Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

I v Praze se dá najíst v restauraci a neutratit přitom hodně, a to dokonce i v centru nebo v jeho blízkosti. Navštívili jsme tři pražské restaurace, kde se dá najíst do 200 Kč, neodejdete odtud hladoví, a ještě si pochutnáte. Osloví vás víc klasická jídelna, bistro nebo restaurace, v níž se přenesete do minulosti?

I centru se dá najíst dobře a za málo peněz

Najít v Praze nějaký cenově přívětivější podnik, není nic jednoduchého, hlavně, pokud jste trochu náročnější strávníci. Naštěstí se jich pár takových, v nichž se najíte dobře a kvalitně, najde.

A spokojení v nich budou nejen milovníci klasické české kuchyně, ale třeba i ti, kteří mají v oblibě kuchyni italskou. Do tří pražských restaurací, do nichž můžete bez obav vyrazit, aniž byste riskovali, že přijdete na mizinu, se vydala naše reportérka Nikola. Kde jí nejvíc chutnalo a kolik za jídlo zaplatila?

Havelská koruna

První zastávkou na Nikolině putování byla Havelská koruna. Tradiční jídelnu s tácy a typickými českými specialitami najdete v centru, v Havelské ulici na Praze 1, tedy na cestě mezi Václavským a Staroměstským náměstím.

Vzhledem k cenám a nabídce tu bývá poměrně pravidelně narváno a na velkou frontu tu narazila i naše spolupracovnice. Nabídka se tu každý den proměňuje, Nikola nakonec vybrala kuře na paprice za 168 Kč. „Porce byla dost slušná a moc mi to chutnalo, hlavně hutná a dobře vychucená omáčka a nadýchané knedlíky,“ zhodnotila českou klasiku Nikola. 

Bistro K

Druhý podnik sice nebyl úplně v centru, do stanice Vltavská, u níž se Bistro K nachází, je to ale metrem jen pár stanic. Bistro v Heřmanově ulici vyniká příjemnou středomořskou atmosférou i kuchyní inspirovanou tou italskou. Denně mění menu, které přizpůsobují sezoně a můžete si na něm pochutnat až do 17 hodin. Kromě oběda je možné sem zavítat na sobotní brunch nebo večer na víno s tapas.

Nikola ochutnala těstoviny tagliatelle s lososem a vyzdvihla příjemné posezení na zahrádce do ulice a milou obsluhu. Ocenila i to, že k jídlu automaticky dostala láhev vody. „Jídlo bylo kvalitní, zasytilo mě a zaplatila jsem 175 Kč,“ dodala naše reportérka nakonec. 

Restaurace U Tunelu

Nakonec se Nikola vydala do stylového hostince U Tunelu v Karlíně, kousek od vchodu do Žižkovského tunelu. V restauraci si budete připadat, jako byste se přenesli do období první republiky, což dokreslují i texty v jídelním lístku, např.: „Vašnosti, potřebujou si řádně pošmáknout!!! Tak dorazej a budou obletováni.“ Restaurace nabízí poctivou domácí kuchyni, polední nabídka zahrnuje vždy jen pár hlavních jídel, během dne tu pak můžete vybírat mezi mnoha pochutinami k pivu.

Nikola se rozhodovala mezi smaženým sýrem a haluškami s brynzou a slaninou, nakonec zvolila slovenský národní pokrm, za nějž zaplatila 197 Kč. „Kousky halušek byly na mě možná moc velké, skoro jako gnocchi, ale chuťově jsem jim nemohla vůbec nic vytknout,“ završila své hodnocení Nikola. 

Náš tip: Pokud jste při čtení dostali chuť třeba na typickou hospodskou specialitu smažák, můžete si jej udělat podle našeho video receptu. 

 

Recepty k tomuto článku