Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čtyři znamení horoskopu, která nikdy neřeknou ne alkoholu: Střelec odchází z večírku poslední, Lev tíhne k závislosti
Zdroj: Freepik, freepik, a Freepik, Racool_studio, koláž Toprecepty

Příjemná sklenka vína nebo pivo po práci po namáhavém dni nebo při víkendovém setkání s rodinou a přáteli? Víme, která znamení zvěrokruhu nikdy neřeknou „ne, děkuji“ pivu, vínu či ginu. Jste jedním z nich?

Alkohol není ani dobrý sluha, je jen zlý pán

Mnoho lidí rádo popíjí ve společnosti a dokáže se uvolnit a lehce konverzovat jen tehdy, když si dají trošku alkoholu. Určitě by si měli dát pozor, aby nepropadli závislosti.

V tomto případě samozřejmě víc než jindy platí přísloví o dobrém sluhovi a zlém pánovi. Svou roli může hrát i znamení zvěrokruhu. Představujeme vám čtyři znamení zvěrokruhu, která nepohrdnou drinkem a dokonce alkohol vyhledávají.

Býk (20. dubna – 20. května): Sklenka vína k němu patří

Býk dostojí svému obrazu dobrého znalce alkoholu. Býk rozhodně není nadměrný piják. Když se napije, nedělá to z tlaku vrstevníků, ani nepije, aby ztratil zábrany. Býk má obzvláště rád krásné stránky života. Má rád dobré jídlo, dobré rozhovory a sklenka vína k jeho pohodě prostě patří.

V každém případě má Býk dobrý vkus. Dobře se orientuje v gastronomických trendech a svým hostům na večeři vždy nabídne dokonalé víno.

Blíženci (21. května – 20. června): Neřeknou ne koktejlu

Blíženci neřeknou ne, když mají možnost dát si koktejl. Blíženci si rádi na vše udělají vlastní názor a jsou zvídaví (i zvědaví). Pokud jim někdo nabídne koktejl, chtějí ho vyzkoušet. Nezáleží na tom, zda obsahuje alkohol nebo ne. Při tolika večírcích a událostech, která k životu Blíženců patří, není divu, že si často dopřávají drink.

Potřebují někam patřit a rozhodně nechtějí působit nudně. Ve skupině, kde všichni pijí, vždy raději řeknou „Na zdraví“ než „Ne, díky“, a dopřejí si lahodné vychlazené mojito.

Lev (23. července – 22. srpna): Má vždy důvod popíjet

Lev pokaždé najde důvod dát si sklenku. Oslavuje život a dobře se baví. Alkohol je pro něj prostředkem, jak udržovat dobrou náladu ve společnosti. A toto ohnivé znamení milující luxus má nejraději – jak jinak –  šampaňské. Na první pohled obyčejný osvěžující sorbet ochutí troškou sektu.

Jako hostitel nenechává Lev nic náhodě. Výběr vína i  lihovin u něj doma je opravu velký. Lev rád zakončí večer s přáteli lahví dobrého vína. Ale pozor! Lvi také mají tendenci popíjení přehánět a tak mohou snadno sklouznout do závislosti. 

Střelec (22. listopadu – 21. prosince): Miluje bujaré večírky

Střelec miluje večírky s dobrými drinky. Jde mu především o zábavu a ne o nadměrné pití alkoholu. Na druhou stranu se alkoholu nevyhýbá a druhý den ráno se potýká s kocovinou, kterou zahání česnečkou. Chce si užít sílu okamžiku a často příliš nedbá na své zdraví. Nepřekvapí, že z večírků Střelec odchází poslední.

Střelec je velmi zvědavý a otevřený. Velmi rád zkouší nové věci a velmi rád experimentuje. Pokud se mu chcete zavděčit dárkem, pozvání na ochutnávku ginu nebo whisky uvítá.

A co ti ostatní?

Štíři a Kozorozi jsou milovníky kvalitního vína. S jeho konzumací to nepřehánějí, ale rádi ho párují s jídlem. Berani a Býci zase občas zajdou s přáteli na sklenici oroseného piva. Chtějí si však hlavně popovídat, ne pít. 

Raci, Panny i Ryby si užijí hezký večer bez alkoholu, jen s colou nebo nealko sektem. A Vodnáři mají rádi koktejly, s chutí ale dají i ty nealko.

Náš tip: Večírky nemusí být jen ve znamení alkoholu, ale i dobrého pohoštění, jakým je například tataráček z lososa podle našeho video receptu.

Zdroje informací:

horoskopy-online.cz: Znamení zvěrokruhu

gofeminin.de: Bier, Wein & Gin: Diese Sternzeichen lieben Alkohol

Recepty k tomuto článku