Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Babiččina kmínová polévka: Voňavá dobrota jen z pár ingrediencí, které běžně máte doma. Opečený chleba dodá vydatnost
Zdroj: Toprecepty, ivulinka

Babičky musely umět přichystat výbornou polévku i z pár ingrediencí. Taková je právě babiččina kmínová polévka. Můžeme si ji uvařit v základní podobě, ale také si polévku vylepšit přidáním dalších surovin.

Co je potřeba na kmínovou polévku

Babičky si musely poradit s málem, protože na víc nebylo. Využívaly tedy snadno dostupné suroviny, které měly k dispozici. Polévky byly a jsou základem oběda, ale není třeba, aby obsahovaly spoustu ingrediencí.  

Jednoduchá je právě i kmínová polévka. Připravujeme ji na tuku, nejlépe na sádle, protože pak lépe voní a chutná. Právě na něm necháme probublat kmín, doplníme o mouku, mletou papriku a vejce. Na závěr polévku ozdobíme zelenými bylinkami, jako je petrželka, případně pažitka.

Jak vylepšit kmínovou polévku

I pro tuto polévku můžeme přichystat smaženou cibulku a na ní pak polévku dovařit. Můžeme přidat i špetku pepře, výborně chutná s další základní surovinou, česnekem. Polévku můžeme ochutit i trochou domácí vegety, která obsahuje množství sušené zeleniny a libeček.

V luxusním provedení pak můžeme do polévky přichystat i sýrové nočky, ale i místo vody využít vývar

Skvěle také chutná s kostičkami chleba, ideálně opečenými na sádle. 

Snadné

Jak zvládnout vaření, když nemáte čas nebo nejste zrovna zběhlí v kuchařském umění? I snadné recepty mohou být výborné; platí totiž, že v jednoduchosti je krása. Vezměte si třeba červenou čočku; nemá…

Babiččina kmínová polévka

Na čtyři porce potřebujete: kmín, 2 lžičky sádla, 2 lžíce mouky, 2 vejce, vegetu, mletou papriku a vodu.

Jak na to? Na sádle opražte kmín a lžíci mouky. Pak vmíchejte papriku, promíchejte, paprika krásně dodá barvu, a hned ji zalijte vodou, aby nezhořkla. Vařte asi 10 minut. Nakonec vmíchejte vejce, které jste rozšlehali v hrníčku.

Pro obměnu můžete přidat petrželku, popřípadě trochu nastrouhané zeleniny (třeba mrkev, celer a petržel). Variantou této polévky je zasmažená kmínová polévka s jíškou

Náš tip: Uvařte si babiččinu kmínovou polévku podle následujícího video receptu:

Recepty k tomuto článku