Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Popularita indických restaurací v České republice v posledních letech výrazně roste. Důvodem jsou především výrazné chutě a nádech exotiky, který si občas chceme dopřát. Naše spolupracovnice Nikola se proto vypravila do tří pražských indických restaurací, aby zjistila, kde je to nejlepší.

Jídlo pro všechny

Indická kuchyně, která se vyznačuje používáním různorodých druhů koření a bylinek, nabízí nové chutě, což mnohé našince láká. Navíc si zde vyberou i zákazníci, kteří nepreferují maso, tedy i vegetariáni a vegani. Kam ovšem vyrazit za poctivou indickou kuchyní, která nás alespoň na chvíli přenese z rušného velkoměsta?

Klasika, které něco chybělo

První na řadě byla restaurace Spice India, která se nachází na Žižkově, nedaleko autobusové zastávky U Památníku. V útulném prostředí si naše spolupracovnice objednala klasiku, kterou nabízí většina indických restaurací - tedy Butter Chicken. Kuře v rajčatovo-máslové omáčce zde pořídíte za 255 Kč, jako přílohu zvolila Nikola tenký indický chléb chapati za 45 Kč. Za tři stovky ovšem čekala o něco výraznější chutě.

Velké porce čerstvého jídla

Jako druhý podnik zvolila Nikola restauraci India Gate na Letné, která je mezi milovníky indické kuchyně známá také jako Curry Palace. Zde vyzkoušela Paneer Butter Masala, další z tradičních pokrmů, který zde nabízí za 235 Kč.

Tentokrát si přílohy objednala rovnou dvě, a to indický chléb naan a rýži basmati, každou za 65 Kč. Příjemně překvapila čerstvost, plné chutě a velké porce. Nikola vyzkoušela i osvěžující jogurtový nápoj lassi s příchutí manga za 85 Kč. Z Prahy 7 si odnesla opravdu příjemný zážitek.

Pikantní cizrna i jogurtový nápoj

Poslední zastávkou byla restaurace na Indian by Nature. Krásný interiér podniku zaujme hned na první pohled, proto jsme byli zvědaví, zda stejně skvěle dopadne i jídlo. Tím bylo tentokrát Chana Pindi, lehce pikantní pokrm z cizrny, který nás přišel na 265 Kč.

„Jídlo mě krásně zahřálo, což se teď na podzim hodí a máslová chuť s křupavým česnekovým chlebem naan se mi to moc zamlouvalo,“ zhodnotila naše spolupracovnice. Přílohu zde dostanete za 75 Kč. Spokojeni jsme byli, stejně jako v India Gate, takže tyto dvě indické restaurace můžeme rozhodně doporučit.

Recepty k tomuto článku