Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pět znamení horoskopu, která tloustnou i po vodě: Býkům prospěje vyměnit pochoutky za mrkev, Váhy ať vsadí na přerušovaný půst
Zdroj: Freepik, freepik, a Freepik, solominphoto/koláž Toprecepty

Někdo si může dopřávat jídlo podle libosti, a přitom netloustne. Jiný se zase na jídlo jen podívá a ručička váhy se začne posouvat. Myslíte si, že to je nespravedlivé? Ano, mohou za to kromě jiného geny i znamení horoskopu.

Když chuť k jídlu (i váha) roste

Propečená slanina k snídani, guláš se šesti k obědu, pizza k večeři a nějaká ta sladkost či jiná pochutinka u televize. Jsou šťastlivci, kterým příroda nadělila do vínku výkonný metabolismus a skvělou postavu. Pak je tu ovšem ta většina, která s nadbytečnými kily a nehezkými špíčky pořád bojuje. Proč ale ten marný boj nesvést na narození ve špatné konstelaci hvězd?

Býk (20. dubna – 20. května): Místo mlsání mrkev

Každý Býk má rád dobré jídlo (a hodně jídla) a u sporáku se Býci doslova vyžívají. Jejich jídelní preference nejsou úplně vyhraněné. Výborně připraví katův šleh, jejich guláš nemá konkurenci, ale na druhou stranu upečou skvěle nadýchané buchty. Není divu, že jejich boj nadváhou se často proměňuje v boj s větrnými mlýny.

Toprecepty radí: Vyměňte večeři za zeleninový salát, když na vás přijde mlsná u televize, chroupejte mrkev a sýr a přidejte pravidelnou jízdu na kole.

Rak (21. června – 22. července): K pití jen neochucená voda

Laskavé maminky a babičky pečující o blaho rodiny, to bývají zrozenci Raka. K dokonalé péči patří i servis skvělých jídel, většinou české klasiky, a neodolatelných moučníků. Jsou mistři v přípravě opravdu nešizené svíčkové omáčky nebo lákavých dezertů.  A protože je třeba všechno ochutnat, další nová kila se jen lepí.

Toprecepty radí: Omezte ve vaření tuk a místo sladkých limonád pijte neperlivou vodu. Dbejte na dostatek bílkovin a pokud to jde, každý den si dejte aspoň hodinovou procházku.

Váhy (23. září – 22. října): Přerušovaný půst to jistí

Společnost milující Váhy buď obcházejí večírky nebo je samy pořádají. Nemají ve zvyku se přejídat, ale vlastně pořád někde něco malého uzobávají, ať už jde o různé slané chuťovky nebo mini dezertíky. Ve spojení s pomalým metabolismem pak váha roste.

Toprecepty radí: K udržení optimální váhy potřebujete disciplínu a pravidelnost v jídle. Přerušovaný půst bude určitě fungovat, zvlášť když k němu přidáte pár hodin týdně ve fitku. 

Vodnář (20. ledna – 18. února): Potlačit vrozenou lenost

Prezentují se tak, aby nikdo nepoznal, že Vodnáři jsou vlastně dost líní. Lenost maskují povídáním o tom, co všechno doma uvařili a upekli. Většinou se ale stravují v restauraci, kde si pochutnávají na hotovkách typu smažák s hranolky a milují i ovocné knedlíky. Vydatná strava a málo pohybu, to je jednoduchá rovnice pro nadváhu.

Toprecepty radí: Připravujte si jídlo doma, a to raději lehčí se spoustou zeleniny. A k několika procházkám denně vás donutí jedině pořízení pejska.

Ryby (19. února – 20. března): Vynechat polotovary

Rybám chybí vytrvalost a trpělivost. A to se projevuje i ve stravování. Domácí jídlo kombinují s polotovary. Proto si klidně koupí bramborovou polévku v pytlíku nebo vezmou zavděk plněnými paprikami s rajskou z chladicího pultu supermarketu. Kromě zbytečných kil navíc si tak zadělávají na zdravotní problémy.

Toprecepty radí: Dotahujte věci do konce. Například místo v obchodě namíchaného karbanátku se spoustou soli si umelte maso doma a připravte si ho podle vlastních chutí. A protože pohyb vám nikdy nevadil, zkuste několikrát týdně běh.

A co ti ostatní?

Štíři a Kozorozi to teoreticky zvládají, v praxi občas ujedou na tučnějších jídlech a musí pak držet dietu. Disciplinovaní jsou Berani, Střelci i Blíženci, kteří se snaží dodržovat pravidla správné výživy. A Panny a Lvi mají štěstí, že občasné přejídání se na jejich postavě až tak neprojevuje.

Náš tip: Po salátu z červené řepy podle našeho video receptu neztloustnete, a ještě si pochutnáte.

Zdroje informací:

horoskopy-online.cz: Znamení zvěrokruhu

timesofindia.indiatimes.com: How to lose weight according to your zodiac sign

gofeminin.de: Wer viel Zeit mit diesem Sternzeichen verbringt, wird dick

Recepty k tomuto článku