Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jana Boušková a Václav Vydra se tento týden proměnili z komentátorů oblíbeného pořadu Prostřeno! v jeho soutěžící. Není to však poprvé, kdy populární herecký pár ukázal, jak je na tom s vařením. V roce 2012 připravovala menu Jana Boušková a Toprecepty.cz se ohlédly za pokrmy, které svým hostům připravila. Například její hermelín by si doma měl udělat každý.

Druhá šance

Když Boušková s Vydrou soutěžili před dvanácti lety v Prostřeno! poprvé, navštívily je na jejich ranči na Slapech známé manželské páry. Veronika Žilková s Martinem Stropnickým, Tereza Kostková s Petrem Kracikem a Josef Krampol se svou ženou Hanou. Pro tyto osobnosti tehdy připravovala jídlo Jana Boušková. I proto se letos, kdy se spolu se svým chotěm opět dostali do role účinkujících, chopil vaření Václav Vydra, který na začátku týdne vybojoval slušných 37 bodů. 

Dva předkrmy

V roce 2012 se ovšem k plotně postavila herečka, známá například ze seriálu Policie Modrava, a pro herecké kolegy nachystala velmi zajímavé menu. Jeho součástí byla slepice v červeném oleji, plněné hermelíny, míchaný salát, roštěnec na grilu s bramborem a třemi domácími omáčkami a jako dezert lahodný dort s lesním ovocem a piškoty.

Hvězdný hermelín 

Nejen, že s předkrmem ze slepice zaujala významného výrobce nábytku a společně s Václavem Vydrou připravovali tento pokrm v jeho prodejnách, ale úspěch zaznamenal i plněný sýr.

Hermelín, oblíbenec našinců například i při grilování, totiž po letech použil i Vydra ve svém letošním menu, kde ho zařadil mezi tapas. Ty servíroval jako první předkrm, kterým hosty nadchl

Jedna ze soutěžících, paní Jaroslava, se právě po původu plněných hermelínů pídila. Bylo totiž jasné, že takovou dobrotu zřejmě nikde nekoupíte. Rozhodně ovšem není problém si je doma podle receptu Jany Bouškové připravit.

Plněné hermelíny

Na přípravu lahůdky podle Jany Bouškové budete potřebovat: 2 hermelíny, 4 stroužky česneku, 2 lžíce másla, 50 g vlašských ořechů, sůl a pepř.

Jak na to?

  1. Hermelíny vydlabejte, vnitřek smíchejte s nasekanými vlašskými ořechy, máslem, česnekem, solí a pepřem, pořádně zamíchejte a dejte zpět do vydlabaného hermelínu.
  2. Obě půlky spojte, zabalte do původního obalu a nechte odležet v lednici alespoň dvě hodiny.
  3. Servírujte nejlépe s čerstvým chlebem nebo jako součást tapas.

Náš tip: Připravte si podle našeho video receptu výborný a křupavý hermelín:

Recepty k tomuto článku