídelny do provozu profesionální kuchyně nejsou úplně dostačující.

Ještě před startem večera Kašpárek zdůraznil, že „jedna ruka vaří, druhá uklízí“ a také, že i tentokrát budou mezi hosty jeho přátelé, kterých si váží, a doufá, že se je podaří obsloužit lépe, než ty předešlé, kteří se jídla vůbec nedočkali. Hvězdnými hosty se tentokrát stali moderátor, herec a režisér Ondřej Sokol s partnerkou, herečka Sandra Černodrinská a bronzový olympijský medailista, šermíř Alexander Choupenitch.

Kobyla v restauraci

Vaření sice začalo Danielovým říznutím se, ale jinak se zdálo že pokrmy, jako flambovaná kachní játra, marinovaný pstruh, pečené hřebenatky, zadělávaní šneci, kuřecí supreme či siven v beurre blanc omáčce budou vydávána svižně a ke spokojenosti všech přítomných hostů.

Za chvíli se ovšem ukázalo, že vše nebude tak růžové. Antonín totiž připravil pečivo tak tvrdé, že to Kašpárka naštvalo. „Tondo, podívej se do té restaurace. Vidíš tam sedět nějakou kobylu? Protože jenom kobyla by dokázala rozchroupat takhle tvrdý rohlík,“ prohlásil šéfkuchař a pečivem praštil o zem.

V červené kuchyni to zatím šlapalo, dokud nedošlo na výdej. Snaživým kuchařkám totiž chyběly připravené pokrmy, navíc se bránily tím, že jim nikdo o jejich přípravu neřekl. Dramatická situace pochopitelně vytočila i Kašpárka, který ovšem svůj zamračený výraz v minutě vyměnil za úsměv a poslal do červené kuchyně velkou pochvalu.

Nervy na pochodu i zoufalá prosba

To ještě netušil, že si dámy připravily méně pstruha, než bylo třeba, a budou muset situaci vyřešit s pomocí mužské kuchyně. Ani tak ovšem nedokázaly rybu připravit v čase, který měly stanovený na výdej pokrmů. Zákazníci už tak byli netrpěliví. Radka Kašpárka situace dohnala dokonce k tomu, že si klekl na kolena a prosil osazenstvo červené kuchyně, aby začalo vydávat jídla. „Už nevím, co mám udělat, abych vás nastartoval,“ prohlásil oblíbený michelinský kuchař. „Je krásné, že já tady celou dobu mluvím a máte mě úplně u ***, protože mě žádná z vás nevnímá,“ křičel Kašpárek na kuchařky z červeného týmu.

Následně je odvedl z kuchyně a rázně jim vysvětlil, že takhle by to dál nešlo. Ani motivační řeč či následné křičení šéfkuchaře na soutěžící ovšem nepomohlo, aby dámy dokázaly připravovat pokrmy tak, jak by měly vypadat. Málo opečené hřebenatky, nedostatečně obalená nebo převařená vejce a další chyby přiváděly Kašpárka k šílenství. Nakonec se proto rozhodl, že červenou kuchyni, stejně jako v prvním díle, zavře. Navíc vyzval dámy, aby vybraly dvě jména soutěžících, z nichž se vybere ten, kdo půjde domů. Volba nakonec padla na Silvii a Hibi

Modří uspěli, žen je opět méně

V modrém týmu se mezitím ukázalo, že nejslabším článkem je stále Kuba. Ten totiž nedopekl kuře supreme a musel ho připravit znova. Tím, že to neřekl svým kolegům, pořádně je naštval, protože zdržel jejich práci. Napodruhé ovšem Kuba svou práci zvládl, za což mu šéf Pekelné kuchyně poděkoval. Stejně jako později všem kuchařům, protože se zachovali jako tým a odvedli svou práci podle jeho představ.

Po druhém soutěžním večeru se tak konečně jednomu z týmů podařilo vydat pokrmy a nasytit část hostů v restauraci. Červené dámy ovšem opět Radka Kašpárka zklamaly a musely odejít k kuchyně ještě před servírováním. Do třetího dílu je již nedoprovodí Silvie, která se ukázala jako nejhorší, a šéf ji poslal domů.

Jak to vypadalo v Pekelné kuchyni při jejím druhém otevření zjistíte v naší fotogalerii:

Fotogalerie - V Hell's Kitchen Česko to pořádně vře, Radek Kašpárek je na nervy.

Ukázat 15 fotografií

Náš tip: Pokud máte rádi kuře, připravte si ho podle našeho videoreceptu na způsob kachny:

Recepty k tomuto článku