Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pokud se rozhodnete nějaký přívětivý víkend pro výlet na Říp, rozhodně vám po jeho zdolání vyhládne a budete hledat podnik, kde byste se dobře najedli. Motorest, který se nachází v nedalekém Protivíně je podle zkušenosti webu Toprecepty.cz tím pravým místem. Dostanete tu totiž skvělé pokrmy za rozumné ceny. Navíc se vám může zdát, že už jste tady byli.

Pohlreichova pomoc

Důvod je jednoduchý, tenkrát ještě Motorest Tereza totiž navštívil v rámci natáčení pořadu Ano, šéfe! Zdeněk Pohlreich. Stačil zde přeměnit interiér, nalít trochu optimismu do žil místní paní majitelky a také zanechal jednohvězdičkovou nálepku.

Zajímalo nás tedy, co slavného šéfkuchaře v Motorestu pod Řípem zaujalo a čím se zde dá dobře nasytit. Jako první nás, kromě milé obsluhy a možnosti jít do restaurace se psem, potěšila velká nabídka jídel z takzvaného denního menu. Přes třicet jídel ještě doplňuje klasický „jídelák“, který je k dispozici v odpoledních hodinách.

Denní menu

Kromě svíčkové za 198 Kč nebo výpečků se zelím a bramborovým knedlíkem za 169 korun nabízel denní jídelní lístek i další klasiky. Vepřový řízek s bramborem za 189 Kč, smažený eidam s bramborem za stejnou cenu, guláš s bramboráčky za 169 korun, kapustová polévka za 45 Kč či Caesar salát s kuřecím masem, slaninou a parmazánem za 189 Kč.

Pro ty, kteří by chtěli ochutnat něco méně tradičního jsou k dispozici smažené kalamáry v těstíčku s hranolky za 189 Kč, hovězí Rib eye steak s pepřovou omáčkou a hranolky za 280 Kč, nebo místní hamburger s čedarem a grilovanou slaninou za 230 korun.

Katův šleh jinak

My jsme ovšem chtěli vyzkoušet jídlo, které nepatří mezi Pohlreichovo oblíbené a přímo za něj evidentně hvězdička na vchodových dveřích není. Hledali jsme klasický katův šleh, nebo nějakou jeho variaci, kterou najdete téměř v každé restauraci mimo větší města.

Při průzkumu jídelního lístku jsme měli jasno velmi rychle a objednali jsme si čertův plamen z vepřové panenky s hranolky. Cena jídla i s přílohou byla překvapivě pouze 215 korun. Konkrétně 160 Kč za plamen a 55 za hranolky. Půllitr malinovky nás vyšel na 38 Kč. Pro milovníky piva jsou k dispozici Krušovice za 47 Kč nebo Plzeň za 52 Kč.

Rychle a kvalitně

Přestože se nejednalo o pokrm z denní nabídky, rychlost jeho přípravy nás překvapila. Velký talíř, plný jídla, jsme totiž měli na stole zhruba za 7 minut. Navíc kvalita takto rychlou přípravou nijak neutrpěla. Naopak, maso bylo měkké, evidentně dlouhodobě naložené ve směsi koření. Cibule, paprika i pórek krásně křupaly a hranolky byly usmažené „tak akorát“.

Jediná věc, která nás trochu překvapila, ve výsledku ovšem mile, že zdejší kuchař připravuje kaťák bez jedné ze zásadních ingrediencí, tedy bez kečupu. Ničemu to ovšem nevadí, protože šťáva, v níž je maso a zelenina, má specifickou, lehce pálivou chuť, která dá na kečup zapomenout.

Sem určitě ano

Motorest pod Řípem, z jehož parkoviště, kde najdete i nabíječku na elektromobily, je vidět na posvátnou horu, stojí rozhodně za doporučení. Ať už budete mít chuť na hotovku nebo třeba na kaťák, který jsme měli my, určitě budete spokojeni nejen s kvalitou jídla, ale také s příjemným prostředím a velmi přívětivými cenami.

Jak to vypadá v Motorestu pod Řípem, zjistíte v naší fotogalerii:

Fotogalerie - Výlety za jídlem - Motorest po Řípem

Ukázat 13 fotografií

Náš tip: Připravte si katův šleh podle našeho video receptu i doma, třeba s bramboráčky:

Recepty k tomuto článku