Netradiční Prostřeno!: Menu připravil pořezaný Václav Vydra, Jana Boušková nadchla svými omáčkami
16. 9. 2024 Vaření
Oblíbené Prostřeno se tento týden změní od základu. Jana Boušková a Václav Vydra se totiž dostanou do role soutěžících, a tak místo komentování budou muset sami televizním divákům ukázat, jak se dokáží ohánět u plotny. A že bude o zábavu postaráno, se ukázalo hned v prvním díle.
Změna rolí
Ruličky do ručky a další oblíbené hlášky tento týden diváci neuslyší od oblíbené dvojice Jany Bouškové a Václava Vydry, ale například od komika Lukáše Pavláska nebo herečky a zpěvačky Evy Burešové. Ti totiž místo svých kolegů, z nichž se protentokrát stali soutěžící, převzali roli průvodců vařící show.
Populární herecký pár si místo toho hned v pondělí vyzkoušel, jaké to je hostit čtveřici soupeřů, kteří už mají jednu zkušenost s pořadem Prostřeno! za sebou. V pátek bude hostit všechny Jaroslava, ve čtvrtek to bude Miroslav, ve středu bude hostitelkou Tereza, v úterý se představí v kuchyni Roman.
Mohlo by vás zajímat
Nedílná součást Prostřeno
Start ovšem obstarala hvězdná dvojice, která komentuje Prostřeno! již 15 let, tedy Jana Boušková a Václav Vydra. Ti se jednou rolí hostitelů již ujali a mají tedy, stejně jako ostatní soutěžící v tomto týdnu, jistou zkušenost. I tentokrát pozvali své „soupeře“ na ranč na Slapech v Malčanech, což ještě nikdo ze soutěžících nemohl tušit.
Manželská dvojice se stejně jako ostatní soutěžící nevyhnula povinnému horkému křeslu, kde prozradili, že spolu žijí již 41 let, přestože se každé prázdniny v časopisech dozvídají, že chystají rozvod.
Za dlouhých 15 let, kdy Boušková z Vydrou namlouvají komentáře, se stali nedílnou součástí pořadu. „Trochu mě irituje, že mě mají lidé spojeného především s Prostřeno!,“ smál se herec. Jeho manželku zase třeba i děti na ulici poznávají podle hlasu a neodpustí si špitnout, „ruličky do ručky“ nebo „šmejděníčko, šmejdění“.
Václavovo menu
Vše začalo úkolem týdne, tím se stala biopotravina, použitá do menu. S tím na ranči herecká dvojice nemá problém. Do menu, které měl na starosti Václav, herec zařadil jako první předkrm španělské tapas, jako druhý předkrm míchaný salát, hlavním chod byly bifteky s brambůrkem na grilu s dvěma dipy a jako dezert jahody se šlehačkou.
„Já tedy musím předestřít, že skoro vůbec nevařím, takže jsem se dneska překousnul jen kvůli vám. Tak doufám, že to bude k jídlu,“ sdělil s úsměvem Vydra. Podle reakcí dalších soutěžících však svůj výběr sestavil ideálně. „Pro mě bude vítězství, když to snědí, pro ně zase, když to přežijí,“ glosoval to člen slavné herecké dynastie.
Nejistota i úraz
Jako první se Václav pustil do brambor. „Trochu je předvařím a potom dogriluji,“ měl jasno. Nastal ovšem lehký problém v tom, že netušil, kolik vody má dát do hrnce, aby se mu brambory uvařily. Navíc čekal, až se voda zavaří, aby do ní mohl přílohu umístit a váhal i nad tím, zda ji osolit.
Proto se rozhodl připravit salát, původem ze Španělska. Do něj přidal římský salát, jarní cibulku, červenou cibuli, olivy, salátovou okurku, rajčata, mrkev, kukuřici a konzervovaného tuňáka. Navíc dal Václav vařit bio vejce, tedy do salátu tak dokázal dostat i úkol týdne.
Příprava tapas už Václavovi nenadělala takové problémy jako vaření brambor a loupání vajec, takže první předkrm byl hotov celkem rychle. Zdrželo ho pouze zalepování pořezaného prstu, ke kterému došlo při loupání chilli klobásy do tapas.
Dvojité překvapení
To už se začali blížit hosté, kteří byli velmi mile překvapeni, jací hostitelé je přivítali. Ještě větší šok je ovšem čekal za pár chvil, kdy je Václav Vydra vyzval k zábavě. Tou bylo pro něj typické plavání s koňmi, ne sice na jejich hřbetu, ale v jejich bezprostřední blízkosti. Pro všechny hosty se jednalo o jedinečný zážitek, který si podle svých slov budou pamatovat napořád.
Po přípitku už přišel čas na první předkrm, tedy tapas, z nichž byli hosté nadšení. Došlo však i na historky z natáčení, posléze na míchaný salát i návštěvu someliéra, který se postaral, aby měla společnost co pít. Když Václav dával bifteky na gril, návštěva se vydala na oblíbené šmejdění.
Grilování na tři způsoby
Příprava bifteků a brambor ovšem nevyšla podle Václavových představ. Některé kousky masa totiž byly podle něj připálené, jiné zase spíš syrové. Hosté ovšem nic nenamítali, naopak, ocenili různé druhy přípravy. Dipy k masu připravila Jana, jeden z lučiny a zakysané smetany, druhý z kečupu, cibule a majonézy.
Dezert už byl otázkou chvilky. Václav dal do skleničky jahody, přidal šlehačku a servíroval. Přestože se jednalo o retro záležitost, všichni byli nadmíru spokojeni.
„Díky Primě jsem zjistila, že umíš vařit,“ zhodnotila odpoledne Jana Boušková. „Umím, ale nechci, nemám na to čas, sotva ho najdu na to něco sníst,“ reagoval s úsměvem její manžel. Jak herecký pár dopadl při bodování, zjistíte při sledování dalších dílů Prostřeno!, v nichž se tento týden Boušková s Vydrou představují v roli soutěžících.
Jak vypadal soutěžní večer u herecké dvojice zjistíte v naší fotogalerii:
Náš tip: Připravte si podle našeho video receptu výborné pečené brambory s česnekovým máslem:
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Pytlácký točenec: Šťavnatá vepřová rolka plněná lehce pikantní voňavou směsí je plná chutí
Cukrář Maršálek: Čokoládu na vánoční pečení kupujte už teď, pak bude drahá. Za 30 Kč ale kvalitu nečekejte, ani v akci
Anna a Kamila sekly s prací v korporátu a zdravotnictví a začaly péct chleba. Dnes se na jejich krkonošské bochníky stojí fronty
Přečtěte si Zobrazit více
Jak zajistit, aby se bramborové knedlíky při vaření nerozpadly: Je nutné použít správnou mouku a vyzkoušet můžeme i trik s octem
Netradiční Prostřeno!: Menu připravil pořezaný Václav Vydra, Jana Boušková nadchla svými omáčkami
Krkovička pečená ve šlehačce s nivovou peřinkou: Šťavnatému a dokonale měkkému masíčku dodají olivy středomořský šmrnc